Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Elintarvikkeiden laittoman maahantuonnin estämiseen käytetään myös hieman tarkempia neniä.
Elintarvikkeiden laittoman maahantuonnin estämiseen käytetään myös hieman tarkempia neniä.
· Napsun toimitus

Mitä tapahtuu lentokentällä takavarikoidulle ruualle?

Ruokaa takavarikoidaan lentokentillä eri maiden luonnon ja eläimistön suojelun vuoksi.

Monessa maassa on voimassa äärettömän tiukat lait siitä, mitä elintarvikkeita maahan saa tuoda. Tällä tavalla halutaan suojella maan eläimistöä sekä luontoa.

Esimerkkejä näistä tapauksista näkee usein tosi-tv ohjelmissa, mutta ruuan takavarikointi on useilla lentokentillä arkipäivää. Great Big Story julkaisi mielenkiintoisen videon (alla) tullin kulisseista, jossa virkailija hävittää päivittäin hedelmiä, kasviksia ja muuta ruokaa peräti 250 kiloa päivittäin, per terminaali John F. Kennedyn lentokentällä Yhdysvalloissa.

Jos luulette, että herkut menevät parempiin suihin, kuten useat matkailijat luulevat, tämä ei pidä paikkaansa. Tullivirkailijat saavat päivittäin uhkauksia matkailijoiden suuttuessa elintarvikkeidensa menetyksestä, vaikka säännöt on selkeästi ilmoitettu jo ennen matkaa.

Kaikki takavarikoidut elintarvikkeet - oli kyse sitten sveitsiläisestä juustosta tai jamaikalaisesta mangosta - tarkistetaan käsin. Ne tutkitaan loisten ja ötököiden varalta, säilötään roskakoreihin ja jauhetaan lopulta jättimäisessä InSinkErator-laitteessa sohjoksi. Suuri määrä ruokaa hävitetään viikoittain, ja kaikelta tältä olisi voitu välttyä sääntöjä noudattamalla.

Lähde: Travel and Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.