Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Vernazza on Italian kauneimmiksi väitettyjä kyliä - eikä syyttä! Kuva: © Janos Gaspar | Dreamstime.com
Vernazza on Italian kauneimmiksi väitettyjä kyliä - eikä syyttä! Kuva: © Janos Gaspar | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Vernazza on pastellinvärinen helmi Cinque Terressa - Kruunattu myös Italian kauneimmaksi kyläksi

Italian kuuluisaan Cinque Terren alueeseen kuuluva Vernazza on kuvankaunis pikkukylä ja alueen värikäs helmi. Pastellinväriset talot, kallioiset rannat ja rauhalliset polut tekevät tästä viehättävästä kylästä matkakohteen, joka on myös valittu Italian kauneimmaksi.

Cinque Terre on viidestä kylästä muodostuva Unescon maailmanperintöalue Italian Ligurian rannikolla. Alue on tunnettu värikkäistä rakennuksistaan ja kallioisista rannoistaan, mitkä tekevät siitä yhden maailman kauneimmista seuduista.

Cinque Terren viidestä kylästä kauneimmaksi on kruunattu Vernazza, rauhallinen ja sympaattinen pikkukylä, joka on vapaa autoliikenteestä.

Kuva: © Cividin | Dreamstime.com
Kuva: © Cividin | Dreamstime.com

Linnoitettu kylä toimi 1000-luvun alussa sotilaallisena tukikohtana. Sen avulla aluetta nimittäin suojeltiin saraseeni-merirosvoilta, jotka hyökkäilivät rannikon pikkukaupunkeihin. Tämän pohjalta kylässä yhä nykyisinkin vietetään vuosittain Festa dei Pirati -juhlaa, jolloin merirosvoiksi pukeutuneet näyttelijät esittävät tarinaa satoja vuosia vanhasta saraseenien hyökkäyksestä.

Vernazzasta löytyy italialaisille kaupungeille tyypillinen piazza, jonne paikalliset asukkaat kokoontuvat vaihtamaan kuulumisia ja joka yhä nykyisinkin on kylän sydän. Sen ympäristöön levittäytyvät kaupungin keskeiset nähtävyydet kuten esimerkiksi pyhän Margueriten kirkko ja Vernazzan vanha linna.

Kuva: © Rmarmion | Dreamstime.com
Kuva: © Rmarmion | Dreamstime.com

Kylässä on myös kaksi hiekkarantaa, joista toinen sijaitsee aivan kylän torin vieressä.

Vernazza on tunnettu patikointipoluistaan, joilta on upeat näkymät kauniille rannikolle ja sen kyliin. Useat poluista ovat vaatimustasoltaan helppoja ja muutaman kilometrin mittaisia, minkä vuoksi ne soveltuvat koko perheelle. Corniglia – Vernazza -polulta avautuu maisema Cinque Terren rannikolle, Corniglian ja San Bernardinon suuntaan. Vernazza – Monterosso -polku puolestaan kiemurtelee viini- ja oliivitarhojen keskellä ja kulkee läpi Riolon laakson.

Kuva: © Tomasz MusioÅ‚ | Dreamstime.com
Kuva: © Tomasz MusioÅ‚ | Dreamstime.com

Vernazzan keskustassa ei ole lainkaan parkkipaikkoja turistien autoille vaan matkailijat joutuvat jättämään autonsa noin kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalle pysäköintialueelle. Omalla autolla tulemista ei siis suositella, vaan parempi on liikkua julkisilla liikennevälineillä. Parhaiten alueelle pääseekin junalla La Speziasta ja Levantosta.

Lähde: Discover Tuscany

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.