Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Roomassa

Ruoka kokemus

Vieras    11.05.2016    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Roomassa Sistinakadulla, baari Sistina. Kaksi pasta annosta 28,- eur, kaksi lasillista viiniä 14,- eur, kaksi teelusikallista paikallista juustoraastetta 4,- eur, pöytiin tarjoiluvero 7,- eur .Yhteensä 53,- eur.Pasta ei ollut hyvää , viini oli karmean huonoa ( ehkä euron pahvitölkistä) Suosittelen kaikkia muita paitsi tätä baaria.

surkea ravintolakokemus

Vieras    16.03.2016    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Hyvänä ravintolana mainostettu Osteria Carbonara Roomassa Via Panispernalla oli 16.3.2016 tarjosi ala-arvoista ruokaa: kumimaista, mautonta entrecotea ja aneemisen harmaata mautonta kanaa. Hirveätä!

Hyvää pizzaa Roomassa

AnuTripsteriRooma    21.05.2015    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Ciao!

Olen asunut Roomassa ja kirjoitan blogia Roomasta. Ei ole itsestäänselvyys, että joka pizzeriassa pizza olisi kuin unelma.

Täällä suosittelen todella hyvää roomalaista pizzaa tarjoavia ravintoloita:

www.tripsteri.fi/rooma-blogi...mat-pizzat

t. Anu / Tripsteri

www.tripsteri.fi/rooma

da Trani Rome Restaurant - ristorante

Vieras    07.03.2015    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Ravintola lähellä Palazzo delle Esposizionia, Via Genovalla. Hyvin ystävällinen palvelu ja hyvä, kohtuuhintainen ruoka. Kahdelle hengelle pienet alkuruuat ja lämmin voileipä ja kanaruoka, jälkiruoka, limsa ja lasillinen viiniä, kaikki yhteensä 42 €. Ehkä elämäni paras tiramisu!

huijaushinnat: Nova Caffé - kahvio/ruokapaikka lähellä Pietarin kirkkoa

Vieras    07.03.2015    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Ravintolan ulkopuolella hinnastossa kohtuuhinnat. Ruokalista otettiin kuitenkin nopeasti edestämme ennen juomien valintaa. Niinpä purkillinen kokista maksoi

8 €, samoin viinilasillinen. Vastaavissa paikoissa muualla viini n. 4 €, limsat

2,50 - 3 €. Ja kaikkien hintojen päälle vielä tarjoilupalkkio, jonka laskin olevan

17 %. Kaksi pasta-annosta, limsa ja lasi viiniä siis yht. melkein 53 €! Ja kyseessä ei siis ollut edes "ristorante", vaan ruokaa myyvä kahvio.

Halusin maksaa luottokortilla, mutta tarjoilija sanoi, että heidän pitää nyt käyttää käteiskassaa. Kuitin sain, mutta siinä ei lue edes kahvion nimeä tai osoitetta! Taitaa siis mennä ohi kirjanpidon.

Kannattaa varoa, jos ei halua maksaa ylihintaa! Tuon jälkeen muistin aina kysyä ruokapaikkojen sisäänheittäjiltä, onko hinnoissa palvelumaksu mukana ja kertaakaan ei tullut enää muuta kuin kerrottiin etukäteen.

Hyviä ruokapaikkoja

Vieras    25.02.2015    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Ciao a tutti!

Olen asunut Roomassa ja asun edelleen osan vuotta Italiassa. Kirjoitan Roomasta osoitteessa www.tripsteri.fi/rooma/

Sieltä löytyy suosituksiani, varoituksiani ja hyviä vinkkejä parhaista ruokapaikoista yms.!

t. Anu :)

Huippuravintola Roomassa

tanjak70    13.07.2011    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Kävimme Kihlajaismatkallamme Casa Bleve ravintolassa illallisella. Ravintola oli pienehkö ja kaikesta ilmeni että paikka on todella laadukas; ruoka oli mahtavan hyvää, tarjoilu pelasi ammattitaitoisesti, tunnelma oli rauhallinen ja viihtyisä. Varasin pöydän jo Suomessa netin kautta. Aikuisten paikka ja nimenomaan suosittelen rakastavaisille.

Kommentteja

Vieras    11.02.2011    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Tässä muutamia kommentteja aiempiin kokemuksiin ja arvosteluihin liittyen.

"Poikkesimme viime matkallamme syyskuussa 2010 lähellä Pantheonia ja Piazza della Rotondaa sijaitsevassa Osteria da Mariossa. Valitettavasti emme voi paikkaa suositella. Tarjoilija oli joko huonolla tuulella tai syntymätöykeä. Tilatuista pasta-annoksista toinen oli aivan syötävä, toisesta taas puuttui kastike lähes kokonaan."

