Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Vilnassa

Illuusiomuseo

Vieras    14.03.2019    Vilnan nähtävyydet    Vilna

Uusi paikka. Silmän ja mielen positiivista harhauttamista. Siellä sai osallistua ja tehdä. Asiat näki ja oppi itse kivalla tavalla. Henkilökunta oli avulias ja ystävällinen. Englannilla pärjäsi sielläkin erittäin hyvin. Saimme kameraan ison joukon kivoja ja yllättäviä lomakuvia. Henkilökunta otti osan kamerallamme. Bonuksena saimme osallistua samalla lipulla illan valoshowhun, jossa valon ja tanssin avulla tehtiin mielenkiintoisia kuvioita. Valoshow oli oikein viihdyttävä tavalliselle ihmiselle.

kaupat

aiaiai    28.03.2009    Vilnan nähtävyydet    Vilna

Kauppahalli todella näkemisen arvoinen paikka. Myytävää on kaikenkattavasti. Ruoka- ja vaate myyntiä sekaisin, mutta myös tuoretuotteille oma osastonsa. Mukava haju sisätiloissa.

Tavarataloja on keskikaupungilla useita ja pitemmän matkan päässä oleviin esim europa tavarataloon pääsee mukavasti taksilla tai pikkubussilla. Hinta ei päätähuimaa.

Baltian suurin tavaratalo, jossa jopa sata kauppaa, luistinrata ja keilahalli sijaitsee etäällä keskustasta sinne pääsi mukavasti pikkubussilla (no 2). Käden heilautuksella bussi pysähtyy ja kuljettajalle maksu.

Vilnan vanha kaupunki

Ahmat12    04.11.2008    Vilnan nähtävyydet    Vilna

Ensimmäsitä kertaa menimme Vilnaan lokakuun alkupuolella 2008. Ennakkoodotukset olivat korkealla mutta ne ylittyivät eli ihastuimme kaupunkiin ikihyviksi!

Valitsimme hotellin keskeiseltä paikalta, varminta ensikertailaiselle. Hotellin sijainti oli ok, vaikkakin puutteita oli eli esim. kylmyys!!

Ensi kerralla tiedetään jo enemmän ja otetaan jokin toinen vaihtoehto.

Sää suosi, sopivan lämmintä ja poutaista. Aikaa oli torstai-illasta sunnuntai-iltaan. Toki olisi pitempäänkin viipynyt, mutta uusi reissu jatkoksi vaan.

Ihmiset olivat pidättyväisen ystävällisiä eli asiallisia, palvelu toimi kaikkialla. Englantia puhutiin ravintoloissa ja hotellissa.

Kävimme myös Trakaissa, hotellin kautta buukattiin retki pikkubussilla. Ilmeni ettei sillä kertaa ollut muita tulijoita joten meillä oli privaattiopas.

Ravintoloissa ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, jopa niin eteti jälkiruoka enää tullut kysymykseen. Palvelulle annamme täyden kympin kaikissa ravintoloissa joissa kävimme. Aula Pilies-kadulla oli ensimmäinen ruokapaikka, viihtyisä ja mielenkiintoinen paikka. Saimme pöydän ikkunan vierestä eli ei huono.

Seuraavan päivän lounas nautitiin kreikkalaisessa S. Metaxa-ravintolassa, samaisella Pilies-kadulla. Ruoka oli täysosuma, olemme vannoutuneita Kreikan kävijöitä. Samaisesas paikassa kävimme vielä viimeisenä iltanakin.

Perjantai-iltana olimme ravintolassa jonka nimi ei tule mieleen, sijainti kuitenkin aukion laidalla jolla on mm. Astoria-hotelli. Paikka oli sekin liettualainen ravintola joita pyrimme suosimaan. Ruokapaikkavalikoimaahan siellä on todella paljon mutta joskus täytyi mennä sinne missä tilaa oli ja aterian sai kohtuullisessa ajassa.

Siisteys oli positiivinen havainto, ei missään keskustassa roskia vaikka hotellikadullamme Gediminollakin liikkui iltaisin nuorisoa. Samaa voi sanoa sekä aikuisten että nuorten pukeutumisesta eli siistiä väkeä liikkui kaikkialla. Näin varttuneempiin matkalaisiin "uppoaa" ainakin nämä asiat.

Kirkkoja katsasteltiin, samoin taidenäytetlyitä yms.

Seuraava matka hyvää vauhtia suunnitteilla joskaan ei vielä varattu.

loistava hotelli

simo64    16.05.2008    Vilnan nähtävyydet    Vilna

Hotel Europa Royal

Sijaitsee vanhassa kaupungissa, 100m auringon nousun portilta (useimmista huoneista näkyy ikkunasta) loistava palvelu sekä ruoka

Hotellissa ravintola medininkai, Vilnan vanhin toiminnassa oleva

ravintola.

Suosittelen!

Oletko vieraillut Vilnassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.