Porto Giunco, Sardinia Kuva: Rodolfo Baldussi | Dreamstime.com
Porto Giunco, Sardinia Kuva: Rodolfo Baldussi | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Hiekkaa varpaisiin! Nämä 10 uimarantaa ympäri Eurooppaa tarjoavat ihanan rantaloman

Hienoa rantalomaa ei välttämättä tarvitse lähteä etsimään kaukaa tropiikista. Hurmaavia ja monipuolisia rantakohteita löytyy Euroopasta runsaasti.

Tänä kesänä moni suuntaa katseensa jälleen rannalle - myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Euroopassa rantaloma onnistuu helposti, sillä uimiseen ja rentotumiseen sopivia rantoja löytyy mantereen jokaisesta nurkasta. Vaihtoehtoja rantalomaksi on tarjolla monipuolisesti, hiljaisista poukamista palveluja tarjoaviin suursuosikkeihin. Vaikeinta onkin päättää, mille näistä ihanista rannoista suuntaisi ensimmäisenä.

Tässä 10 vinkkiä eteläisen Euroopan rantalomakohteisiin!

La Concha, San Sebastiàn, Espanja

La Conchan ranta San Sebastiánissa on monille tuttu valokuvista, sillä se on yksi Euroopan kuuluisimpia rantoja. Sitä pidetään Espanjan kauneimpana urbaanina uimarantana: kermanvaalea hiekka ja safiirinsininen merivesi sulautuvat rannan vehreään puustoon ainutlaatuisella tavalla. La Conchaa reunustaa kaksi muuta rantaa, minkä myötä alue tarjoaa runsaasti tekemistä ja tutkittavaa koko rantaloman ajaksi.

Lue myös: 10 vinkkiä: San Sebastián tarjoilee kulttuuria ja herkkuruokaa

La Concha. Kuva: © Ekaterina Pokrovsky | Dreamstime.com
La Concha. Kuva: © Ekaterina Pokrovsky | Dreamstime.com

Aiguablava, Begur, Espanja

Aiguablavan pieni ranta-alue Espanjassa, Barcelonan pohjoispuolella tarjoaa kirkkaan meriveden lisäksi vitivalkoisen hiekkarannan kauniissa maisemissa. Rannan läheisyydestä löytyy sukelluspaikkoja, ravintoloita ja palveluita, mutta sen vetonaulana ovat kahdeksan pientä lahdelmaa. Nämä lahdet ovat tarjoavat erilaisia tunnelmia moneen makuun, sillä alueelta löytyy niin nudistiranta kuin luonnonrantakin. Kaikki tämä sijaitsee neljään osioon jakautuvan Camí de Rondan rantapolun ääreltä.

Lue myös: 10 vinkkiä: Espanjan ihastuttavat hiekkarannat

Aiguablava. Kuva: © Ignasi Such | Dreamstime.com
Aiguablava. Kuva: © Ignasi Such | Dreamstime.com

Porto Côvo, Alentejo, Portugali

Porto Côvon rantaa Portugalin Alentejossa suojelee rosoisten kallioiden muodostama rengas, minkä vuoksi alue oli aikoinaan suosittu paikallisten kalastajien keskuudessa. Läheinen kaupunki elää nykyisin kuitenkin turismista, mutta se on onnistunut säilyttämään vanhan tunnelmansa. Porto Côvo sijaitsee Alentejon lounaisrannikolla, ja se on myös suosittu patikointikohde.

Porto Côvo. Kuva: © Fernando Batista | Dreamstime.com
Porto Côvo. Kuva: © Fernando Batista | Dreamstime.com

Praia da Falésia, Algarve, Portugali

Pehmeää hiekkaa loputtomiin tarjoavan Praia da Falésian päästä päähän kävelyyn menee noin pari tuntia. Matkan varrelta löytyy runsaasti rantaravintoloita ja baareja, jotka tarjoavat herkullisia sardiineja ja kylmää olutta. Niille, jotka haluavat myös aktiivisempaa tekemistä, on tarjolla muun muassa surffauskoulu rannan itäisessä päädyssä.

Lue myös: Portugalin hurmaavat uimarannat - Viisi vinkkiä turistikohteiden ulkopuolelta

Praia da Falésia. Kuva: © Danilo Forcellini | Dreamstime.com
Praia da Falésia. Kuva: © Danilo Forcellini | Dreamstime.com

Plage de la Grève Blanche, Île de Batz, Ranska

Lautta kulkee Roscoffin ja Île de Batzin välillä Ranskan Bretagnessa, mikä mahdollistaa pääsyn kauniille saarelle. Île de Batzin saarta koristavat kumpuilevat mäet sekä pienet mökit, mutta sen vetonaula on valkohiekkainen Plage de la Grève Blanche. Saarelta löytyy majoitusvaihtoehtoja sekä ravintoloita, joten pyörän tai skootterin vuokraaminen koko päiväksi on erinomainen tapa tutustua saareen ajan kanssa.

