Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kamerunin matkakokemukset ja vinkit

Ei voi olla liian varovainen

Vieras    29.01.2019    Kamerunin vaarat ja ongelmat    Kamerun

Älä syö mitään kadunvarren myyjiltä. Ne hedelmät ym. eivät ole puhtaita. Älä juo vettä muuten kuin pullovettä. Ravintolassa voi syödä, mutta en suosittele salaatteja. Jos ei halua kovaa mahatautia.

Afrikkalaisia kankaita ja käsitöitä

NaNyah    19.04.2009    Kamerunin ostokset    Kamerun

Afrikassa matkustellessa kannattaa varata laukkuun kotimatkalle tilaa kankaille. Afrikassa on uskomattoman upeita kankaita, ihania värejä ja kuvioita ja monenlaisia materiaaleja. Hinnat eivät myöskään päätä huimaa, varsinkaan jos osaat tinkiä!

Myös käsityönä tehdyt korut, laukut jne kannattaa hankkia, ne ovat useimmiten hyvää laatua. Luontaistuotteista kiinnostuneille Kamerun on paratiisi, sieltä saa ostettua hyviä tuotteita halvalla. Myös harvinaisempia yrttejä; muista vain ottaa selvää, onko niiden maahantuonti ja maastavienti laillista, näin ei aina ole!

Mount Cameroon

NaNyah    19.04.2009    Kamerunin nähtävyydet    Kamerun

Mount Cameroon on Kamerunin Lounais Provinssissa sijaitseva n. 4100 m korkea tulivuori. Kiipeäminen vuoren huipulle on suhteellisen helppoa, esim. apuvälineitä ei tarvita lainkaan, eikä käsiään tarvitse käyttää kiipeämiseen. Vuoren rinteillä on 3 majaa, joissa voi yöpyä ja kiipeäminen sujuu myös ensikertalaisilta.

Kiipeilymatkoja järjestetään Buean kaupungista, jossa on useampia toimistoja, joista voi palkata esim. kantajat ja oppaat.

Kiipeily sujuu vaivattomasti esim. Guinnes-trailia, joka on myös vuosittaisten Race of Hope-juoksijoiden reitti. Race of Hope on juoksukilpailu, jossa kilpailijat juoksevat vuoren huipulle ja takaisin, paras aika on tietääkseni n. 4½ tuntia.( Itse käytimme huipulla käymiseen kolme päivää.)

Laskeutuminen käy myös vuoren toista rinnetta Limben kaupunkiin, tällä reitillä voi hyvällä tuurilla nähdä myös elefantteja juomapaikoilla.

Kiipeämisen alkumatka sujuu maissipeltojen ja sitten uskomattoman kauniin sademetsän läpi, sitten maisemat muuttuvat ruohikoksi ja ylempänä laavakiveksi. Huipulta on huikeat näkymät muille huipuille.

Hauska pieni motelli

NaNyah    19.04.2009    Kamerunin hotellit    Kamerun
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2008 | Hotelli: Samaritan Motel

Pieni, ihana ja hauska motelli kauniissa Limben kaupungissa (ent. Victoria). Motelli Samaritan on vaatimaton, huoneissa on suihku (kylmä vesi) ja länsimainen wc, sänky, ja tuuletin. Huoneet ovat siis erittäin vaatimattomia, eikä motellissa ole ravintolaa, eikä mahdollisuutta kokata, mutta paikat ovat siistit ja henkilökunta on aivan omaa luokkaansa. Motellin omistaa kolme nuorta iloista veljestä, jotka pitävät vieraistaan erittäin hyvää huolta. Terassille saa tilata juomia (jotka noudetaan viereisestä baarista ;)) ja pojat toimivat mielellään myös oppaina Limben värikkääseen yöelämään, rannoille tai vaikkapa kalatorille. Sadekaudella Samaritan Motellin toisen kerroksen ikkunoista on uskomattomat näkymät upealle Malabon saarelle, joka kohoaa Etelä-Atlantista muutaman kilometrin päästä Kamerunin rannasta. Motelli sijaitsee Limben New Townissa useiden ravintoloiden ja baarien läheisyydessä. Lähellä on myös internetkahviloita, leipomo ja vaatekauppoja.

Mikäli olet menossa Kameruniin ja Limbeen, minulta saa Motellin omistajan yhteystiedot.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Kamerunissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.