Liettuan matkakokemukset ja vinkit

Asiakaspalvelu

Vieras    23.07.2023    Liettuan muita vinkkejä    Liettua

Se asiakaspalvelu mitä kohtasin oli todella huonoa siis toisin sanoen ei asiakaspalvelua lainkaan.

Seuraavalla reissulla omat eväät mukaan ja suorinta tietä kohti määränpäätä joka tuskin tulee olemaan Liettua.

Kulttuuri

Vieras    05.08.2019    Kaunasin aktiviteetit ja harrastukset    Kaunas

Paras kokemus Kaunasissa on ooppera, suosittelen!

Hirveää asiakaspalvelua

TravMig    07.07.2019    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

Oli kivoja paikkoja, kuten Kernavé ja Vilnan vanha kaupunki sekä tietenkin matkaseurani oli loistavaa, mutta asiakaspalvelu!!! Se oli usein aivan hirveää!

Kysyin linja-autoasemalla eräältä bussikuskilta apua epäselvän reitin takia. Hän ei aluksi ollut huomaavinaan minua. Sitten hän kääntyi puoleeni, mutta oli kiinnostuneempi kuskikollegoistaan. Lopulta hän tuhahtaen huitaisi kädellään epämääräiseen suuntaan tarkoittaen, että "tuolla", ja suunta täysin väärä.

Lähikioskimme myyjä ei sanonut koskaan päivää, ei heippa, ei mitään - täysin kasvoton rahastaja. Jos avaat oven jollekulle, hän saattaa kävellä ovesta edes sinua katsomatta ja mitään sanomatta. Eräs tarjoilija toi meille väärän annoksen, mutta alkoi aluksi vain tympeästi selitellä jotain onttoa. Muissakin asiakaspalvelutilanteissa olimme toisinaan kuin ilmaa. Rahastaa silti osaavat!

Nämä olivat vain poimintoja, en jaksa edes miettiä nyt kaikkia kohtaamiamme tilanteita uudelleen.

Olen ollut Venäjällä töisssä, kaukana idässä. Paikoitellen kohteliaisuuden olemattoman alhainen taso sekä asiakaspalvelun tympeys, epäystävällisyys, ylimielinen ynseys ja täydellinen välinpitämättömyys ovat aivan samanlaista kuin Venäjällä pahimmillaan.

Kernaveen matkatessamme lähes koko matkan huonolaatuisen minibussin takapenkillä soitti musiikkia ja riekkui humalainen joukkio, joka soitti koko ajan lyhyitä äänekkäitä katkelmia musiikkia muiden matkustajiemme "iloksi". Vanhemmat rouvat eivät saaneet heiltä istumapaikkaa, vaan seisoivat käytävällä (itse en päässyt antamaan paikkaani).

Vaikka Liettua on Nato-maa ja yrittää kovasti olla länttä, ei se sitä henkisesti ole. Ainakin Vilna on edelleen pala Neuvostoliittoa - oikeasti! Jos haluaa matkata "Venäjällä" ja kokea vanhaa neuvostohenkeä, kannattaa piipahtaa Vilnassa.

On kuitenkin sanottava, että juutalaismuseon asiakaspalvelija oli tosi ystävällinen, 7 Fridayn tarjoilija oli mukava, hotellimme vastaanottovirkailija kiva ja ystävällinen sekä Kernaven festivaalien henkilökunta oli loistavaa.

Lisäksi useat vanhan Vilnan paikat ovat jänniä, kiehtovia ja omalla erikoisella tavallaan hienoja. Oli monta monta upeaa paikkaa ja nähtävää riitti.

Muilta kuin neuvostotyylisen asiakaspalvelun osalta reissumme oli tosi onnistunut. Suurin ilo oli kuitenkin maailman ihanin matkaseura. Ilman häntä olisin luovuttanut jo alkumetreillä ja moni mukava asia olisi minulta jäänyt kokematta.

Pala Neuvostoliittoa...

Hyvä hotelli on Hotel kaunas

Vieras    04.06.2019    Kaunasin lennot & liikenne    Kaunas

Keskeinen sijainti.

Iso työmaa vieressä,mutta erittäin hyvä äänieristys,ei häirinnyt mitenkään.

Mutta tulipa tehtyä kaksi reissua saman aikaan.

Ensimmäinen ja Viimeinen

Joten tuli halvaksi.

Illuusiomuseo

Vieras    14.03.2019    Vilnan nähtävyydet    Vilna

Uusi paikka. Silmän ja mielen positiivista harhauttamista. Siellä sai osallistua ja tehdä. Asiat näki ja oppi itse kivalla tavalla. Henkilökunta oli avulias ja ystävällinen. Englannilla pärjäsi sielläkin erittäin hyvin. Saimme kameraan ison joukon kivoja ja yllättäviä lomakuvia. Henkilökunta otti osan kamerallamme. Bonuksena saimme osallistua samalla lipulla illan valoshowhun, jossa valon ja tanssin avulla tehtiin mielenkiintoisia kuvioita. Valoshow oli oikein viihdyttävä tavalliselle ihmiselle.

