Rooman matkakokemukset ja vinkit

Perus kaupunkihotelli kohtuullisella sijainnilla

Leo-setä    09.02.2018    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2007 | Hotelli: Hotel Eliseo

Perus kaupunkihotelli kohtuullisella sijainnilla. Aamiaisravintolan kattoterassilta on hienot näkymät kaupungille ja läheiseen puistoon.

Arvosana hotellille:

Rooma talvisaikaan

Vieras    10.12.2017    Rooman vaarat ja ongelmat    Rooma

Olimme Roomassa viikon joulukuussa ja en uskalla edes kuvitella millainen tungos siellä mahtaa olla kesällä jos näin talvella on muka hiljaista.. kaikissa liikennevälineissä olo oli kuin sardiinilla purkissa, niin päivällä kuin illalla, arkena ja sunnuntaina. Itse kaupunki oli todella likainen ja katsetta ei juuri voinut nostaa tiestä jos ei halunnut kompastua kapeiden jalkakäytävien loputtomiin kuoppiin ja halkeamiin. Ankea kokemus kaiken kaikkiaan -tuntuu suorastaan uskomattomalta että esim. hurmaava Gardajärven seutu voi sijaita samassa maassa.

Vältä TSS:ää ja Barcelo hotellia

Vieras    25.03.2017    Rooman vaarat ja ongelmat    Rooma

Varasimme TSS:n lukijamatkan Rooman kulttuurikohteisiin.

Ennakkotietojen mukaan hotelli olisi noin 10 km päässä keskustasta 4 tähden hotelli.

Todellisuudessa majoituimme rähjäiselle alueelle noin 50 km Rooman keskustasta. Hotellimme Barcelo Aran Blu ei todellakaan ansaitse 4 tähteä. Huoneissa ei ole äänieristystä; näkymä rähjäiselle sivukadulle.

Illallinen oli markkinoinnissa kansainvälisiä herkkuja sisältävä kolmen ruokalajien illallinen. Hieno illallinen oli esimerkiksi bratwurstia ja perunaa. Aina kun hotellin johto ei ollut valvomassa ruoka loppui kesken niin aamiaisella kuin illallisellakin.

Kulttuuri opastus ansaitsee kiitoksen.

Matka ei parantanut myöskään Suomen Kuvalehden mainetta.

Hotellivinkki

Vieras    23.11.2016    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2016 | Hotelli: Hotel Diplomatic

Hotel Diplomatic: suht lähellä Tiber-jokea ja Vatikaaniinkin suht lyhyt, käveltävissä oleva matka.

MUTTA hotelli on vilkkaan kadun varrella ja äänet kadulta kuuluvat hyvin sisään; ei siis herkkäunisille tai ilman korvatulppia matkustaville.

Hotellihuoneiden kuvat eivät vastaa todellisuutta eli ovat ahtaammat ja vaatimattomammat. Aamupala makeapainotteinen kera valkean leipäpuolen.

En arvaa suositella tätä, vaikka sijainti shut ok.

Arvosana hotellille:

Lentokentältä keskustaan Terminiin

Vieras    23.11.2016    Rooman lennot & liikenne    Rooma

Lentokentältä voi osaa junalipun Terminiin hintaan 14 e (marraskuu -16). Kun ostat lipun 'liehenkilöltä', hän opastaa hyvin, mistä raiteelta juna lähtee.

Junamatka sujui nopeaan ja miellyttävästi.

Toinen hyvä vaihtoehto on ostaa bussilippu Rooman keskustaan reilun 5 euron hintaan. Me kuulimme tästä vasta ostettuamme meno-paluu-junaliput ,-)

Ja keskustasta lähtee useammasta kohtaa busseja lentokentälle (mainoksia löytyy kaupungilta).

Taksihuijaus

Vieras    23.11.2016    Rooman vaarat ja ongelmat    Rooma

Otimme ns. virallisen/ TAXI-kyltillisen kyydin hotellille. Hinta rautatieasemalta Hotel Diplomaticiin oli ennakkokysymämme mukaan 20 e.

