Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Meteora on upea luonto- ja luostarialue Kreikassa.
Meteora on upea luonto- ja luostarialue Kreikassa.

Meteoran alue Kreikassa hurmaa luostareillaan

Meteora on luonto- ja luostarialue Kreikassa, Kalampákan kunnassa.

Meteoran alueella sijaitsee useita ortodoksisia luostareita, joista suuri osa on rakennettu hiekkakivikallioon kalliopylväiden päälle jotka kipuavat korkeuksiin. 60 munkkia ja nunnaa asustaa näissä luostareissa, jotka tuntuvat tulevan kuin suoraan satukirjoista.

Ennen luostareiden sijainti toi niille turvaa ja hiljaisuutta, nykyisin ne ovat yksi Kreikan suosituimmista käyntikohteista. Thessalian tasangon reunamilla, vain muutaman tunnin päässä Ateenasta, Kalambakan ja Kastrákin kylät ovat hyviä aloituskohtia luostareissa vierailulle.

Kalliomuodostelmat nousevat tasankomaisesta ympäristöstä - alueella on noin 24 suurta ja suunnilleen sata pienempää pylvästä. Korkeimmat pylväät yltävät jopa 628 metrin korkeuteen.

Alue on myös historiallisesti kiinnostava, ja alueella vieraillessa kannattaa katsastaa myös esimerkiksi Theopetran luola, joka usein jää vaikuttavien rakennusten varjoon.

Kastrákin kylä
Kastrákin kylä

Meteora tarkoittaa "ilmassa olevaa", ja näin rakennukset jotka kiikkuvat ylhäällä korkeuksissa pian antoivat nimen koko alueelle. Erakkomunkit asettuivat alueelle 1000 - 1100-luvuilla, tarkoituksena luoda alueesta hiljainen pyhättö palvonnalle ja meditoinnille. Alunperin luostareita on ollut peräti 24, nykyisin alueella on kuusi luostaria, jotka on jaettu munkkien ja nunnien kesken.

Luostareiden lisäksi alue on suosittu vaeltajien ja maastopyöräilijöiden suosiossa, mutta suosituin se on luostareiden lisäksi tietenkin kiipeilijöiden keskuudessa - reittejä löytyy aloittelijoista kokeneille kiipeilijöille.

Roussanoun luostari
Roussanoun luostari

Lähde: cnn.com - Kuvat: Dreamstime

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.