Lue myös: Ranskan ihastuttavat pikkusaaret kutsuvat täydelliselle kesäretkelle

Île de Batz. Kuva: © Jjfarq | Dreamstime.com
Île de Batz. Kuva: © Jjfarq | Dreamstime.com

Villefranche-sur-Mer, Ranska

Ranskan Rivieralta löytyy lukuisia yksityisiä rantoja, mutta onneksi Villefranche-sur-Merissa on myös kaksi julkista ja maksutonta uimarantaa. Pidempi, Plage des Marinières tarjoaa rantaravintoloita sekä täydellisen pehmeän hiekan, jonne voi asettua päiväksi aurinkoa palvomaan. Pienempi ranta, Plage de la Darse, on hiljaisempi ja rauhallisempi, ja se sopii hyvin omaa rauhaa etsiville.

Lue myös: 10 vinkkiä: Ranskan Rivieran elegantti kolmikko - Nizza, Cannes ja Monaco

Villefranche-sur-Mer. Kuva: © Valery Bareta | Dreamstime.com
Villefranche-sur-Mer. Kuva: © Valery Bareta | Dreamstime.com

Fiorenzuola di Focara, Le Marche, Italia

Patikkamatkan päässä Fiorenzuola di Focaran kylästä oleva ranta on vaivan arvoinen. Danten Infernossakin mainittu ranta sijaitsee Monte San Bartolon luonnonpuiston alueella, ja sinne päästäkseen täytyy kävellä noin 20 minuutin verran pitkin mutkittelevia kävelypolkuja. Palveluita ei ole, mikä on Italiassa harvinaista - täällä ollaan luonnon keskellä ja nautitaan huimista maisemista.

Fiorenzuola di Focara sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bolognasta kaakkoon.

Fiorenzuola di Focara. Kuva: © Stefano Pezzolato | Dreamstime.com
Fiorenzuola di Focara. Kuva: © Stefano Pezzolato | Dreamstime.com

Porto Giunco, Sardinia, Italia

Porto Giuncon uimarannan hiekka Sardiniassa on ihastuttavasti hieman pinkkiin vivahtavaa, mikä johtuu sitä ympäröivistä kallioista. Hiekka-alue jakaa Notterin laguunin kahtia, ja paikan päällä on mahdollisuus bongata flamingoja. Alueelta löytyy pari baaria, jotka tarjoavat rantatuoleja noin 800 metrin pituisen rannan molemmissa päissä. Muuten ranta on koskematon, joten oma rantapyyhe on parasta ottaa mukaan.

Lue myös: 10 vinkkiä: Sardinia - Välimeren leppoisa helmi

Porto Giunco. Kuva: © Eva Bocek | Dreamstime.com
Porto Giunco. Kuva: © Eva Bocek | Dreamstime.com

Voidokilia, Peloponnesos, Kreikka

Voidokilian kaltaiset, hienot hiekkarannat ovat yleensä täynnä sekä turisteja että hotelleja. Onneksi tämä laguunimainen, Peloponnesoksen niemimaan länsiosassa sijaitseva ranta on osa luonnonpuistoa, ja on näin pysynyt lähes koskemattomana. Voidokilia on puolikuun muotoinen paratiisi täynnä valkoista hiekkaa ja alueelta löytyy luola sekä linnan rauniot. Rantaa on kuvattu Homeroksen Odysseiassa ja onkin helppoa kuvitella, miltä paikka on näyttänyt muinoin, samalla kun ihastelee flamingojen tepastelua laguunissa.

Lue myös: Antiikin Kreikan syntysijoilla – Peloponnesos on Zeuksen ja olympialaisten koti

Voidokilia. Kuva: © Vasilis Ververidis | Dreamstime.com
Voidokilia. Kuva: © Vasilis Ververidis | Dreamstime.com

Paliochori, Milos, Kreikka

Paliochorin rantaa Milosin saarella reunustavat moniväriset kalliot, jotka antavat paljon suojaa itse uimarannalle. Siksi se on alueen parhaita rantoja, sillä tuuli ei pääse pilaamaan auringonottoa. Rannalta löytyy useita tavernoja, baareja, rantatuoleja ja palveluita. Kauniin ympäristön lisäksi merenpinnan alta löytyy kuumia lähteitä, joten vierailu Paliochorissa on myös ilmainen kylpyläreissu.

Miloksen saarelle pääsee Suomesta lentäen useammalla vaihdolla tai lautalla esimerkiksi Ateenasta tai Santorinilta.

Paliochori. Kuva: © Josef Skacel | Dreamstime.com
Paliochori. Kuva: © Josef Skacel | Dreamstime.com

Lisää kohde- ja lomavaihtoehtoja löydät Napsun valmismatkahaulla - alk. 279€!

 

Lähde: The Guardian 

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.