Soulin Gangnam-gon kaupunginosassa sijaitseva Starfield CoEx on jättimäinen kompleksi. Kuva: © Tktktk | Dreamstime.com
Soulin Gangnam-gon kaupunginosassa sijaitseva Starfield CoEx on jättimäinen kompleksi. Kuva: © Tktktk | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Souliin suuntaavat huomio! Aasian suurimmassa maanalaisessa ostoskeskuksessa vierähtää vaikka useampikin päivä

Soulissa sijaitsee Aasian suurin maanalainen ostoskeskus CoEx, joka kutsuu itseään ostoskeskusten teemapuistoksi. Se on yhdistelmä ostos- ja viihdekeskusta, joka tarjoaa mukavasti sisätiloissa olevan vaihtoehdon vaikkapa matkan sadepäivänä.

Gangnam-gon kaupunginosassa Soulissa sijaitseva Starfield CoEx on valtava kompleksi. Vuonna 2000 valmistuneesta ja 2014 remontoidusta ostoskeskuksesta suurin osa sijaitsee maanpinnan alapuolella, mikä tekee siitä maailman suurimman maanalaisen ostoskeskuksen. 

Arkkitehtonisesti komeassa ostoskeskuksessa on yli 200 liikettä länsimaisesti tutuista merkeistä korealaisiin brändeihin. Nälän iskiessä kaksi suurta ruokamaailmaa tarjoavat ruokailuun ja kahvitteluun kaikkiaan yli 100 ravintolaa ja kahvilaa – joiden joukossa paljon muitakin kuin vain McDonalds ja Starbucks.

Starfield Library. Kuva: © Arief Rahman | Dreamstime.com
Starfield Library. Kuva: © Arief Rahman | Dreamstime.com

Keskuksen sydämenä toimii monikerroksinen Starfield Library, kirjasto ja avoin kulttuurikeskus, jossa ihmiset voivat tavata toisiaan kirjojen äärellä. Kirjasto on huikea näky jo pelkästään 13 metriä korkeiden, kirjoja täynnä olevien hyllyjensä vuoksi. Kirjastolla keskus pyrkii tuomaan ostosten ja viihteen lomaan myös älyllistä hupia. Siellä järjestetään myös muun muuassa luentoja, esityksiä, kirjailijatapaamisia sekä romanttisia runoiltoja.

17 valkokankaan MegaBox-elokuvateatteri sekä Soulin akvaario haikaloineen ja koskettelualtaineen sijaitsevat CoExissa. Sekä sisä- että ulkotiloissa olevilla esiintymislavoilla nähdään kausittain vaihtuvia esityksiä sekä paikallisia julkkiksia.

Legojen ystäville on tarjolla Bricklive, jossa luovuutensa voi päästää valloilleen rakentelemalla palikoista mitä mieleen juolahtaa. Eikä sitä ole tarkoitettu pelkästään perheen pienimmille. Aikuisille alueelle on vapaa pääsy lasten seurassa - 1-20 -vuotiailta “lapsilta” sekä ilman lapsia olevilta aikuisilta pääsymaksu.

Gangnam Style -patsas CoEx-ostoskeskuksen edustalla. Kuva: © Yooran Park | Dreamstime.com
Gangnam Style -patsas CoEx-ostoskeskuksen edustalla. Kuva: © Yooran Park | Dreamstime.com

Ostoskeskusta vastapäätä, osana samaa kompleksia sijaitsee CoEx-konferenssikeskus, jossa järjestetään messuja ja muita tapahtumia.

CoEx sijaitsee Samseongin metroaseman läheisyydessä, minkä vuoksi sinne on helppo saapua julkisilla.

Lähde: Starfield CoEx

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.