Osteria da Mariossa olen itsekin syönyt. Paikka ei ole missään nimessä kaupungin huipputasoa mutta alue huomioiden ihan kelvollinen syöttölä. Noin yleensäkin suosittelisin välttämään ruokailua Pantheonin ja Piazza della Rotondan läheisyydessä, jos et tiedä paikoista mitään. Tuolla seudulla turistiloukkujen prosentuaalinen osuus on erittäin korkea.

Roomassa kannattaa maksaa ruuasta - ei tarjoilijan hymystä. Roomalaiset tarjoilijat antavat itsestään näkyä heidän ajatuksensa ja fiiliksensä. Eivät he jaksa pokkuroida, mutta tekevät kuitenkin työnsä. Jos heillä on hyvä päivä, toki he ovat pilvettömän aurinkoisia. Rehellistä. Palvelun tasoon vaikuttaa paljon myös oma käytös, pukeutuminen, naamakerroin ja esimerkiksi se, tervehditkö suomeksi, englanniksi vai italiaksi. Roomalaisille ulkonäöllä on väliä ja edes pientä yritystä puhua italiaa arvostetaan.

Roomassa kannattaa myös unohtaa suomalainen käsitys kastikkeista. En tiedä, mitä pastaa tilasitte, mutta ei kaikkiin pasta-annoksiin kuulu kastike lainkaan, ja vaikka kuuluisikin, sillä ei haluta peittää ruoka-annosta eikä pastan omaa makua. Roomalaiset arvostavat pastaa ja sen makua. Annos voi hyvin olla vaikka spaghetti cacio e pepe, jossa pastan joukossa on vain pippuria ja pecorino-juustoa.

"Ravintolassa syödään alkuruoka, väliruoka (esim.pasta), pääruoka ja jälkiruoka."

Pasta ei ole Roomassa väliruoka vaan primo piatto - ensimmäinen lautanen - eli käytännössä ensimmäinen pääruoka ja monesti tärkeämpänä pidetty kuin esimerkiksi lihasta tai kalasta koostuva secondo piatto.

"Matkailun sääntö kun etsit ruokaa nro 1: kysy taksikuskilta. Matka lentokentältä hotellille kannattaa suorittaa taksilla jo ihan tästä syystä. taksikuskit ovat paikallisia ja tietävät missä paikalliset syövät."

Sääntö numero 1: Tiedä ennen kuin kirjoitat. Se miten matka lentokentältä hotellille kannattaa suorittaa voi riippua hyvinkin monesta asiasta. Taksilla tietysti pääsee melko vaivattomasti suoraan hotellin eteen, eikä isommalla porukalla tule edes hintavaksi. Yksin tai kaksin matkustavalle taksi on kuitenkin huomattavasti kalliimpi vaihtoehto kuin paikallisjuna. Tulee myös huomioida, ettei taksikuski yhtään varmasti ole roomalainen. Roomassa on lukematon määrä taksikuskeja, jotka tulevat kaupungin ulkopuolelta. He ehkä tietävät muutaman ruokapaikan tai vievät "yhteistyökumppanin" ravintolaan.

"Paikallisten suosimissa ravintoloissa hinta-laatusuhde on hyvä ja ruoka on aitoa italialaista ja varmasti maukasta."

Paikallisten tunnistaminen onkin sitten eri juttu. Roomassa vierailee lukemattomia määriä myös italialaisia turisteja, jotka ihan varmasti näyttävät paikallisilta. Ryhmä espanjalaisiakin saattaa erehdyttää vaaleaan pehkoon ja sinisiin silmiin tottuneen. Yksi vinkki paikallisten suosiman ravintolan tunnistamiseen on tarkkailla, onko terassilla istuvilla skootterikypäriä lähistöllä. Skoballa ei luultavasti hirveän kaukaa tulla. Toki niitäkin voi Roomasta vuokrata, mutta erehtymisen todennäköisyys jää varsin pieneksi.

hieno fiilis ja hyvä hinta-laatu

artsalo    04.11.2010    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Lähellä piazza Navonaa sijaitsee ravintola Notte, joka on täynnä aikaisemmin kuin muut ja jonne jonotetaan koko illan. Ravintolaan voi kaksi päästä helposti ilman varausta, mutta isommalle porukalle kannattaa varata pöytä.

Paikka löytyy aika helposti, kun lähtee Navonan puolestavälistä kujalle länteen ja alla sadan metrin päästä näkyy kyltti vasemmalla.

Suosittelen aloittamaan starttereilla ja käyttämään ruokailuun runsaasti aikaa.

