Matkakokemukset - Muita vinkkejä Roomasta

Luottokorttien käyttö

Vieras    07.03.2015    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Diners Clubin kortti toimii harvoissa paikoissa Roomassa. Muutaman ravintolan ulkopuolella oli kortin kuva, mutta koskaan se ei toiminut yrityksistä huolimatta. Epäilen, että asiakkaat houkutellaan sisään vaikka yrityksellä ei ole Diners sopimusta ollenkaan, koska uskotaan, että käteistä kyllä löytyy. Eräässä kaupassa myyjä jopa myönsi muutaman kerran korttimaksua yritettyään, että ongelma voi olla "with my boss". Jopa Terminin aseman lippuautomaatissa kortti ei toiminut, vaikka siinä oli Dinersin kuva.

Kortissa sinänsä ei ollut ongelmaa, nostin sillä sitten käteistä pari kertaa automaatista Piazza Venezialta (Banca Popolare di Vicenza) ja jossain isommassa ketjuliikkeessa, hotellissa ja lentokentällä se toimi.

Roomasta

Vieras    29.03.2014    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Moi!

Meikällä on Rooma-blogi, siellä kaikkea mikä kaupunkiin liittyy. Mama Caffè nimellä meidät löytää myös Facebookista, sinne tulee aina ajankohtaisia muistutuksia matkailusta ja Italiasta!

mamacaffe.com/

Milja <3

Rooman matkasta

Vieras    01.05.2011    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Roomahan on matkakohteena aivan loistava. Shoppailijoille löytyy kauppoja, taideihmisille museoita ja kulttuuria, arkkitehtuurin ihailijoille varsinkin on nähtävää.

Meillä oli hotellina Zara Hotel via Quattro Fontanella, aivan via Nazionalen, suuren kävelykadun kulmassa [www.hotelzara.com/]. Hotelli sai meistä ehdottomasti hyvät suosittelijat, respan kolme miestä aivan mahtavia ja järjestelivät kaikki meidän toivomusten mukaan ja antoivat hyviä vinkkejä, sänky oli mahtava, siivous pelasi. Vessat oli varmasti niin hyvät kuin Roomassa voi olla ja suihkusta tuli sopivan lämmintä vettä. Aamupala oli runsas mutta ehkä enemmän Etelä-Eurooppalaisten mieleen, paljon oli makeita leivonnaisia ja valkoista leipää. Kolmen tähden hotellihan on Suomen asteikolla ihan hostellin tasoa mutta tuolla kuulemistamme kokemuksista ehdottomasti kärkitasoa. Oli kiva kesken kierrosten poiketa kotona vaihtamaan vaatteita tai muuten vain piipahtamaan, kun kerran vieressä, AIVAN YTIMESSÄ oltiin.

Colosseumilla vierailusta sen verran, että me oltiin nyt huhtikuun viimeisellä viikolla ja jonotettiin ilman varausta tai ennakkolippuja 4 minuuttia sisään, kun mentiin heti aamulla klo 9 jälkeen. En usko että aamupäivällä jonotusta on yli varttia ainakaan kun ei ole huippusesonki. Ilmat oli 25 asteen paikkeilla ja sadekuuroja tuli kahdesti ukkosen kera, mutta oltiin kummankin aikana sisällä syömässä niin eivät haitanneet. Colosseumille sellaista vinkkiä (vahingosta viisastuneena) että jos seurueessa on alle 18v- tai yli 65-v EU kansalaisia niin PASSIT TAI HENKILÖLLISYYSTODISTUKSET MUKAAN, pääsee ilmaiseksi (muuten 12€). Meillä passit turvassa hotellilla joten jouduin itse alle 18v:nä sitten maksamaan. Vaikkei ole iso raha mutta silti. Sama lippu Palatinus-kukkuloille ja Forum Romanumiin, joita minä ja matkakumppanini emme oikein pitäneet minään - mielipidejuttu tietty. Gladiaattorit Colosseumin ulkopuolella ja mm. Fontana di Trevillä ja Pantheonilla yrittää kiskoa rahaa yhteiskuvasta. Me mentiin Colosseumilla kolmen gladiaattorin kanssa yhteiskuvaan, niillä oli rekvisiittaakin mm. viinirypäleterttu, punaiset silkkiviitat, miekat ja kypärät - ottivat 5€ kuvista (räpsivät mun järjestelmäkameralla n. 8 kuvaa), ensin yrittivät viitosta molemmilta mutta ei maksettu niin äkkiä hiljenivät. Suosittelemme ihan kunnon kuvaan menoa jos menette, "feikit" gladiaattorit ottaa vain yhteiskuvan ilman mitään rekvisiittaa muuta kuin itsellään päällä. Kuvasta jäi oikein kiva muisto ja vielä taustalla upea Colosseum!

