Kuva: Dreamstime.com
Kuva: Dreamstime.com

Lontoon metro liikennöi jatkossa viikonloppuisin ympäri vuorokauden

Niille matkalaisille, jotka ovat odotelleet aamuyön tihkusateessa Lontoon metron avautumista, tulee varmasti positiivisena uutisena tieto, että metro pidentää aikataulujaan.

Lontoon liikennelaitos TFL kertoo, että vuodesta 2000 lähtien matkustajamäärät perjantai- ja lauantaiöinä ovat kasvaneet jopa 70% ja metron aikataulujen pidentämiseen viikonloppuisin on syntynyt akuutti tarve. Jatkossa Lontoon metro liikennöi viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin läpi yön.

Muutos on astunut voimaan ensiksi linjoilla Victoria ja Central, mutta suunnitelmissa on syksyn 2016 aikana laajentaa linjoille Northern, Jubilee ja Piccadilly.

Yömetron luvataan kulkevan noin kymmenen minuutin vuorovälein keskeisimmillä alueilla ja Central Linen päissä noin 20 minuutin välein.

Metromatka maksaa öisin saman verran kuin päivällä ei-ruuhka-aikaan ja yhden päivän matkakortit ovat voimassa seuraavaan aamuyöhön klo 4.30 saakka.

Liikennelaitos lupaa, että metrojen turvallisuudesta huolehditaan vahvennetusti öisin. British Transport Policen (BTP) henkilökunta valvoo auki olevien asemien turvallisuutta läpi yön ja auttaa matkustajia ongelmatilanteissa.

Lähde: Transport for London

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.