Pyeongchangin talviolympialaiset järjestetään 9.-25.2.2018. Kuva: © Tea | Dreamstime.com
Pyeongchangin talviolympialaiset järjestetään 9.-25.2.2018. Kuva: © Tea | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Suuntana talviolympialaiset 2018? Mitä sinun tulee tietää Etelä-Korean Pyeongchangista

Talviolympialaiset järjestetään vuonna 2018 Pyeongchangissa, Etelä-Koreassa. 17 päivän aikana maailman huippu-urheilijat taistelevat kultaisista mitaleista ja kisat vetävät katsomoihin kisaturisteja ympäri maailman. Alueelle odotetaan kaikkiaan lähes miljoonaa vierailijaa.

Pyeongchang sijaitsee noin 150 kilometriä itään Etelä-Korean pääkaupungista Soulista, kulttuurisesti kaukana pääkaupungin pilvenpiirtäjistä ja Gangnam Style -glamourista. Soulista, jossa sijaitsee lähin keskeinen lentokenttä, Pyeongchangiin pääsee autolla noin kolmessa tunnissa, mutta olympialaisia varten rakennettu rautatie yhdistää kisa-alueen pääkaupunkiin tunnissa.

Pyeongchangia ei myöskään tule nimensä samankaltaisuuden vuoksi sekoittaa Pohjois-Korean pääkaupunkiin Pyongyangiin. Pyeongchangista on Koreoiden rajalle matkaa vajaa sata kilometriä, mutta aluetta pidetään yhtenä maailman rauhallisimmista ja turvallisimmista.

Taevaek-vuoristoa kutustaan lempinimellä Korean Alpit.
Taevaek-vuoristoa kutustaan lempinimellä Korean Alpit.

Pyeongchangin alue on keskimäärin 700 metrin korkeudessa merenpinnasta, Taebaek-vuoriston tuntumassa, minkä vuoksi sitä kutsutaan myös lempinimellä "Korean Alpit". Vuoristo peittää yli 80 % alueesta. Alue on ilmastoltaan Korean kylmimpiä ja Venäjältä puhaltavan kylmän tuulen vuoksi siellä on usein talvella pakkasta. Helmikuussa kisoihin matkaajien kannattaa siis varautua lämpimillä vaatteilla.

Olympialaiset järjestetään varsinaisesti kolmella alueella: Pyeongchangissa, joka on tunnettu vuoristaan ja talviurheilumahdollisuuksistaan (mm. Alpensia Resort, jossa on kuusi rinnettä laskettelua ja lumilautailua varten), Jeongseonissa, joka on entinen kaivosalue sekä Gangneungista, joka on suurin kolmesta kisakaupungista. Gangneung on Japaninmeren rannalla sijaitseva, vilkas satamakaupunki ja korealaisten lomakohde. 

Koreassa ruoka on yksi keskeisiä matkanautintoja. Kimchistä ja korealaisesta barbecuesta pääsee nauttimaan myös Pyeongchangissa, mutta kannattaa maistaa myös paikallisia herkkuja kuten kuivattua kalaa ja vuoristoyrttien kanssa keitettyä riisiä.

Woljeongsan temppeli
Woljeongsan temppeli

Olympiahuuman ohella alueella on tarjolla myös paljon muuta paikallista kulttuuria. Pyeongchangin alueen keskellä sijaitsee Odaesanin pyhä vuori sekä samanniminen kansallispuisto. Kansallispuiston tunnetuin nähtävyys on vuonna 643 rakennettu Woljeongsan buddhalaistemppeli, joka kärsi vaurioita Koreoiden sodassa 1950-luvulla. Temppelille pääsee oman auton lisäksi myös julkisen liikenteen bussilla.

Odaesanin kansallispuiston itäpuolelta löytyy nähtävyys, jonka myötä voi tutustua korealaiseen kulttuuriin konkreettisesti. Daengwallyeongin lammasfarmilla voi pääsee kävelemään vehreän maaseudun polulle, paimentamaan lampaita tai vaikkapa osallistumaan juustontekokurssille. Farmi on toiminut usean korealaisen elokuvan kuvauspaikkana.

Daengwallyeongin lammasfarmilla pääsee ihailemaan lampaiden lisäksi myös upeita maisemia.
Daengwallyeongin lammasfarmilla pääsee ihailemaan lampaiden lisäksi myös upeita maisemia.

Talviolympialaiset järjestetään Pyeongchangissa 9.-25. helmikuuta 2018.

Lähteet: Business Insider, AP News

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.