Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Roomassa

Rooma

Vieras    17.09.2016    Rooman nähtävyydet    Rooma

Roomassa on paljon nähtävyyksiä ja hotelleissa valinnanvaraa. Hyvät kengät mukaan.

Ohi Colosseumin lippujonon

Vieras    13.01.2015    Rooman nähtävyydet    Rooma

Colosseumille kannattaa ostaa etukäteen (vaikka samana päivänä) Forum Romaniumin ja Colosseumin väliin jäävän riemukaaren takaa menevältä tieltä...siellä pieni lipputoimisto. Eli kävele riemukaaren ohi ja muutama sata metriä oikealla puolella katua tulee lipputoimisto, jossa myydään liput Colosseumille ja Forumille. Ilman jonotusta lippuluukulle :) ja iloisesti mentiin satojen metrien jonon ohi Colosseumilla. Vinkin antoi 7/2014 hostellimme isäntä Vatikaanin lähellä asuessamme.

Hinta 12 e/ yli 65 v eu-kansalainen ilmainen

Valloittava Rooma

Vieras    31.05.2012    Rooman nähtävyydet    Rooma

Päätös Roomaan lähdöstä tuli hetkessä. Varasimme maaliskuun -12 lopulla Norwegian Airilta todella edulliset lennot Roomaan.

Majoitus löytyi HomeAway -sivun kautta vanhan Rooman alueelta, läheltä Tiber -jokea, suositun Campo di Fiori -aukion vierestä.

Yksiö oli juuri niin toimiva kuin toivoimme; mitään ei ollut liikaa tai liian vähän.

Hinta oli hyvin kohtuullinen puolentoista viikon oleskelulta. Sijainti oli loistava; pääsimme kävellen kaikkiin upeisiin matkakohteisiin.

Lisäksi lähileipomon tuotteet sekä ihana tori odottivat meitä asiakkaikseen joka aamu. Oli mukavaa, kun ei tarvinnut elää kuin oman aikataulun mukaan.

Ihastuttavaa oli aamukahvin jälkeen ripustaa pyykkiä narulle ja jutella huonolla italiankielen taidolla naapurirouvien kanssa säästä. Hetken aikaa aisti italialaisten arkea ja tunnelmaa.

Erikseen on mainittava se, että Rooman nähtävyyksien välimatkat ovat paljon lyhyemmät kuin mitä luuli etukäteen karttaa tutkiessa. Matkalle kannattaa ottaa hyvät, paksupohjaiset jalkineet, sillä mukulakivet koettelevat jalanpohjia.

Siellä kulkiessa saa nähdä mitä ihastuttavampia rakennuksia, basilikoja (kirkkoja), kujia ja kauppoja.

Tiber -joen reunoilla kulkiessa, etenkin iltaisin, näkymät ja tunnelma ovat unohtumattomia.

Rooman kävijä ei saa unohtaa keskiaikaista Trasteveren kaupunginosaa, joka rajoittuu Tiber -joen suuntaisesti. Se oli yksi parhaista kohteista. Rauhan tyyssija!

Ihmetellessään näkemäänsä ja löytäessään aina uusia kujia kauniine taloineen ja ikkunaluukkuineen sekä kukkalaatikoineen ajatteli, että onko tämä edes totta. Trasteverestä löytyy pikkukahviloita, joissa on ulkopöytiä. Istuessaan ja nauttiessaan maitokahviaan tuntee olevansa todella lomalla.

Kaupunginosan perältä löytyi ulkoapäin vaatimaton kirkko, joka oli hyvin kaunis sisältä.

Pietarin kirkko Vatikaanissa oli näkemisen ja lyhyen jonottamisen (maalis-huhtikuun vaihde) arvoinen. Sisäänpääsy oli ilmaista.

Kirkkoaukion liepeillä oli ystävällisiä kaupungin matkailupuolen edustajia keräämässä halukkaita pienryhmiin, joille järjestettiin etuoikeus päästä sivuovista sisälle jonottamatta sekä englanninkielinen selostus kaikkiin kirkon museoihin ja itse Pietarinkirkkoon. Hinta olisi ollut muistaakseni noin 60 euroa henkilöltä.

Kirkkohan ei ole ulkoapäin mitenkään erityinen. Sisällä aukeaakin sitten jotain sellaista, mitä ei ole ennen kohdannut.

Pietarinkirkon pituus on 212 metriä, korkeus 133 metriä, pinta-ala 23 000 m² ja tilavuus yli 60 000 m³. Kokonsa perusteella Pietarinkirkko on maailman suurin uskonnollinen rakennus. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1506.

