Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kamerun

Sääennuste

Fri
Puolipilvistä
-
Sat
Puolipilvistä
+35°C
Sun
Mahdollisia ukkosmyrskyjä
+32°C
Mon
Ukkosmyrskyjä
+29°C
Tue
Mahdollisia ukkosmyrskyjä
+29°C

 • Ei voi olla liian varovainen

  Älä syö mitään kadunvarren myyjiltä. Ne hedelmät ym. eivät ole puhtaita. Älä juo vettä muuten kuin pullovettä. Ravintolassa voi syödä, mutta en suosittele salaatteja. Jos ei halua kovaa mahatautia.

  Kohde: Kamerun Kategoria: Kamerunin vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 29.01.19 Lähettäjä: Vieras
 • Afrikkalaisia kankaita ja käsitöitä

  Afrikassa matkustellessa kannattaa varata laukkuun kotimatkalle tilaa kankaille. Afrikassa on uskomattoman upeita kankaita, ihania värejä ja kuvioita ja monenlaisia materiaaleja. Hinnat eivät myöskään päätä huimaa, varsinkaan jos osaat tinkiä! Myös käsityönä tehdyt korut, laukut jne kannattaa hankkia, ne ovat useimmiten hyvää laatua. Luontaistuotteista kiinnostuneille Kamerun on paratiisi, sieltä saa ostettua hyviä tuotteita halvalla. Myös harvinaisempia yrttejä; muista vain ottaa selvää, onko niiden maahantuonti ja maastavienti laillista, näin ei aina ole!

  Kohde: Kamerun Kategoria: Kamerunin ostokset
  Lisätty: 19.04.09 Lähettäjä: NaNyah
 • Mount Cameroon

  Mount Cameroon on Kamerunin Lounais Provinssissa sijaitseva n. 4100 m korkea tulivuori. Kiipeäminen vuoren huipulle on suhteellisen helppoa, esim. apuvälineitä ei tarvita lainkaan, eikä käsiään tarvitse käyttää kiipeämiseen. Vuoren rinteillä on 3 majaa, joissa voi yöpyä ja kiipeäminen sujuu myös ensikertalaisilta. Kiipeilymatkoja järjestetään Buean kaupungista, jossa on useampia toimistoja, joista voi palkata esim. kantajat ja oppaat. Kiipeily sujuu vaivattomasti esim. Guinnes-trailia, joka on myös vuosittaisten Race of Hope-juoksijoiden reitti. Race of Hope on juoksukilpailu, jossa kilpailijat juoksevat vuoren huipulle ja takaisin, paras aika on tietääkseni n. 4½ tuntia.( Itse käytimme huipulla käymiseen kolme päivää.) Laskeutuminen käy myös vuoren toista rinnetta Limben kaupunkiin, tällä reitillä voi hyvällä tuurilla nähdä myös elefantteja juomapaikoilla. Kiipeämisen alkumatka sujuu maissipeltojen ja sitten uskomattoman kauniin sademetsän läpi, sitten maisemat muuttuvat ruohi...  Lisää...

  Mount Cameroon on Kamerunin Lounais Provinssissa sijaitseva n. 4100 m korkea tulivuori. Kiipeäminen vuoren huipulle on suhteellisen helppoa, esim. apuvälineitä ei tarvita lainkaan, eikä käsiään tarvitse käyttää kiipeämiseen. Vuoren rinteillä on 3 majaa, joissa voi yöpyä ja kiipeäminen sujuu myös ensikertalaisilta. Kiipeilymatkoja järjestetään Buean kaupungista, jossa on useampia toimistoja, joista voi palkata esim. kantajat ja oppaat. Kiipeily sujuu vaivattomasti esim. Guinnes-trailia, joka on myös vuosittaisten Race of Hope-juoksijoiden reitti. Race of Hope on juoksukilpailu, jossa kilpailijat juoksevat vuoren huipulle ja takaisin, paras aika on tietääkseni n. 4½ tuntia.( Itse käytimme huipulla käymiseen kolme päivää.) Laskeutuminen käy myös vuoren toista rinnetta Limben kaupunkiin, tällä reitillä voi hyvällä tuurilla nähdä myös elefantteja juomapaikoilla. Kiipeämisen alkumatka sujuu maissipeltojen ja sitten uskomattoman kauniin sademetsän läpi, sitten maisemat muuttuvat ruohikoksi ja ylempänä laavakiveksi. Huipulta on huikeat näkymät muille huipuille.

