Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Ruoka- ja viinimatkailu on nykyisin erittäin suosittua. Kuva: © Istetiana | Dreamstime.com
Ruoka- ja viinimatkailu on nykyisin erittäin suosittua. Kuva: © Istetiana | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Rakastatko juustoa? Näissä herkullisissa kohteissa kannattaa pysähtyä Euroopan matkalla

Moni matkailija kiertää ympäri maailmaa herkullisten ruokien perässä. Ei ole harvinaista, että matka suuntautuu alueelle, jonka ruokakulttuuri on kiinnostava. Juuston ystäviä hemmotellaan erityisesti Etelä-Euroopassa.

Juusto sopii kaikkeen. Sitä nautitaan sellaisenaan, viinin kanssa, lisätään pastaan ja leivän päälle. Mikä parasta, juustolaatuja on lukematon määrä, ja ympäri maailmaa on tarjolla täysin toisistaan poikkeavia elämyksiä.

Makujen perässä matkustaminen ei kuulostakaan yhtään hullummalta, jos perillä odottaa vaikkapa ranskalainen camembert tai italialainen gorgonzola.

Camembert on herkullista myös lämmitettynä. Kuva: © Margouillat | Dreamstime.com
Camembert on herkullista myös lämmitettynä. Kuva: © Margouillat | Dreamstime.com

Ranska on juustojen ystävän unelmakohde. Bordeaux’sta tulee joukko maailman herkullisimpia juustoja. Baud et Millet on pieni juustoon keskittyvä ravintola, joka sijaitsee luolan sisällä.

Normandiasta puolestaan on kotoisin valkohomejuusto camembert. Juustomuseo, La Maison du Camembert, on rakennettu pyöreän juuston muotoiseksi. Normandian siideritiloilla käydessä kannattaa pitää silmillä lukuisia maatiloja, jotka mainostavat myyvänsä juustoa suoraan omalta kotitilaltaan.

Espanjan Asturian ruhtinaskuntaa kutsutaan usein nimellä “El Pais de los Quesos” (juuston maa). Alueen suosituin juusto on Queso de Cabrales, joka on voimakkaan makuinen erikoisuus. Suomessa tuntemattomampi juusto on herkku, johon moni rakastuu alueella käydessään.

Maan kuuluisin juusto, manchego, on kotoisin La Manchasta. Juuston maito on peräisin tietyistä lampaista, jotka asustavat läheisten provinssien alueilla.

Cabrales-juustoa Espanjasta. Kuva: Wikipedia
Cabrales-juustoa Espanjasta. Kuva: Wikipedia

Italiaan suuntaavien kannattaa harkita käymistä Milanon lähellä sijaitsevalla Pagazzanossa, mistä on kotoisin monen rakastama gorgonzola. Tätä perinteistä italialaista juustoa on saatavilla kaikkialla, mutta yksi parhaista valmistajista, Arrigoni, löytyy juuri Pagazzanon kylästä.

Cheddar on alun perin kotoisin Cheddarin pienestä kylästä Lounais-Englannissa, Somersetissa. Cheddar Gorge Cheese Company, juuston alkuperäinen valmistaja, on edelleen toiminnassa. Vierailukeskuksessa voi käydä tutustumassa juuston valmistukseen, maistella tuotteita sekä tietenkin shoppailla tehtaan kaupassa tuliaisia.

Lähde: Travel and Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.