Toivotan oikein mukavaa matkaa kaikille Rooman-kävijöille!

Matkakokemuksia Roomasta

kasi66    14.07.2010    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Tultiin juuri miehen ja 13v. pojan kanssa viikon Rooman matkalta. Ajankohta ei välttämättä kaikkein paras kaupunkilomailuun, mutta saimme yhdistettyä siihen päivän Hydromania-vesipuistossa, jonne menimme metrolla ja bussilla sekä rantapäivän S.Marinellassa, mihin on n.1h junamatka. Molemmat kruunasivat helteisen viikon. Ranta oli loistava, junalla Terministä suoraan S.Marinellaan ja muutaman minuutin kävelymatka rannalle. Puhdas uimakelpoinen vesi ja kunnon hiekka. Julkinen liikenne toimii loistavasti, vaikkakin bussit ovat täyteen ahdettuja, mutta varsinkin metrolla kannattaa mennä, jotta pääsee näkemään Roomaa laajemmaltikin. Meille sattui yksi julkisenliikenteen lakkopäivä, joten kierreltiin Nomentanan aluetta, eikä sekään ollut huono vaihtoehto. Pelkkiä nähtävyyksiäkään kun ei oikein jaksa 36°C helteeessä ihastella. Ostettiin heti viikon aluksi viikon turistilippu, joka käy metroissa, busseissa ja ratikoissa. Matkasta jäi hyvä maku, ihmiset oli ystävällisiä, ruoka hyvää, hotelli Ars hyvä, vaikkakin turhan kaukana. En ihmettelisi, vaikka löytäisimme itsemme toisenkin kerran Roomasta.

Ihana apartementos Campo de Fiorissa

irmeli-anita    18.06.2010    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Olimme ensimmäisellä Rooman matkallamme viime syksynä ja menetimme kaupungille het sydämemme!

Pieni pelko "persuksissa" mietimme miten toimii Sleepinitaly, mutta pelko oli aiheeton, vaikka jouduimmekin hetken kujalla odottelemaan yhteyshenkilöämme. Huoneisto oli aivan Campe de Fiorin torin vieressä ja kaikki oli viel ihanampaa kuin nettikuvissa. Näköalaa ei ikkunoista tosin ollut, mutta pidimme ikkunaluukut kiinni. Asunto oli todella hiljainen ja siisti. Löytyy Grotta Red nimellä Speep in italy.com sivuilta.

Niin paljon on kyllä Roomassa nähtävää että viikossa ei kaikkea millään ennättänyt, eikä ollut aikomuskaan, nyt suunitellaan uutta matkaa syyskuulle!

Vatikaanin museot olivat mykistäviä, jos yhtäänkään taiteesta tykkää. Menimme keskiviikkona kun muut olivat kokoontuneet ottamaan Paavin tervehdystä vastaan aukiolle Pietarin kirkolla, näin ei tarvinnut jonottaa yhtään. maanantaina nimittäin jono kiemusteli muurien ympärillä vaik kuin pitkälle...

Junalla pääsi muuten lentokentälle tosi hyvin, mennessä emme vielä tienneet niin luottaa itseemme vaan menimme taksilla majapaikkaan. Poislähtiessä menimme ratikalla Trasteveren asemalle ja sieltä lähijunalla -fiumincon lentokentälle.

