New Yorkin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 3

Empire State Building.

Hurmeli    22.06.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Ehdottomasti paras näkemäni talo jossa oli yli 35 vuotiaita!

Vapauden patsas

tinni    24.04.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

New Yorkissa käydessä kannattaa ehdottomasti käydä SOUTH FERRY lautalla katsomassa vapauden patsasta. Kokonainen kierros kestää odotuksineen yli kuusi tuntia, jos siis haluat nähdä patsaan läheltä ja sisältä. Yhtä upean kokemuksen saat kumminkin jos otat kyseisen lautan ja menet toiseen päähän ja tulet takasin, kestää vajaan tunnin ja saat hyvät kuvat räpsittyä mukaan.

Airlines (luokittelu, in english)

tinni    24.04.2009    New Yorkin lennot & liikenne    New York City

This is my list of the airlines that I have travelled with. I am using this classification:

++ Very good

+ Good

+- No bad, not good

- Bad

-- Very bad

(This is based on the service on board, price-quality, space, safety, food and drinks, and so on.)

KLM ++

American Airlines ++

Finnair +

British Airways +-

Blue One +-

Kenyan Airways ++

Ethiopian -/ +-

Air Malawi +-

Lufthansa -

So this my personal opinion about the airlines I have travelled with. KLM has been the best this far. Everything there was good. Price, food and drinks (I usually don't like any of them), space, safety, service, movie selection.. Everything! I recommend you to use KLM too. I'm looking forward to travel with them again. :)

Starbucks- cafe (in english)

tinni    24.04.2009    New Yorkin ravintolat ja baarit    New York City

Starbucks is definately my favorite cafe in the world! If I could, I would start my own Starbucks here in Finland! My first experience of this heavenly cafe was in New York. 51 St. and Broadway. I don't know what it is that makes me love that coffee. Actually coffee there is not even that strong that I am used to, which is maybe good, because I have realised that strong coffee is quite bad. From Starbucks you can get so many different flavours and not just coffee, but tea and hot chocolate also. The atmosphere in those place is lovely. You can just go there, take a grande- cup of coffee, sit down and have nice time with your friend.

My favorite Starbucks is in Penn Station 35th St. I know that when my next time to go to NYC comes, that will be the first place where I go to get my Grande Caramel Macchiato. :D

I know that many people think that there is totaly too many of them, but I don't care.. I love all of them!!

Empire State Building

kalamies    05.03.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Nykissä riittää katseltavaa pariksi viikoksi liikaakin. Pilvenpiirtäjään on pakko mennä kun tänne tulee. Valitsin Enpire State Buildingin jonka näköalatasanteelta on hienot näköalat Manhattanille. Vapaudenpatsas tietenkin kuuluu käyntikohteisiin ja kuten kaikki kohteet täällä niihin pitäisi heti aamulla mennä välttääkseen pitkät jonot. Manhattanin pääsee kiertämään State Island Ferryllä ja sieltä näkee hienoja maisemia myös eikä tarvitse kävellä saa leputtaa jalkojaan välillä. Tekniikasta kiinnostuneille löytyy toisen mailmansodan aikainen lentotukialus ankkurista joelta. Kannattaa poiketa katsomaan todella mahtavankokoinen alus ja lentokoneita ihan nykyaikaan asti näytteillä sekä kannella että kannen alla. Eläintarhassa kannattaa myös käydä katsomassa ja kasvitieteellisessä puutarhassa jos aikaa riittää. YK palatsissa voi myös käydä opastetulla kierroksella ja tietenkin ostoksilla kaupungilla. Kaikki valuutat kelpaa myyjän mukaan mutta korjasi kuitenkin että ruplat ei käy. Kannattaa ostaa jos tarvetta on ovat paljon edullisempia kuin kotimaassa. Itse hankin kameraani uuden putken ja sain sen lähes puoleen hintaa täältä.

Vapaudenpatsas

Gabriella    12.02.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Kävin kirtelemässä uuden vuoden jäkeen Nykissä. Kävin katsomassa vapaudenpatsasta. Se oli minusta noin puolen kilometrin päässä. Se oli kyllä yllättävän upea, mutta samalla yllttävän pieni. Luulin sitä isommaksi.