Kun tulimme perille, annoimme kuskille 20 e ja hetkessä hän pyysi 15 e lisää; hän näytti kädessään 5 euron seteliä ja ihmetteli, missä lisäraha. Hän siis vaihtoi rahamme ryppyiseen ja Italin 'tunnuksin' olevaan 5-euroiseen.

Emme voneet mitään, vaan joudimme maksamaan lisää.

Kerroimme tilatneen hotellilla ja ha pahoittelivat ja kertoivat, että näin vain tapahtuu ja myös italialaisillekin; vaikka oletimme, että tämä on vieraskielisille turisteille 'sattuva' ongelma.

Rooma

Vieras    17.09.2016    Rooman nähtävyydet    Rooma

Roomassa on paljon nähtävyyksiä ja hotelleissa valinnanvaraa. Hyvät kengät mukaan.

Ruoka kokemus

Vieras    11.05.2016    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Roomassa Sistinakadulla, baari Sistina. Kaksi pasta annosta 28,- eur, kaksi lasillista viiniä 14,- eur, kaksi teelusikallista paikallista juustoraastetta 4,- eur, pöytiin tarjoiluvero 7,- eur .Yhteensä 53,- eur.Pasta ei ollut hyvää , viini oli karmean huonoa ( ehkä euron pahvitölkistä) Suosittelen kaikkia muita paitsi tätä baaria.

surkea ravintolakokemus

Vieras    16.03.2016    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Hyvänä ravintolana mainostettu Osteria Carbonara Roomassa Via Panispernalla oli 16.3.2016 tarjosi ala-arvoista ruokaa: kumimaista, mautonta entrecotea ja aneemisen harmaata mautonta kanaa. Hirveätä!

Elegantti, kalssista tyyliä

Vieras    09.07.2015    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2015 | Hotelli: Rome Cavalieri, Waldorf Astoria Hotels & Resorts

Hurmaava hotellikokemus Roomassa. Nautintoa ensimmäisestä portieerin oven avauksesta viimeiseen taksiin astumiseen saakka.

Hotelli sijaitsee kukkulalla Vatikaanin takana, hotellista on kuljetus aamusta iltaan keskustaan.

Fantastiset näkymät kaupunkiin, kannattaa ehdottomasti varata huone Rooma näkymillä (ei siis toiselta puolelta) Palvelu kaikissa tilanteissa ensiluokkaista (kuten sopii odottaakin tämän tason hotellilta) Sekä huoneet ja hotellin yleiset tilat ensiluokkaisen siistejä ja kauniita.Hotellilla on käsittääkseni maailman arvokkain hotellissa sijaitseva taidekokoelma joten nähtävää riittää jo ihan hotellissakin.

Majoituimme Imperial-kerroksessa joten käytössämme oli kahden yksilöllisesti renesanssi-tyyliin sisustetun 50 m2 huoneen (jotka saa täysin pimeäksi sähkökaihtimilla yön ajaksi) lisäksi Imperial Club jossa tarjoilua aamiaisesta

lähtien myöhäisillan jäätelöbaariin ja drinkkeihin joita voi siemailla terassilla

näköalaa ja live jazzia nautiskellen. Hotellissa on ulkona lämmitetyt uima-altaat

sekä sisätiloissa tunnelmallinen spa. Menemme ehdottomasti uudelleen tähän lumoavaan hotelliin!

Arvosana hotellille:

Hyvää pizzaa Roomassa

AnuTripsteriRooma    21.05.2015    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Ciao!

Olen asunut Roomassa ja kirjoitan blogia Roomasta. Ei ole itsestäänselvyys, että joka pizzeriassa pizza olisi kuin unelma.