Rooma

fairytale    14.04.2009    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Lomailimme Roomassa viimevuonna helmi-maaliskuun vaihteessa. Ilma oli jo silloin suhteellisen hyvä, välillä tarkeni lyhythihaisella paidallakin. Mutta jos nyt matkustaisin uudelleen, menisin ehkä näin huhtikuussa, silloin sää olisi parhaimmillaan.

Majoituimme Hotel Orlandassa, hotelli oli viihtyisä, neljän hengen huone tilava ja siisti, henkilökunta oli todella ystävällistä.

Liikuimme suurimmaksi osaksi kävellen, nähtävyydet kun ovat somasti sopivan kävelymatkan päässä toisistaan. Ja kaduilla seikkaillessahan sitä eniten kaupunkia näkeekin. Eksymään ei päästy kertaakaan, mielestäni Rooma on tosi helppokulkuinen ja selkeä kaupunki. Metrolla kuljettiin pariin otteeseen, linjat ovat selkeät ja metrokartta helppolukuinen.

Colosseumille kannattaa pääsylipun ostaa palatinus-kukkulan sisäänkäynniltä, josta saa yhteislipun molempiin nähtävyyksiin. Me kiersimme sitten ensin palatinuksen ja sieltä menimme colosseumille ja sieltä forum romanumille. Colosseumilla säästyttiin pitkiltä jonottamisilta, kun lippu oli jo valmiiksi ostettuna. Palatinukselle ei tarvinnut jonotella yhtään.

Rooma on ihana kaupunki, sopiva sekoitus historiaa ja nykyaikaa. Suosittelen kaikille lämpimästi!!

Asiallinen hotelli keskustassa

Kultaranta    12.10.2008    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Hotelli Mozart on hyvä valinta keskustasta hotellia etsivälle. Sijainti on mainio lähellä kaikkia Rooman tärkeimpiä nähtävyyksiä, suurin osa kävelyetäisyydellä. Myös ostoskadut lähellä, joten ei tarvitse rahoja kauas kantaa !

Huoneet siistejä, aamiainen hyvä ja runsas.

Suosittelemme !

Rooma

Vieras    31.03.2008    Rooman muita vinkkejä    Rooma

En voi sanoa onko Roomassa kallista vai halpaa, sillä toreilla ja keskustasta syrjemmällä olevat pikkuputiikit ovat kyllä aikas halpoja samoin päivittäistuotemarketit, joista saa viiniäkin.

Pizza oli asuntoon kannettuna aivan kaamean makuista.

Mutta kadun varrella kaupoissa myytävät pizzapalat erityisesti peruna-sipuli pizza oli todella hyvää.

Kaduilla on tosi roskaista ja paljon kulkukoiria ja kissoja

Katsomisen arvoinen paikka on Ladispoli, meren ranta, josta voi kerätä simpukoita.

Kävin varmaan kaikissa nähvävyyksissa lukuunottamatta Colosseumia :( ja fontana di treviä(koska en löytänyt sitä)

Toreilla on ärsyttäviä tavaroiden tyrkyttäjiä, joista toiset hyökkää suoraan kimppuun ja rupeaa jotain rannekorua väkisin vääntämään ja lopuksi, luonnollisesti, vaativat rahaa.

Kummallista oli kyllä se kun jouluna perheeseen tulee kavereita sekä kavereiden kavereita syömään...

Eikä siellä aina syödessa viiiniä juoda eikä sitä lapsille anneta, toisin kun joskus annetaan olettaa.

Kunnon baareja/yökerhoja en löytänyt...

Roomassa kävellen, suosittelen

raksuli    03.02.2008    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Roomassa kannattaa majoittua keskustan alueelle, niin julkista liikennettä ei tarvitse käyttää ollenkaan. Kaikki tärkeimmät nähtävyydet löytyvät kävelymatkan päästä ja parhaaseen tunnelmaan pääsee kävelemällä Rooman eläväisillä kaduilla.

Oletko vieraillut Roomassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.