Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Auringonnousu Ko Lipen saarella Satunissa
Auringonnousu Ko Lipen saarella Satunissa
· Napsun toimitus

Thaimaasta löytyy vielä autioita rantoja - Satun on rauhallinen paratiisi Malesian rajalla

Niin suosittu matkakohde kuin Thaimaa onkin, löytyy maasta vielä myös upeita ja rauhallisempia alueita. Yksi tällainen sijaitsee Andamaanienmerellä, Satunin provissista.

Satunin provinssi on yksi Thaimaan vähemmän tunnettuja alueita. Se sijaitsee maan lounaisosassa ja sen rajanaapuri on Malesia. Sijainnistaan johtuen Satuniin ei juuri saavu kansainvälisiä turisteja. Alueelle matkustaa vain murto-osa Thaimaan kävijöistä, sillä suurin osa suosii huomattavasti tunnetumpia kohteita kuten Koh Samuita, Phuketia ja Bangkokia.

Värikkäät pitkähäntäveneet kuljettavat turisteja snorklaamaan Satunin alueella
Värikkäät pitkähäntäveneet kuljettavat turisteja snorklaamaan Satunin alueella

On hyvin yleistä, että alueen saarien välissä veneillessä ei näy yhtään turistivenettä. Sukellusvedet ovat Satunin rannikolla kuitenkin uskomattomat. Alueella saa tutkia merenalaista elämää värikkäiden korallien keskellä omassa rauhassaan. Niin harvinaista kuin täysin autio ranta Thaimaassa onkin, sellainen löytyy mitä todennäköisimmin juuri Satunista.

Tämä voi kuitenkin olla muuttumassa. Unesco on myöntänyt osalle Satunin provinssin alueista Global Geopark -kohteen statuksen. Käytännössä se tarkoittaa alueiden luonnon suojelemista sekä käyttämistä mahdollisimman ekologisesti. Alueelta löytyykin runsaasti satoja miljoonia vuosia vanhoja fossiileja, värikkäitä kivimuodostelmia, vuoristoa ja jättimäisiä luolastoja.

Phu Pha Phetin luola Satunissa
Phu Pha Phetin luola Satunissa

Alueen matkailun keskus on Koh Lipen saari, missä sijaitsevat Satunin ranta-alueen hotellit ja ravintolat, palvelut ja venekyydit. Tarutaon meriluonnonpuiston alueen muilla 50 saarella rakentaminen on kielletty. Päivät vietetäänkin veneellä saarelta toiselle ajellen, kirkkaissa vesissä snorklaten ja nauttien autioiden saarten tunnelmasta.

Koh Lipe
Koh Lipe

Jos etsit täydellistä irtiottoa, autioita saaria ja huomattavasti vähemmän ruuhkaisia sukellusvesiä, voi Satunin provinssi olla täydellinen uusi löytö Thaimaan ystäville.

Lue myös: 10 vinkkiä: Thaimaan suloiset saaret – Mainio seikkailu ja täydellinen rantaloma

Lähde: Telegraph

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.