Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Ei ole mikään ihme, että tämä pariisilainen väriläiskä houkuttelee vierailijoita kameroineen. Kuva: © Adisa | Dreamstime.com
Ei ole mikään ihme, että tämä pariisilainen väriläiskä houkuttelee vierailijoita kameroineen. Kuva: © Adisa | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Pariisilaiskadun asukkaat saivat turistien törttöilystä tarpeekseen - Toivovat porttikieltoa Instagram-kuvaajille

Yhden Pariisin kuvatuimman kadun, Rue Cremieux’n, asukkaat ovat saaneet valokuvaajista tarpeekseen. Katu on ollut suosittu kuvauskohde jo muutaman vuoden ajan, mutta nyt paikalliset ovat kyllästyneet ihmisjoukkoihin.

Pariisissa sijaitsevan Rue Cremieux -kadun suosio on ymmärrettävää. Mukulakivikatua reunustavat värikkäät talot ja se on autoilta kielletty alue - ympäristö on kuin luotu kuvien ottamiseen. Ennen Instagramia alue oli suhteellisen rauhallinen, mutta juuri sosiaalisen median kautta levinneet kauniit kuvat ovat tehneet kadusta tunnetun ja samalla myös erittäin suositun.

Rue Cremieux sijaitsee lähellä Bastillea ja Gare de Lyonia, Pariisin 12:ssa arrondissementissa. Se on täydellinen paikka, jolla poiketa kierrellessään kaupungilla - ottamassa vaikkapa korea selfie.

Kuva: © motortion | Dreamstime.com
Kuva: © motortion | Dreamstime.com

Kadun asukkaat ovat kuitenkin eri mieltä ja he ovat ottaneet yhteyttä kaupungin viranomaisiin suojellakseen yksityisyyttään. Asia on mennyt jo niin pitkälle, että paikalliset haluavat asennuttaa lukitut portit kadun molempiin päihin pitääkseen somevaikuttajat poissa.

Jos pyyntö tuntuu liioitellulta, kannattaa internetistä ja Instagramista etsiä hashtägiä “Shit people do Rue Cremieux”.

Voi olla, että kuvien näkemisen jälkeen moni ymmärtää kadun asukkaita huomattavasti paremmin: kadulla pidetään polttareita, joogaajat poseeraavat asukkaiden ovien edessä, ja kadut täyttyvät niin hää- kuin muotikuvauksistakin. Kadulla kuvataan tuntikausia musiikkivideoita ja iltaisin meno yltyy hulinaksi.

Kuva: © Lembi Buchanan | Dreamstime.com
Kuva: © Lembi Buchanan | Dreamstime.com

Ruuhka kadulla on loputon, eivätkä kävijät kunnioita paikallisten rauhaa tai yksityisyyttä. Voikin olla, että kaupungin viranomaiset pian suostuvat asukkaiden pyyntöihin - siihen asti paikallisten on vain yritettävä kestää paikan suosion huonoja puolia.

Lähde: The Local 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.