Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Rummun louhos Virossa on kiehtova seikkailukohde
Rummun louhos Virossa on kiehtova seikkailukohde
· Napsun toimitus

Virossa sijaitseva Rummun louhos on seikkailunhaluisten vierailukohde, joka tarjoaa kesäisin rentoa rantaelämää

Viro on kesällä myös mainio rantakohde. Tallinnan lähellä sijaitseva Rummun louhos on jännittävä vierailukohde sukelluksesta kiinnostuneille.

Rummun louhos ei ole tuttu edes kaikille ahkerimmille Virossa vieraileville. Se sijaitsee Tallinnan ja Haapsalun puolivälissä, noin 45 kilometrin päässä Tallinnasta.

Louhos on entinen vankilan työmaa, jossa työskentelivät Neuvostoliiton vallan aikana lähistöllä sijaitsevan vankilan vangit. Kun louhintatyöt lopetettiin Viron itsenäistyttyä, otti vesi vallan pumppujen sammuttua, ja alueen vedenpinta nousi korkealle peittäen osan rakennuksista alleen. Vesi nousi niin nopeasti, että osa kaivinkoneista ja laitteista jäi vedenpinnan alle - näin näkymät pinnan alla ovat ainutlaatuiset.

Kuva: © Arsty | Dreamstime.com
Kuva: © Arsty | Dreamstime.com

Alue koostuu pienestä järvestä, josta rakennukset kohoavat näyttävästi ylöspäin, sekä järven rannalla olevasta uimarannasta. Paikka on erityisesti sukeltajien suosiossa, sillä louhoksen vesi on kirkasta ja pinnan alla on paljon nähtävää.

Kuva: © Ingus Sabulis | Dreamstime.com
Kuva: © Ingus Sabulis | Dreamstime.com

Vedenalainen museo on suosittu: sukeltamaan pääsee ottamalla osaa paikallisten sukelluskoulujen järjestämille kierroksille. Rummun louhos on epävirallinen uinti- ja sukelluspaikka - omin päin sukeltaminen alueella on kielletty.

Jos satut suuntaamaan alueelle talviaikaan, ota luistimet mukaan. Järven jäällä pystyy myös luistelemaan talojen raunioiden keskellä. Lisäksi vesi on niin kirkasta, että usein myös talvisin jään läpi pystyy näkemään pohjaan saakka.

Rummun louhoksen aluetta voi tutkia myös snorklaamalla, vuokraamalla SUP-laudan, osallistumalla kanoottiretkelle tai pyöräillä alueelle fatbike-retkellä. Outoa tunnelmaa arvostavat voivat osallistua pimeän aikaan järjestetylle valolauttaretkelle, jolloin eteen avautuu täysin uusi maailma.

Kuva: © Alexpolo | Dreamstime.com
Kuva: © Alexpolo | Dreamstime.com

Jos sukeltaminen ei kiinnosta, voi Rummun louhoksella keskittyä vain auringonottoon. Virosta löytyy useita hiekkarantoja, mutta Rummua persoonallisempaa saa hakea.

Virossa sijaitseva Rummun louhos on seikkailunhaluisten vierailukohde, joka tarjoaa kesäisin rentoa rantaelämää

Lähde: Visit Estonia, kuvat: Dreamstime

Lue myös: 5 vinkkiä: Rantaloma Virossa!

Lue myös: 5 vinkkiä: Lasten kanssa Tallinnassa

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.