Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Colmar on värikäs satukaupunki Ranskan Alsacessa. Kuva: © Janos Gaspar - Dreamstime.com
Colmar on värikäs satukaupunki Ranskan Alsacessa. Kuva: © Janos Gaspar - Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Voiko näin värikäs satukaupunki olla oikeasti olemassa? Ranskasta löytyy hurmaava Colmar

Colmarin kaupunki Ranskassa on todellinen satukaupunki. Kanaalin varrelle rakennettu Colmar hurmaa värikkäine taloineen.

Ranskan Alsacen alueella sijaitseva Colmar on kuin suoraan satukirjasta. Kaupunki on rakennettu kanaalin varrelle ja jokea reunustavat sympaattiset, värikkäät rakennukset, jotka voisivat olla vaikkapa Lumikin kääpiöiden asuntoja.

Colmarista löytyy karkin värinen leipomo, joka on kuin suoraan Hannun ja Kertun tarinasta ja jopa puinen torni, josta voisi hyvin kuvitella Tähkäpään heittävän pitkän lettinsä alas.

Kuva: © Mihai-bogdan Lazar - Dreamstime.com
Kuva: © Mihai-bogdan Lazar - Dreamstime.com

Tämä on aluetta, missä Ranska kohtaa Saksan ja kaksi kulttuuria sekoittuvat keskenään. Alsacen aluetta onkin siirrelty satojen vuosien ajan vuorotellen näiden kahden valtion omistukseen. Toisen maailmansodan jälkeen se siirtyi lyhyen saksalaismiehityksen jälkeen Ranskalle, mutta Saksan vaikutus näkyy kaupungin arkkitehtuurissa vahvana.

Kuva: © Xantana | Dreamstime.com
Kuva: © Xantana | Dreamstime.com

Colmarista ei pysty selkeästi nostamaan esille pakollisia museo- tai muita vierailukohteita. Kaupungin charmi piileekin enemmän sen yleisilmeessä, sillä ikonisia nähtävyyksiä löytyy katuja kävellessä yllin kyllin. Kaikkialla näkyy pastellivärein maalattuja taloja, puisia ikkunaluukkuja värikkäine kukkalaatikoineen sekä kapeita ja mutkittelevia mukulakivikatuja.

Kaupunki on parhaimmillaan juuri päämäärättömään kävelyyn, sillä mitä tahansa aarteita voi tulla vastaan. Kaupungin asukkaat pitävät talojaan arvossa ja koristeellisten yksityiskohtien runsaus arkkitehtuurissa häkellyttää.

Kuva: © Adisa | Dreamstime.com
Kuva: © Adisa | Dreamstime.com

Colmarin kauneimpana alueena pidetään Petit Venicea, eli Pikku Venetsiaa, jonka vanhimmat rakennukset ovat peräisin 1300-luvulta. Kävelyn lisäksi aluetta voi ihailla veneretkellä joelta, jolloin värikkäät rakennukset erottuvat kauniisti.

Colmar on erinomainen päiväretken kohde Ranskan matkalla, mutta kaupungin charmista saa enemmän irti jäämällä sinne yöksi. Aamun sinisenä hetkenä sen sadunomaisuus nimittäin korostuu.

Kuva: © Jennifer Barrow | Dreamstime.com
Kuva: © Jennifer Barrow | Dreamstime.com

Colmariin on helppo päästä esimerkiksi junalla. Se on vain 35 minuutin matkan päässä Strasbourgista, 45 minuutin päässä Baselista ja pari tuntia Zürichista.

Lähde: On the Luce

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.