Harmony Park kylpylä hotelli camping ja ratsastuskoulu sekä hevostallit ja Hippodrom

Caravaanari    21.10.2018    Liettuan nähtävyydet    Liettua

Edullinen lomakohde Liettuassa ,Sopii koko perheen tarpeisiin .Löytyy erittäin moderni Spa Kylpylä ja Hotelli.Nykyaikainen Camping alue.Hevostalli jossa 150 hevosta.Ratsatuskoulu,maneesi ja Hippodrom.Ruokailimme ravintolassa ja kaikki oli aivan superia.Liettua on muutenkin rauhallinen ja siisti lomiluun.

Pieni ja kaunis

Vieras    25.07.2017    Trakain aktiviteetit ja harrastukset    Trakai

Trakailaiset rakastavat omaa kaupunkiaan. Vanha alue on huolellisesti kunnostettua ja kaikkialla on siistiä. Järvi on puhdas, koska simpukoita näkyy järven pohjassa. Järven rantapolut ovat kaikkien käytössä. Järvelle pääsee retkelle risteilylle tai purjehtien. Kalastajia varusteineen liikkui jopa busseilla Vilnasta Trakaihin. Yhteen suuntaan hinta oli 1,80-2,00 euroa. Uimaan trakailaiset näkyivät pulahtavan milloin miltäkin laiturilta. Kaupunki kauneudessaan ja hienon tunnelmansa vuoksi oikein kutsuu kävelemään.

Ruoka oli hyvää. Erityisesti Argo hotellin Gruusialainen ruoka! Aamiainen, joka kuului hotellin hintaan, piti ilmoittaa edellisen päivän aikana ja tarjoiltiin pöytään. Se oli kokemisen arvoinen korkean laatunsa vuoksi. Liettuassa saa taivaallisen hyviä leivoksia.

Ristikukkula

Ronsu    15.07.2015    Siauliain nähtävyydet    Siauliai

Kuukausi sitten teimme matkan Baltiaan, Viro, Latvia ja Liettua. Liettuan ristikukkula oli kyllä vaikuttava näky. Kun saavuimme paikalle taivas tummeni, aurinko häipyi pilvien taakse piiloon ja alkoi ukkostaa, 100.000 ristiä pitkin, poikin oli kyllä vaikuttava näky, kannattaa kyllä pysähtyä matkalla. Käy katsomassa kuvia blogissani tyttelinrunot.blogspot.fi

Ruoka GreenHouse

Vieras    02.01.2015    Vilnan ravintolat ja baarit    Vilna

Saimme vinkkiä että otsikossa mainittu ravintola vanhassakaupungissa

olisi hyvä ruokapaikka.Ehkä se sitä onkin jos tykkää Ranskiksista ja

nakeista tai kalapuikoista.Itse tilasimme Entrecote pihvin ja se oli

suorastaan karmea kokemus.Ensinnäkin sen valmistaminen kesti

uskomattomat 1h ja kun se eteemme tuotiin oli se käytännössä

raaka,sitkeä ja mauton.Lihan leikkaamiseksi jouduimme pyytämään

terävät veitset koska se ei aluksi saamillamme aterimilla onnistunut.

Pyysimme laskun ja poistuimme paikalta koska henkilökuntaa ei asia

tuntunut juuri vaivaavan vaikka sen kyllä selvästi kerroimme.Tuon

kokemuksen jälkeen kävimme useissa pikkupaikoissa joissa ruoka oli

tosi maukasta ja hyvin valmistettua ja hintakin 1/3 ko.Greenhousen hinnasta.

Joustavat käytännöt -hotelli

Vieras    14.07.2014    Vilnan hotellit    Vilna
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2014 | Hotelli: Grata Hotel

