Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Talvinen Tallinna on hurmaavan kaunis
Talvinen Tallinna on hurmaavan kaunis
· Napsun toimitus

Japanin lumiapinoista Tallinnan kapeille kujille - Viisi viehättävää paikkaa talven matkoille

Maailmassa on paljon matkakohteita, jotka ovat kauniita erityisesti kesäisin. Joidenkin paikkojen vetovoima kuitenkin lisääntyy talvisin maiseman peittyessä valkoiseen.

Jokaisella vuodenajalla on oma viehätyksensä, mutta joidenkin matkakohteiden lumovoima vain lisääntyy, kun maisemat peitetään kuuraan ja lumeen. Tässä viisi hyvää esimerkkiä siitä, että talvella voi matkustaa myös muualle kuin etelän aurinkorannalle - ja ihasteltavaa riittää kylmästä huolimatta!

Chicago tunnetaan myös lempinimellä Windy City, tuulinen kaupunki. Tämä ei tietenkään houkuttele matkustamaan kaupunkiin talvella, mutta lumen tullessa Chicago on yllättäen kauneimmillaan. Tammi-helmikuun aikana sää on kylmimmillään ja kaupungin peittää yleensä lumikerros. Näinä kuukausina myös Michiganjärvi jäätyy osittain luoden ainutlaatuisen näkymän suoraan kaupungin valoihin.

Chicagon skyline jäätyneen Michiganjärven rannalla
Chicagon skyline jäätyneen Michiganjärven rannalla

Suomalaisille tuttu Tallinna on talvella kuin suoraan saduista. Vanhankaupungin kapeat kujat ja keskiaikaiset rakennukset ovat lumipeitteen tullen kuin toisesta maailmasta. Tee kävelyretki pitkin Toompean linnoitusta ja pysähdy nauttimaan lämmintä glögiä jossakin alueen lukuisista ravintoloista. Talvisissakin kaupungeissa on lupa nauttia elostaan.

Tallinnan joulumarkkinat houkuttelevat herkuttelemaan
Tallinnan joulumarkkinat houkuttelevat herkuttelemaan

Kuumissa altaissa lekottelevat apinat eivät välttämättä ole suoranaisen kauniita mutta sympaattisen ihastuttavia kylläkin. Jigokudanin apinapuisto ei ole kenties dramaattisin talvimaisema Japanissa mutta se on silti äärettömän suosittu matkakohde. Japaninmakien eli ‘lumiapinoiden’ kylpemistä luonnonaltaissa pääsee ihailemaan läheltä ja taustalla siintävät lumiset rinteet. Kylpyyn tekee mieli monen matkaajankin, mutta nämä altaat on varattu täysin apinoille - onneksi alueella on kylpylöitä myös ihmisille.

Japanin
Japanin

Kanadassa sijaitsevan Bannfin kansallispuiston ehdoton vetonaula on Morainejärvi, Moraine Lake. Sen kristallinkirkas vesi heijastaa ympärillä olevien lumihuippuisten vuorien kuvat pintaansa ja aluetta kutsutaankin nimellä Valley of the Ten Peaks. Näkymä on niin kaunis, että se on painettu myös Kanadan 20 dollarin seteliin 1970-luvulla.

Morainejärvi talviasussaan
Morainejärvi talviasussaan

...ja sama näkymä kesäisin
...ja sama näkymä kesäisin

Osataan sitä suurkaupungeissakin. Lontoon suurin puisto, Richmond Park, on hurmaava talviaikaan. Noin kymmenen neliökilometrin alueella, joka on kolme kertaa suurempi kuin New Yorkin Central Park, asustaa esimerkiksi kauriita jotka laukkaavat vapaasti pitkin puistoa. Tunnelma on kuin maaseudulla, vaikka suurkaupunki elää aivan vieressä. Talvisin lumen tullessa kaikki peittyy hiljaiseen valkoiseen tunnelmaan mykistäen äänet ja luoden maisemasta satumaailman vailla vertaa.

Lontoon Richmond Parkissa pääsee luonnon helmaan suurkaupungin kainalossa
Lontoon Richmond Parkissa pääsee luonnon helmaan suurkaupungin kainalossa

Lähde: Rough Guides

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.