Pietarinkirkon edessä olevan aukion keskellä seisoo egyptiläinen obeliski, joka siirrettiin paikalle 1585.

Lähde: Wikipedia.

Kannattaa varata riittävästi aikaa kirkossa kiertämiseen.

Yksi lomamme kohokohtia oli myös käynti Colosseumissa monessakin mielessä.

Colosseum oli antiikin Rooman suurin amfiteatteri, jonne mahtui 40 000 – 50 000 katsojaa. Ulkopuolta katsoessaan ei voi ymmärtää, kuinka suuri Colosseum on. Suuri osa seinää on hajonnut.

Ulkopuolella oli keväällä jo jonotusta ja voi vain kuvitella, mitä jonottaminen on esim. heinäkuun helteissä. Koko sisäänmenosysteemi on kuin kiusantekoa. Kulku on kinkkistä ja liput, 12 euroa per henkilö, saa ostaa vasta siinä vaiheessa, kun hermot ovat menneet. Kaiken antaa kuitenkin anteeksi, kun on päässyt kokemaan Colosseumin livenä. Kokemus on ainutlaatuinen.

Kaikkien jumalien temppeli, Pantheon rakennettiin alun perin pyhäköksi seitsemälle planeetalle ja niiden jumalille. Nykyään se toimii katolisena kristillisenä kirkkona. Rakennus on hyvin vaikuttava ja sen värimaailma on kaunis. Ehdottomasti näkemisen arvoinen!

Pantheonilta on helppo jatkaa vuonna 1762 valmistuneelle Fontana di Trevin - suihkulähteelle Quirinalen alueelle.

Trevin suihkulähteeseen liittyy uskomus: jos Roomassa vieraileva heittää kolikon suihkulähteeseen, hän palaa kaupunkiin takaisin, lähde: Wikipedia. Me emme saaneet mahdollisuutta kolikon heittämiseen, sillä luokkaretkeläiset olivat vallanneet lähteen.

Espanjalaiset portaat (ital. Scalinata della Trinità dei Monti) on Roomassa sijaitseva kuuluisa ulkoportaikko, joka johtaa Piazza di Spagnan aukiolta Trinità dei Montin kirkolle. Portaita kutsutaan virheellisesti ”espanjalaisiksi” aukion mukaan, lähde: Wikipedia.

Portailla ja kirkossa oli mukava käydä. Siellä oli paljon muita turisteja. Portaiden yläpäässä sai levätä ja ostaa kioskeista jäätelöä, pikkusuolaista ja juomia ja nauttia hyvistä maisemista sekä ottaa hyviä kuvia.

Portaiden yläpäässä kannattaa lähteä alhaalta katsottuna vasemmalle kulkevaa reittiä. Näköalat ovat huikeat ja kohtaat myös kuuluisan Villa Medicin, joka juontaa juurensa Medici -hallitsijasukuun.

Olimme ensimmäistä kertaa Roomassa ja ihastuimme kovasti kaupunkiin. Palveluammateissa olevat osaavat puhua paremmin englantia kuin muu väestö. Englannin kielen opiskelu ei ole perusteellista italialaisissa kouluissa. Meitä auttoi italiankielen opiskelumme, joka on vasta alkutaipaleella. Paikalliset ilahtuivat selvästi huomatessaan kovan yrityksemme puhua heidän kotikieltään. Ja olihan se mukavaa osata tilata italiaksi ravintolassa tai kaupassa asioidessaan kysyä asioita italiaksi.

Vatikaani

Iekko    28.09.2010    Rooman nähtävyydet    Rooma

Moi, jos suunnitelette Vatikaaniin tutustumsista kannataa päiväksi valita muu kuin sunnuntai, koska pyhäpäivänä ei vatikaanin museot ole auki (mm. Sistuksen kappeliin ei pääse). Sunnuntaina on auki vain Pietari Paaavalin kirkko. Ja hyvällä tuurilla, jos paavi on vatikaanissa hän tervehtii kansaa sunnuntaisin klo 12 parvekkeelta.