  Kohde: Kamerun Kategoria: Kamerunin nähtävyydet
  Lisätty: 19.04.09 Lähettäjä: NaNyah
 • Hauska pieni motelli

  Hotelli: Samaritan Motel

  Pieni, ihana ja hauska motelli kauniissa Limben kaupungissa (ent. Victoria). Motelli Samaritan on vaatimaton, huoneissa on suihku (kylmä vesi) ja länsimainen wc, sänky, ja tuuletin. Huoneet ovat siis erittäin vaatimattomia, eikä motellissa ole ravintolaa, eikä mahdollisuutta kokata, mutta paikat ovat siistit ja henkilökunta on aivan omaa luokkaansa. Motellin omistaa kolme nuorta iloista veljestä, jotka pitävät vieraistaan erittäin hyvää huolta. Terassille saa tilata juomia (jotka noudetaan viereisestä baarista ;)) ja pojat toimivat mielellään myös oppaina Limben värikkääseen yöelämään, rannoille tai vaikkapa kalatorille. Sadekaudella Samaritan Motellin toisen kerroksen ikkunoista on uskomattomat näkymät upealle Malabon saarelle, joka kohoaa Etelä-Atlantista muutaman kilometrin päästä Kamerunin rannasta. Motelli sijaitsee Limben New Townissa useiden ravintoloiden ja baarien läheisyydessä. Lähellä on myös internetkahviloita, leipomo ja vaatekauppoja. Mikäli olet menossa Kameruniin ...  Lisää...

  Pieni, ihana ja hauska motelli kauniissa Limben kaupungissa (ent. Victoria). Motelli Samaritan on vaatimaton, huoneissa on suihku (kylmä vesi) ja länsimainen wc, sänky, ja tuuletin. Huoneet ovat siis erittäin vaatimattomia, eikä motellissa ole ravintolaa, eikä mahdollisuutta kokata, mutta paikat ovat siistit ja henkilökunta on aivan omaa luokkaansa. Motellin omistaa kolme nuorta iloista veljestä, jotka pitävät vieraistaan erittäin hyvää huolta. Terassille saa tilata juomia (jotka noudetaan viereisestä baarista ;)) ja pojat toimivat mielellään myös oppaina Limben värikkääseen yöelämään, rannoille tai vaikkapa kalatorille. Sadekaudella Samaritan Motellin toisen kerroksen ikkunoista on uskomattomat näkymät upealle Malabon saarelle, joka kohoaa Etelä-Atlantista muutaman kilometrin päästä Kamerunin rannasta. Motelli sijaitsee Limben New Townissa useiden ravintoloiden ja baarien läheisyydessä. Lähellä on myös internetkahviloita, leipomo ja vaatekauppoja. Mikäli olet menossa Kameruniin ja Limbeen, minulta saa Motellin omistajan yhteystiedot.

  Kohde: Kamerun Kategoria: Kamerunin hotellit
  Lisätty: 19.04.09 Lähettäjä: NaNyah

Oletko käynyt Kamerunissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Kamerunissa

Kysymyksiä Kamerunista

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Kameruniin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

NaNyah

Kohde: Kamerun
Ajankohta: Syyskuu 15, 2006 - Helmikuu 15, 2007
Kommentti: Olin vapaaehtoistyössä Kamerunin luoteis provinssissa, KOM-heimon alueella. Lähin kaupunki Bamenda. Ihastuin Kameruniin ja afrikkalaiseen elämäntyylin syvästi, ja vietinkin toisenkin 5 kuukautta siellä seuraavana vuonna. Kamerun on "Afrikka Minikoossa"; siellä on vuoria, rantaa, savannia, aavikkoa, sademetsää, ruohotasankoa, vesiputouksia, mutamajoja, pygmejä ja 250 muuta heimoa kielineen ja kulttuureineen, luonnonuskontoja, krisittyjä, muslimeita, vanhoja perinteitä ja modernia Afrikkaa. Kamerun ei ole kovin suosittu turistikohde (ihmettelen miksi!), joten siellä voi saada Oikean kokemuksen Afrikkalaisesta arjesta, joka on hyvinkin kaukana siitä, mitä täällä televisiosta näemme. Kamerun on köyhä ja korruptoitunut maa, mutta siellä on paljon kaunista ja hyvää ja voi varmasti tarjota ainutlaatuisia ja unohtumattomia kokemuksia!

Oletko vieraillut Kamerunissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Kamerunista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Kamerun
Virallinen nimi: Kamerunin tasavalta
Englanninkielinen nimi: Cameroon
Pääkaupunki: Yaoundé
Pinta-ala: 475 442 km²
Asukasluku (2005): 16 988 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, paikalliset uskonnot, muslimit, protestantit
Itsenäistynyt vuonna: 1960
Viralliset kielet: ranska, englanti
Puhutuimmat kielet: fang, bamileke-bamum, duala, fulani, tikar
Englanninkielinen nimi: Cameroon
Etäisyys Helsingistä: 6129 km
Lentoaika-arvio:[1] 7h 40min
Rahayksikkö: Keski-Afrikan frangi
Valuuttakurssi (1 EUR): 655,96 XAF

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT +1
Aikaero Suomeen: -2

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  E  
Jännite ja taajuus: 220 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +237
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi:
Palokunta:
Poliisi:

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Kamerun
Englanninkielinen Wikipedia: Kamerun
Suomenkielinen Wikipedia: Kamerun
Ulkoministeriön matkustustiedote: Kamerun
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Kamerun
Pieni hetki, sivua ladataan.