Osteria da Mario Pantheonin lähellä - paikka jossa hinta ja laatu eivät kohtaa

Kultaranta    26.09.2010    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Poikkesimme viime matkallamme syyskuussa 2010 lähellä Pantheonia ja Piazza della Rotondaa sijaitsevassa Osteria da Mariossa. Valitettavasti emme voi paikkaa suositella. Tarjoilija oli joko huonolla tuulella tai syntymätöykeä. Tilatuista pasta-annoksista toinen oli aivan syötävä, toisesta taas puuttui kastike lähes kokonaan. Salata Capresen tomaatit olivat täysin raakoja, eli vihreitä. Kokonaisvaikutelmaksi jäi, että paikka ei enää tule kuulumaan ruokapaikkojemme listalle, emmekä sitä voi myöskään muille suositella.

ruokailu roomassa

Vieras    24.08.2010    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Roomasta löytyy ravintoloita joka lähtöön. Kannattaa kysyä neuvoa esim. hotellin respasta tai ottaa selvää etukäteen.

Italialaiset eivät yleensäkään harrasta mitään "lisukkeita" annoksissa ja siispä jos tilaat pelkän pääruoan, se saattaa olla pelkkä kala tai pihvi. Ravintolassa syödään alkuruoka, väliruoka (esim.pasta), pääruoka ja jälkiruoka.

Toki tätä sääntöä ei tarvitse orjallisesti noudattaa. Esim. pastan voi jakaa alkuruoaksi ja sittensiirtyä pääruokaan.

Kahvi on Italiassa italialaista, eli usen kahvin tilatessasi saat espresson. italialaiset juovat vain aamuisin cappuccinoa. Illalla kahvi on ehdottomasti espressoa, vaikka turistien myötä Roomassa ollaan totuttu myös ilta-cappuccinon juojiin, joka kuitenkin on paikallisista erikoista.

Trastevere, ihanaihanaihana ravintola-alue

metylaatio    12.07.2009    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Roomassa kannattaa panostaa hyvän ravintola-alueen löytämiseen. Turistiloukkoja on kaikkialla ja ruoka niissä yhtä huonoa kuin hinnat kalliita.

Matkailun sääntö kun etsit ruokaa nro 1: kysy taksikuskilta. Matka lentokentältä hotellille kannattaa suorittaa taksilla jo ihan tästä syystä. taksikuskit ovat paikallisia ja tietävät missä paikalliset syövät. Italiassa ruoka on tunnetusti hyvää joten maksaa vaivan etsiä tiensä Trasteveren alueelle joka on paikallistenkin suosiossa. Toisinaan myös turistit löytävät sinne, mutta koska henkilökunta useimmiten ei puhu englantia heikkohermoisimmat kääntyvät pois jos ovelta.

Ehdottomasti kannattaa noudattaa matkailun ruuan etsintä sääntöä nro 2: Jos tarjoilija puhuu englantia enemmän kuin kolme sanaa JUOKSE! (tämän neuvon olen kerran saanut noudattamalla sääntöä numero 1) Paikallisten suosimissa ravintoloissa hinta-laatusuhde on hyvä ja ruoka on aitoa italialaista ja varmasti maukasta. ei se mitään jos ruokalista ei ole kuin italiaksi. sanakirjasta, elekielestä ja hyvästä huumorista on pajon apua ja kokemukseni mukaan italialaiset ovat ystävällisä ja palvelusujuu kielellä tai ilman. Pasta on onneksi italiassakin pasta.

Trasteveressä on katu kadun jälkeen ravitoloita jotka italialaiseen tapaan aukenevat vasta klo 21-22, jolloin italialaiset syövät illallista. Päivät ovat kuumia ja lounas tekeekin mieli pitää kevyenä ja katsella nähtävyyksiä.

hyvää ruokaa roomassa

marem    22.03.2009    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Rooman matkani aikana kerkesin tutustua moneen ravintolaan. Joka paikassa ruoka oli hyvää, varsinkin eräässä keskustan ravintolassa lasagne vei kielen mennessään. Myös kioskeista saatavat pizzanpalat olivat herkullisia.

ravintola Gusto

miles    09.01.2009    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Matkaoppaassa mainostettiin trendiravintolana. Palvelu ja ruoka oli kyllä hyvää, mutta annos oli vaan tosi pieni hintaan nähden. Eli esim hampurilainen ilman siis mitään ranskalaisia maksoi 20€!

Lohi maksoi saman verran ja siinäkään ei ollut mitään lisukkeita muuta kun pari vihreää lehteä koristeena. Ihan hyvä ravintola, mutta annoksista saa kyllä maksaa.

Ja palvelu pelaa !

Kultaranta    06.01.2009    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Italialainen kulttuuri, etenkin palvelualoilla, on matkailijaa ilahduttava kokemus. On hienoa saada asiallista ja hyvää palvelua niin kahviloissa kuin ravintoloissakin. Hyvän palvelun tyyssijana, ainakin meidän kohdallamme, toimikoon Rooma. Muitakaan Italian kohteita lainkaan väheksymättä.

Milloinkahan meillä Suomessa aletaan panostamaan asiakkaisiin ja palveluun ?

Oletko vieraillut Roomassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.