Lisäksi ruokailla kannatta kauempana Vatikaanista aivan Vatikaaniin johtavien katujen varrella (Enkeltenkatu) on paljon ravintoloita ja kahviloita, joissa on agressiiviset sisäänheittäjät. Ruoka meidän kokemusten mukaan todella surkeat: liha sitkeätä ,pasta mautonta... sivumalla ja kaukana löytyy roomalaisten suosimia paikkoja josta saa maukasta ruokaa.

colosseum

marem    22.03.2009    Rooman nähtävyydet    Rooma

Kun astuin colosseumiin se ei näyttänyt ensin kovin kummoiselta. Vasta ku sitä pääsi katsomaan ylemmältä tasanteelta, se avautui minulle paremmin. Yhtäkkiä tunsin historian kohinan niissä kivisissä seinissä. Matkamuistot olivat tosin täyttä rihkamaa, mutta muuten kokemus oli hieno.

Päiväannos historiaa

Kultaranta    13.10.2008    Rooman nähtävyydet    Rooma

Päivän Roomassa voi aivan mainiosti viettää kävellen nähtävyydeltä toiselle. Hyviä, suhteellisen lähellä toisiaan olevia kohteita ovat mm. Colosseum, kadun vastakkaisella puolella aukeava Forum Romanum, sekä vanha Pantheon Piazza Rotondalla. Nämä kaikki kohteet ehtii kiertää päivän aikana, tosin päivästä saattaa tulla pitkä sillä nähtävää riittää hengästymiseen asti. Vanhan kaupungin kohteita on myös Pantheonin lähistöltä löytyvä Bocca della Verita, eli Totuuden Kita.

Tarinahan kertoo, että vain totuuden puhujat saavat kätensä ehjänä ulos mikäli uskaltavat työntää sen sisään kitaan. Asiahan selviää vain kokeilemalla ?

SUOSITUS ROOMAAN! paikasta toiseen kätevimmin ja edullisesti

pikkukimalainen    27.05.2008    Rooman nähtävyydet    Rooma

Olimme porukalla Roomassa 2007 kesällä ja pakko oli tulla tähän kirjoittamaan hyvä vinkki:

ostakaa ihmeessä nähtävyysbusseihin esim parin päivän piljetti, voitte huruutella niillä hur mycket som helst ja voitte jäädä ja nousta millä nähtävyydellä tahansa ilman lisäkustannuksia! Helpompaa kuin tavan busseilla äheltäminen. Hyvä vaihtoehto perusturistibussille on esim Christian Toursin bussi, joka käy myös kristillisen historian kannalta tärkeissä paikoissa. Ainoa miinus tässä linjassa on se, ettei se aja Pantheonin ohi. Kaikki turistibussit lähtevät Termini-asemalta, jonka läheisyydessä suuri osa hotelleistakin on. Muistaakseni parin päivän lippu maksoi 24 euroa, eli tosi vähän hyvötyyn nähden! Pääsimme esim Christian Toursin bussilla Vatikaaniin ja sieltä pois oikein somasti ja kauniita, nähtävyyksien reunustamia reittejä pitkin! Suosittelen!!!

Colosseum ja Vatikaanin museo

kaneliomena    18.05.2008    Rooman nähtävyydet    Rooma

Rooman suosituimpiin nähtävyyksiin on usein masentavan pitkät jonot ja loma-aika menee jonottaessa. Olin huhtikuussa Roomassa ja menimme sekä Colosseumiin että Vatikaanin museoon heti klo 9 kun ne avattiin eikä tarvinnut jonottaa muutamaa minuuttia kauempaa. Parin tunnun kuluttua oli kumpaankin paikaan todella pitkät jonot. Suosittelen Roomaa kaikille niille, joiden mielestä historia ja/tai historialliset kohteet ovat mielenkiintoisia.

hotelli keskeisellä paikalla

Vieras    06.04.2008    Rooman nähtävyydet    Rooma

Olimme tammikuussa 5 päivää Roomassa Finnmatkojen hotelli Patria Coloseumille vain 800 metriä, Fontana Treville kilsa, vatikaaniin meni bussi hotellin läheltä. Kävelimme paljon melkein kaikki nähtävyydet lähellä. Rautatieasema myös noin 10 min. kävelymatka. Kokeilimme eri ruokapaikkoja, kolme viimeistä päivää söimme hotellin lähellä paikallisten suosimassa ravintolassa, hinnat vähän alle Suomen tasoa. Roomalaiset erittäin kohteliaita ja osasivat hyvin englantia, hotellin info auttoi myös kartan kanssa jos tuli ongelmia. 5 päivässä ehtii hyvin nähdä nähtävyydet, oltiin jo klo 9 aamulla liikenteessä. Suosittelen lämmöllä Roomaa kaikille.

Oletko vieraillut Roomassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.