Hyviä uutisia Lontoossa vieraileville!
Hyviä uutisia Lontoossa vieraileville!
· Päivi Laajalahti

Lontoon metron 4G-verkko laajenee kaupungin lisätessä digivalmiuttaan

Pian Lontoossa voi käyttää puhelintaan kaikkialla metron alueella. Tähän mennessä joillakin valituilla asemilla on ollut käytössä Wi-Fi -verkko, mutta laajat alueet metrotunneleista ovat olleet perinteisesti matkapuhelinverkon ulkopuolella.

Lupaus verkon laajenemisesta tulee Lontoon kaupunginjohtajalta, joka on ilmoittanut tavoitteekseen saada 4G-verkko kaupungin metron asemille ja tunneleihin vuodesta 2019 alkaen. Ottaen huomioon metroverkon laajuuden, hankkeen toteuttamisessa kestää kuitenkin kuukausia.

Jotta asennus ja testaus olisi helpompaa, uutta verkkoa testataan todennäköisesti Waterloo & City -linjalla, jolla on vain kaksi pysäkkiä ja joka on suljettu sunnuntaisin.

Nykyistä parempia tietoverkkoyhteyksiä on kuitenkin tulossa jo nopeammallakin tahdilla. Uudella, joulukuussa 2018 avattavalla Elizabeth-linjalla on jo avausvaiheessa täysi mobiiliverkon kattavuus, ja kaupungin turistikohteet seuraavat perästä. Esimerkiksi London Eye tarjoaa jo nyt maailman ensimmäisen – ja vielä ilmaisen – liikkuvassa rakennelmassa sijaitsevan Wi-Fi -yhteyden.

Lähde: Lonely Planet

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.