Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Liettuassa

Illuusiomuseo

Vieras    14.03.2019    Vilnan nähtävyydet    Vilna

Uusi paikka. Silmän ja mielen positiivista harhauttamista. Siellä sai osallistua ja tehdä. Asiat näki ja oppi itse kivalla tavalla. Henkilökunta oli avulias ja ystävällinen. Englannilla pärjäsi sielläkin erittäin hyvin. Saimme kameraan ison joukon kivoja ja yllättäviä lomakuvia. Henkilökunta otti osan kamerallamme. Bonuksena saimme osallistua samalla lipulla illan valoshowhun, jossa valon ja tanssin avulla tehtiin mielenkiintoisia kuvioita. Valoshow oli oikein viihdyttävä tavalliselle ihmiselle.

Harmony Park kylpylä hotelli camping ja ratsastuskoulu sekä hevostallit ja Hippodrom

Caravaanari    21.10.2018    Liettuan nähtävyydet    Liettua

Edullinen lomakohde Liettuassa ,Sopii koko perheen tarpeisiin .Löytyy erittäin moderni Spa Kylpylä ja Hotelli.Nykyaikainen Camping alue.Hevostalli jossa 150 hevosta.Ratsatuskoulu,maneesi ja Hippodrom.Ruokailimme ravintolassa ja kaikki oli aivan superia.Liettua on muutenkin rauhallinen ja siisti lomiluun.

Ristikukkula

Ronsu    15.07.2015    Siauliain nähtävyydet    Siauliai

Kuukausi sitten teimme matkan Baltiaan, Viro, Latvia ja Liettua. Liettuan ristikukkula oli kyllä vaikuttava näky. Kun saavuimme paikalle taivas tummeni, aurinko häipyi pilvien taakse piiloon ja alkoi ukkostaa, 100.000 ristiä pitkin, poikin oli kyllä vaikuttava näky, kannattaa kyllä pysähtyä matkalla. Käy katsomassa kuvia blogissani tyttelinrunot.blogspot.fi

kaupat

aiaiai    28.03.2009    Vilnan nähtävyydet    Vilna

Kauppahalli todella näkemisen arvoinen paikka. Myytävää on kaikenkattavasti. Ruoka- ja vaate myyntiä sekaisin, mutta myös tuoretuotteille oma osastonsa. Mukava haju sisätiloissa.

Tavarataloja on keskikaupungilla useita ja pitemmän matkan päässä oleviin esim europa tavarataloon pääsee mukavasti taksilla tai pikkubussilla. Hinta ei päätähuimaa.

Baltian suurin tavaratalo, jossa jopa sata kauppaa, luistinrata ja keilahalli sijaitsee etäällä keskustasta sinne pääsi mukavasti pikkubussilla (no 2). Käden heilautuksella bussi pysähtyy ja kuljettajalle maksu.

parveke!!!!

karo89    15.11.2008    Kaunasin nähtävyydet    Kaunas

no jaa olin tos hetki sit tuolla liettuas ja olin kaunaksessa ja oli ihankivaa mut oli iellä silti vähän lämpösempää ku täällä mut ei sielläkään oikeen voinnu olla t-paidalla siellä oli melkeen ku täällä mut oli silti lämpösempää ja meen kuukauden

japanii

KIITTI KU KUUNTELITTE!!!

Vilnan vanha kaupunki

Ahmat12    04.11.2008    Vilnan nähtävyydet    Vilna

Ensimmäsitä kertaa menimme Vilnaan lokakuun alkupuolella 2008. Ennakkoodotukset olivat korkealla mutta ne ylittyivät eli ihastuimme kaupunkiin ikihyviksi!

Valitsimme hotellin keskeiseltä paikalta, varminta ensikertailaiselle. Hotellin sijainti oli ok, vaikkakin puutteita oli eli esim. kylmyys!!

Ensi kerralla tiedetään jo enemmän ja otetaan jokin toinen vaihtoehto.

Sää suosi, sopivan lämmintä ja poutaista. Aikaa oli torstai-illasta sunnuntai-iltaan. Toki olisi pitempäänkin viipynyt, mutta uusi reissu jatkoksi vaan.

Ihmiset olivat pidättyväisen ystävällisiä eli asiallisia, palvelu toimi kaikkialla. Englantia puhutiin ravintoloissa ja hotellissa.

Kävimme myös Trakaissa, hotellin kautta buukattiin retki pikkubussilla. Ilmeni ettei sillä kertaa ollut muita tulijoita joten meillä oli privaattiopas.

Ravintoloissa ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, jopa niin eteti jälkiruoka enää tullut kysymykseen. Palvelulle annamme täyden kympin kaikissa ravintoloissa joissa kävimme. Aula Pilies-kadulla oli ensimmäinen ruokapaikka, viihtyisä ja mielenkiintoinen paikka. Saimme pöydän ikkunan vierestä eli ei huono.

Seuraavan päivän lounas nautitiin kreikkalaisessa S. Metaxa-ravintolassa, samaisella Pilies-kadulla. Ruoka oli täysosuma, olemme vannoutuneita Kreikan kävijöitä. Samaisesas paikassa kävimme vielä viimeisenä iltanakin.

Perjantai-iltana olimme ravintolassa jonka nimi ei tule mieleen, sijainti kuitenkin aukion laidalla jolla on mm. Astoria-hotelli. Paikka oli sekin liettualainen ravintola joita pyrimme suosimaan. Ruokapaikkavalikoimaahan siellä on todella paljon mutta joskus täytyi mennä sinne missä tilaa oli ja aterian sai kohtuullisessa ajassa.

Siisteys oli positiivinen havainto, ei missään keskustassa roskia vaikka hotellikadullamme Gediminollakin liikkui iltaisin nuorisoa. Samaa voi sanoa sekä aikuisten että nuorten pukeutumisesta eli siistiä väkeä liikkui kaikkialla. Näin varttuneempiin matkalaisiin "uppoaa" ainakin nämä asiat.

Kirkkoja katsasteltiin, samoin taidenäytetlyitä yms.

Seuraava matka hyvää vauhtia suunnitteilla joskaan ei vielä varattu.

Nida

simo64    16.05.2008    Nidan nähtävyydet    Nida (Kuurin Kynnäs)

Aivan käsittämättömän hienot maisemat! Nida itsessään on pieni kalastajakylä, ei sinällään mitään ihmeellistä, mutta kun kiipeaä sen korkeimmallle paikalle (pääsee autolla) niin aukeaa näkymät koko niemimaan yli. Hiekka dyynejä silmänkantamattomiin! Kun seuraa

merimuseon kylttejä niin löytää lautta sataman (minios katuapitkin)

lauttalippu maksaa muutaman litan ja samalla lipulla pääsee takaisin.

Saarelle päästyä, muutaman kilometrin ajon jälkeen pitää maksaa

ympäristömaksu (muistaakseni 10LTL/auto).

loistava hotelli

simo64    16.05.2008    Vilnan nähtävyydet    Vilna

Hotel Europa Royal

Sijaitsee vanhassa kaupungissa, 100m auringon nousun portilta (useimmista huoneista näkyy ikkunasta) loistava palvelu sekä ruoka

Hotellissa ravintola medininkai, Vilnan vanhin toiminnassa oleva

ravintola.

Suosittelen!

Oletko vieraillut Liettuassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.