Täällä suosittelen todella hyvää roomalaista pizzaa tarjoavia ravintoloita:

www.tripsteri.fi/rooma-blogi...mat-pizzat

t. Anu / Tripsteri

www.tripsteri.fi/rooma

da Trani Rome Restaurant - ristorante

Vieras    07.03.2015    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Ravintola lähellä Palazzo delle Esposizionia, Via Genovalla. Hyvin ystävällinen palvelu ja hyvä, kohtuuhintainen ruoka. Kahdelle hengelle pienet alkuruuat ja lämmin voileipä ja kanaruoka, jälkiruoka, limsa ja lasillinen viiniä, kaikki yhteensä 42 €. Ehkä elämäni paras tiramisu!

Luottokorttien käyttö

Vieras    07.03.2015    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Diners Clubin kortti toimii harvoissa paikoissa Roomassa. Muutaman ravintolan ulkopuolella oli kortin kuva, mutta koskaan se ei toiminut yrityksistä huolimatta. Epäilen, että asiakkaat houkutellaan sisään vaikka yrityksellä ei ole Diners sopimusta ollenkaan, koska uskotaan, että käteistä kyllä löytyy. Eräässä kaupassa myyjä jopa myönsi muutaman kerran korttimaksua yritettyään, että ongelma voi olla "with my boss". Jopa Terminin aseman lippuautomaatissa kortti ei toiminut, vaikka siinä oli Dinersin kuva.

Kortissa sinänsä ei ollut ongelmaa, nostin sillä sitten käteistä pari kertaa automaatista Piazza Venezialta (Banca Popolare di Vicenza) ja jossain isommassa ketjuliikkeessa, hotellissa ja lentokentällä se toimi.

huijaushinnat: Nova Caffé - kahvio/ruokapaikka lähellä Pietarin kirkkoa

Vieras    07.03.2015    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Ravintolan ulkopuolella hinnastossa kohtuuhinnat. Ruokalista otettiin kuitenkin nopeasti edestämme ennen juomien valintaa. Niinpä purkillinen kokista maksoi

8 €, samoin viinilasillinen. Vastaavissa paikoissa muualla viini n. 4 €, limsat

2,50 - 3 €. Ja kaikkien hintojen päälle vielä tarjoilupalkkio, jonka laskin olevan

17 %. Kaksi pasta-annosta, limsa ja lasi viiniä siis yht. melkein 53 €! Ja kyseessä ei siis ollut edes "ristorante", vaan ruokaa myyvä kahvio.

Halusin maksaa luottokortilla, mutta tarjoilija sanoi, että heidän pitää nyt käyttää käteiskassaa. Kuitin sain, mutta siinä ei lue edes kahvion nimeä tai osoitetta! Taitaa siis mennä ohi kirjanpidon.

Kannattaa varoa, jos ei halua maksaa ylihintaa! Tuon jälkeen muistin aina kysyä ruokapaikkojen sisäänheittäjiltä, onko hinnoissa palvelumaksu mukana ja kertaakaan ei tullut enää muuta kuin kerrottiin etukäteen.

Kaikin puolin hyvä pienehkö hotelli

Vieras    07.03.2015    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2015 | Hotelli: Hiberia

Pienehkö hotellli Via XXIV Maggio -kadulla lähellä Forum Romanumia, Colosseumia, Piazza Veneziaa. Kävelymatkan päässä myös Pantheon, Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat sekä monta muuta. Eli sijainti nähtavyyksien kannalta todella hyvä. Terminin rautatieasemalta pääsee esim. bussilla 40 melkein nurkalle ja yhdellä bussilla esim. Vatikaaniin.

Huone siisti, melko äskettäin remontoitu. Lämmitys toimi hyvin, eli talvellakaan ei tarvinnut palella. Äänieristetyt ikkunat pitivät liikenteen melun ulkona, jopa niin herkkäuninen henkilö kuin mina saattoi nukkua hyvin. Huoneiden välinen eristys ei ollut aivat yhtä hyvä.

Aamupala hyvä. Henkilökunta ystävällistä, auttoi aina ystävällisesti.

Ainoa minus välillä huonosti toiminut WIFI-yhteys, jos sillä on merkitystä. Voisin mennä samaan hotelliin uudestaankin, jos Roomaan matkustaisin.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Roomassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.