Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Edinburgh on kaunis kaupunkikohde ja sopii myös romamttista lomaa kaipaaville.
Edinburgh on kaunis kaupunkikohde ja sopii myös romamttista lomaa kaipaaville.
· Napsun toimitus

Romanttinen loma onnistuu myös kaupunkikohteissa - Viisi vinkkiä

Kaupunkiloma voi olla yhtä romanttinen kuin trooppinen aurinkoloma meren rannalla - kunhan kohteen valitsee oikein.

Kaupunkilomasta ei aina tule mieleen romantiikka. Liikenneruuhkat ja ilmansaasteet eivät houkuttele ajatuksena yhtä paljon kuin hiljaiset trooppiset saaret ja auringonpaiste. Valitsemalla kaupunkikohteen fiksusti voi kuitenkin olla, että rakastut uudestaan - niin kaupunkiin kuin seuralaiseesikin.

Washington D.C., Yhdysvallat

Kulissien takaisesta politikoinnista huolimatta kaupungista löytyy runsaasti romanttisia piirteitä. Washington D.C. on täynnä kauniita puistoja, romanttisia kaarevia siltoja, rantabulevardeja sekä kodikkaita ravintoloita. 

Piknikille voi suunnata yhteen kaupungin suosituimmista paikoista: Hains Pointiin pääsee pienen ilmaisen lautan kyydissä useita kertoja tunnissa. Auringonlaskua voi ihailla Arlingtonin näköalatasanteelta , josta avautuvat näkymät yli koko kaupungin. Ilta Artechouse -galleriassa on täydellinen päätös päivälle; viiniä siemaillessa voi tutustua paikan lukuisiin interaktiivisiin taideteoksiin.

Romanttinen loma onnistuu myös kaupunkikohteissa - Viisi vinkkiä

Sevilla, Espanja

Sevillaa kutsutaan usein Espanjan romanttisimmaksi kaupungiksi. Aurinko hemmottelee matkailijoita ympäri vuoden, joten kaupungin parhaista puolista on helppo nauttia milloin vain. Sevilla on täynnä kauniita aukioita ja kukkien täyttämiä terasseja - lukuisilta kattoterasseilta avautuvat romanttiset näkymät ovat hieno tausta kahdenkeskiselle hetkelle.

Auringonlaskun aikaan kannattaa suunnata esimerkiksi hotelli Doña Marian terassille. Alcazar-palatsin puutarhoissa voi nauttia ulkoilmakonsertista kuun valossa. Päivällä voi viettää hetken vuokraamalla soutuveneen, ja tutkia Plaza de Españan kanaaleja ja sen hienoja kaarisiltoja.

Lue myös: 10 vinkkiä: Houkutteleva Sevilla

Romanttinen loma onnistuu myös kaupunkikohteissa - Viisi vinkkiä

Edinburgh, Skotlanti

Edinburgh on täynnä erinomaisia ravintoloita, rauhallisia puutarhoja sekä kodikkaita pubeja. Kaupunkia on helppo tutkia jalan, ja sen mutkittelevat kadut ovat täynnä omalaatuista tunnelmaa.

Hieno näköala yli kaupungin avautuu mm. Arthur’s Seatilta, Scott Monumentilta tai Princes Street Gardensin promenadilta. Hyvän kävelyreitin tarjoaa myös Water of Leith: jokivarren kävelyreitti on täynnä kaunista luontoa ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Kävelylenkin jälkeen voi piipahtaa nauttimaan herkullisista drinkeistä esimerkiksi Bramble -baarissa (16A Queen St), joka sijaitsee hauskasti pesulan alakerrassa. Koko Old Townin alue on täynnä tunnelmallisia baareja, joissa viettää iltaa jalkojaan lepuutellen.

Lue myös: 10 vinkkiä: Historiaa henkivä Edinburgh

Romanttinen loma onnistuu myös kaupunkikohteissa - Viisi vinkkiä

Peking, Kiina

Peking on tunnelmaltaan perinteisempi ja vähäeleisempi kuin suositumpi Shanghai. Siitä huolimatta kaupungista löytyy runsaasti tunnelmallisia kohteita ja tekemistä pariskunnille.

Kipinää reissuun voi tuoda esimerkiksi paikallinen hyvin mausteinen herkku, malatang. Ruokaan valitaan omaan makuun parhaiten sopivia aineksia, ja kaikki peitetään tulisella tahmealla kastikkeella. Serenadin voi laulaa rakkaalleen karaokessa, ennen iltakävelyä Houhai -järven rannalla. Päivän kruunaavat tietenkin selfiet Yinding -sillalla kuunvalossa ja makean kuplateen nauttiminen. 

Lue myös: 10 vinkkiä: Ikimuistoinen Peking

Romanttinen loma onnistuu myös kaupunkikohteissa - Viisi vinkkiä

Pariisi, Ranska

Pariisista ei romantiikkaa puutu. Hyvä tapa tarkastella tätä rakkauden kaupunkia on vesiltä käsin tai tekemällä retki sen ihaniin metsiin.

Eiffel-tornia voi ihastella kelluvan ravintolan Ducasse sur Seinen kyydistä lounaalla tai illallisella. Hurmaavaa Canal St-Martinia pitkin kulkevat Canauxrama-risteilyt kuljettavat pariskuntia läpi sulkujen ja kääntösiltojen.

Bois de Vincennes ja Bois de Boulogne tarjoavat romanttisia piknikpaikkoja, sekä kauniin järven romanttisia soutuhetkiä varten. Soutuveneen vuokraaminen onnistuu kummassakin näissä kaupungin kahdesta metsästä.

Lue myös: 10 vinkkiä: Pariisin pakolliset

Romanttinen loma onnistuu myös kaupunkikohteissa - Viisi vinkkiä

Lähde: Lonely Planet

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.