Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Kamerunissa

Mount Cameroon

NaNyah    19.04.2009    Kamerunin nähtävyydet    Kamerun

Mount Cameroon on Kamerunin Lounais Provinssissa sijaitseva n. 4100 m korkea tulivuori. Kiipeäminen vuoren huipulle on suhteellisen helppoa, esim. apuvälineitä ei tarvita lainkaan, eikä käsiään tarvitse käyttää kiipeämiseen. Vuoren rinteillä on 3 majaa, joissa voi yöpyä ja kiipeäminen sujuu myös ensikertalaisilta.

Kiipeilymatkoja järjestetään Buean kaupungista, jossa on useampia toimistoja, joista voi palkata esim. kantajat ja oppaat.

Kiipeily sujuu vaivattomasti esim. Guinnes-trailia, joka on myös vuosittaisten Race of Hope-juoksijoiden reitti. Race of Hope on juoksukilpailu, jossa kilpailijat juoksevat vuoren huipulle ja takaisin, paras aika on tietääkseni n. 4½ tuntia.( Itse käytimme huipulla käymiseen kolme päivää.)

Laskeutuminen käy myös vuoren toista rinnetta Limben kaupunkiin, tällä reitillä voi hyvällä tuurilla nähdä myös elefantteja juomapaikoilla.

Kiipeämisen alkumatka sujuu maissipeltojen ja sitten uskomattoman kauniin sademetsän läpi, sitten maisemat muuttuvat ruohikoksi ja ylempänä laavakiveksi. Huipulta on huikeat näkymät muille huipuille.

Oletko vieraillut Kamerunissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.