Olimme 3 yötä Vilnassa Hot.Gratassa. Menolento oli Vilnassa jo klo 9:15 ja rahanvaihdon jälkeen teimme pikaisen (5 km)bussimatkan (3G/3,5LIT) Naujininkain pysäkille. Bussiliput saatiin bussinkuljettajalta. Lippu leimataan bussissa. Hotelli Grataan oli tältä pääkadulta yksi kortteliväli. Helteisestä aamupäivä ja siirryimme hotelliin, sininen rakennus löytyi kyllä mutta sisäänkäynti ohjaa isoon aulaan missä vähän aikaa ihmeteltyämme nousimme toiselle tasolla josta löytyikin vasemmalla ovi hotellin vastaanottoon. Siellä ei turhia aikatauluja esitelty vaan saimme huoneavaimen käteen ja sisääntulolomakkeen täytettyäni pääsimme huoneeseen! Kello oli vasta 10:15! Hotellin aulassa on Vilna info sähköisenä ja asiakastietokone sitä tarvitseville. Respan tiskiltä löytyy myös Vilna in pocket julkaisu. Huoneemme oli 3 kerroksessa ja siinä oli parveke pihan puolelle, vastapäätä pieni vanha neuvostoaikainen kerrostalo. Huone oli isohko, siinä oli erillinen eteinen ja tilava kylpyhuone. Iso sänky ja oleskelualue missä nojatuolit ja kirjoituspöytä. Oikein mukavan kokoinen huone kahdelle ihmiselle pidempäänkin oleskeluun, wifi ilmainen.. Aamiainen hotelli Gratassa tarjottiin 7-10 välillä. Kylmiä kalaruokia, silliä, paneroituja fileita ja graavilohta lukuunottamatta ei mitään erityisen erikoista mutta tarjonta oli riittävän monipuolista, ainakin meille. Hotellin henkilökunta antoi apua tarvittaessa ja palvelu oli mukavan rentoa, osa nuorista vastaanottoihmisistä puhui hyvää englantia. Paluupäivän lentomme lähti vasta myöhemmin iltapäivällä ja kun kysyin mahdollisuutta olla huoneessa klo 14 saakka se onnistui vaivatta. Olimme Vilnassa ensimmäistä kertaa ja kaupunki oli todella miellyttävä yllätys ja matka onnistui mukavasti. Hotellista on kävelymatka vanhaan kaupunkiin ja erityisesti paluumatkalla joutuu kiipeämään aika pitkän matkan ylämäkeä. Bussi-/juna-asemalle on matkaa reilut .2 km. Kävimme Trakaissa bussilla. Suosittelen hotellia niille ketkä kävelevät mielellään ja ovat hintatietoisia :) laadusta tinkimättä! Vilnan kadut eivät ole kaikista helppokulkuisempia!

Arvosana hotellille:

sähköt pois päältä

Vieras    05.07.2014    Vilnan muita vinkkejä    Vilna

useammassa budgetpaikassa, vaikka on ulkona lämmin, huone voi olla kylmä, koska sähkölämmitys oli kytketty pois huhtikuussa. ja lämmintä mukaan muutenkin.

Vilnan kirpputorit

Sinisara    05.05.2014    Vilnan ostokset    Vilna

Vilnasta löytyi paljon kirpputoreja. UFFn tyyppinen Humana oli os. ( suunnilleen) Pylimo g 45, sekä v. Sopeno g:lla Sodu g:n risteyksessä eli aivan rautatieaseman lähellä. Nettisivujensa mukaan liikkeitä on lukuisia muitakin.

Lisäksi kirppareita oli vieri vieressä, kun Pylimog: n Humanasta kävelee pitkin Geliu g:tä, Sody g:tä ja edelleen V. Sopeno g:tä, joka muuttuu Kauno g:ksi.

Yhteensä kirppareita löytyi tuolta pätkältä yli puoli tusinaa.

Valikoimissa oli vaatteita ja kenkiä, vähemmän mitään muuta. Humanassa oli juuri poistopäivät kuten Suomen UFFssa.

Hyvä ravintola Vilnassa

Vieras    05.12.2013    Vilnan ravintolat ja baarit    Vilna

Hotellimme virkailijan suosituksesta kokeilimme joulukuussa 2013 liettualaista ruokaa tarjoavaa ravintola ZEMAICIA lähellä vanhaa kaupunkia. Ruoka oli aivan taivaallista. Pihvit parhaimpia mitä miehet olivat maistaneet. Itse kokeilin ahventa, joka osoittautui suussasulavaksi. Ravintolaan sisääntulo ei ollut houkutteleva. Vaatimaton ovi ja heti todella jyrkät ja matalat rappuset pohjakerrokseen. Myös vanhan kaupungin kreikkalaisravintola S.METAXAn puoltavat mielipiteet pitivät hyvin paikkansa ja paikkaa voi suositella edelleen. Markus&co on pieni pihviravintola jota suositeltiin mutta jonne suuri porukkamme ei mahtunut, samoin täynnä ollut italialainen Da Antonio. Hotellimme oli erittäin hyvä Nerunga pääkadulla.

Viehättävällä, kauniilla alueella sijaitseva kylpyläkeskus aivan Puolan rajalla

hansii    03.08.2013    Druskininkain muita vinkkejä    Druskininkai

Olin joitakin vuosia sitten suurimmassa kylpylässä, jossa oli hyvin monipuolinen hoitotarjonta. Huoneeni oli uudehko, siisti ja valoisa. Kylpylän aamupala jäi erityisesti mieleeni monipuolisena ja hyvänä. Kaikki 3 erilaista saunaa olivat tilavia ja tarkoitettu molemmille sukupuolille. Druskininkaihin os säännöllinen ja tiheä bussiliikenne sekä Vilnasta että Kaunasista. Kylpylässäni oli kolmen päivän netistä tilattavissa oleva hoitopaketti. Netistä löytyy eri majoitusvaihtoehtoja yksityisistä hotelleihin. Olin hyvin tyytyväinen matkaani. Hansii

Laskettelu hallileiri

Vieras    03.08.2013    Druskininkain aktiviteetit ja harrastukset    Druskininkai

Menossa lasketteluhallileirille, kokemuksianne odotelleen...kertokaa samoin kylpylöistä hoidoista luonnon vesissä!

Oletko vieraillut Liettuassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.