Hotelli New Yorkissa

Hyvällä sijainnilla oleva hotelli "the hotel at timesquare", tsekkaa yhtenä vaihtoehtona tätä jos suuntaat NY:kiin. web: www.applecorehotels.com/the-...es-square/

Vaatimattomat mutta siistit huoneet. Erittäin niukka aamiainen (muista ottaa pari dollaria tippinä mukaan aamiaiselle että vältät vihaiset katseet) mutta ajaa asiansa. Times Square ja 5th Avenue aivan nurkan takana. Hinta tuntuu kovalta laatuun nähden mutta niin se taitaa siellä metropolissa olla, ei kuitenkaan lähellekkään kalleimmasta päästä.

Empire State Building

pingviini73    07.02.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Jos menet Empire State Buildingin näköalatasanteelle, hanki liput etukäteen jo netin kautta (googlettamalla löytyy lippupalvelut) niin pääset vip-jonon kautta nopeammin etenemään hisseille ja ylös. Ja mene aamulla aikaisin niin vältät pahimman ruuhkan, muutoin saat tuhraantumaan tähän retkeen helposti puoli päivää. Mutta näköalat ovat odottamisen arvoiset ja parhaimman mittakaavan kaupungin suuruudesta saat täältä käsin!

Little Italy&Greenwitch Village

Jos piipahdat New Yorkissa, ota illalla taksi ja pyrähdä Little Italyn tai Greenwithchin vilinään. Siellä on ravintoloita vieri vieressä, kurkista ravintolaan jonka edessä pysäköitynä upea limousiini - saatat törmätä vaikka Madonnaan tai ihan kehen tahansa muuhun julkkikseen! Kaduille katetut pöydät ovat täynnä ihmisiä ja kuulet vilkasta ja iloista puheensorinaa. Katukauppiaat ovat viritelleet omat houkutuksensa pitkin kadun varsia - täältä jos jostain kannattaa hankkia NY-lippikset ja t-paidat kotiinviemisenä. Tämä paikka on yksi niistä "once-in-a-lifetime" kokemuksista! Suosittelen. Manhattan on myös suhteellisen turvallinen alue ja ihmiset ystävällisiä ja palvelualttiita. Tahtoisin vielä palata sinne ehdottomasti!

Viihtyisä

Jeessyy    26.01.2009    New Yorkin hotellit    New York City
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2007 | Hotelli: Cosmopolitan Hotel - Tribeca

Erittäin siisti, Sopuhintainen, Mukava piakka hyvällä sijainnilla. Suosittelen.

Arvosana hotellille:

vapaudenpatsas

miles    19.01.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Vapaudenpatsaalle kun menee kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Varsinkin turistisesongin aikaan jonot ovat hirvittävät. Ensin jonotat lippua. Sitten jonotat laivaan ja lähtiessä saarelta jonotat taas laivaan. Kannattaa siis varata myös useampi tunti aikaa tähän nähtävyyteen.

century 21

miles    19.01.2009    New Yorkin ostokset    New York City

Century 21:stä löytää halpoja löytöjä. mm. naisten merkkilaukkuja ja kenkiä sekä miesten merkkikenkiä. vaatteet oli vähän kalliimpia, mutta etsimällä voi tehdä niistäkin löytöjä. Kannattaa ehdottomasti mennä.

Näitä on muutama eri puolella manhattania.

kävelyä New Yorkissa

miles    19.01.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

kävelimme todella paljon New Yorkissa. Sitä näkee silloin kaikista parhaiten kun ei käytä esim metroja, vaan pysyttelee maan pinnalla. Kiinalaiskaupungin osa, little italy ja soho ovat varsinkin niin lähekkäin, että ne kannattaa kävelemällä kävellä.

musikaalin New Yorkissa

miles    09.01.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Kun New Yorkiin menee kannattaa ehdottomasti kokea musikaali. Tykkäsimme todella paljon, oli hieno kokemus. Kävimme katsomassa Maija Poppasen ja ei heti uskois että lasten sadusta voi saada niin hyvää aikuisviihdettä.

Haru ravintola Times Squarella

miles    09.01.2009    New Yorkin ravintolat ja baarit    New York City

Todella mahtavaa ruokaa, enää en muista annoksia mitä tilattiin, mutta oli hyvää. Ruoka näyttää vähän epämääräiseltä, mutta makuhan sen ratkaisee. Jotain lihaa syötiin muistaakseni. Ravintola sijaitsee Carter hotellia melkein vastapäätä samalla kadulla.

Oletko vieraillut New Yorkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.