Matkakokemukset - Nähtävyyksiä New Yorkissa

Hop-Top- Shop

parmir    05.10.2012    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Kannattaa ostaa netistä hop-top-shop- kieroajelu lippu. Viisi päivää saat tutustua aamusta iltaan nähtävyyksiin eikä maksa kuin n. 78 euroa. Saat woucherin itsellesi ja sen kanssa sitten mennään paikan päällä Hollywood planetiin, jossa se vaihdetaan lipuiksi. Paikka sijaitsee time squarilla.

Ellis islandille pääsee tietenkin lautalla ilmaiseksi. Down townilla on sitten ground zeroa ja wall street..

Ellis islandin satamarakennuksen läheltä lähtee bussi brooklyniin. Uptown kierroksella päästään näkemään Harlem ja keskuspuistossa on mukava käydä kävelemässä.

Empire state buildingiin kannattaa mennä 7:30 niin pääsee ensimmäisten joukossa ja välttyy jonottamiselta. Itse asiassa kaikkiin paikkoihin, kun lähtee aamulla nin ei tarvitse jonottaa.

Samoin kannattaa olla aamulla lähdössä Woodbury outlettiin niin välttää ihmismassat.

Times square, 42nd street

ssatu    19.07.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Ihmisiä paljon.. kauhea vilinä autoja.. paljon erilaisia mainoksia rakennusten seinissä..

Central Park

ssatu    19.07.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

iso, hieno ja vihreä puisto :) sinne monet ihmiset menee urheilemaan..

Vapauden patsas

ssatu    19.07.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Oli mukavaa nähdä vapauden patsas.. mutta katoin vaan sieltä manhattanin eteläosasta.. en halunnut maksaa että pääsisin sille samalle saarelle. Olisi voinut myös mennä helikopteriajelulle..

Empire State Building

ssatu    19.07.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

En käynyt sisällä, mutta hieno oli ulkoa

Empire State Building.

Hurmeli    22.06.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Ehdottomasti paras näkemäni talo jossa oli yli 35 vuotiaita!

Vapauden patsas

tinni    24.04.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

New Yorkissa käydessä kannattaa ehdottomasti käydä SOUTH FERRY lautalla katsomassa vapauden patsasta. Kokonainen kierros kestää odotuksineen yli kuusi tuntia, jos siis haluat nähdä patsaan läheltä ja sisältä. Yhtä upean kokemuksen saat kumminkin jos otat kyseisen lautan ja menet toiseen päähän ja tulet takasin, kestää vajaan tunnin ja saat hyvät kuvat räpsittyä mukaan.

Empire State Building

kalamies    05.03.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Nykissä riittää katseltavaa pariksi viikoksi liikaakin. Pilvenpiirtäjään on pakko mennä kun tänne tulee. Valitsin Enpire State Buildingin jonka näköalatasanteelta on hienot näköalat Manhattanille. Vapaudenpatsas tietenkin kuuluu käyntikohteisiin ja kuten kaikki kohteet täällä niihin pitäisi heti aamulla mennä välttääkseen pitkät jonot. Manhattanin pääsee kiertämään State Island Ferryllä ja sieltä näkee hienoja maisemia myös eikä tarvitse kävellä saa leputtaa jalkojaan välillä. Tekniikasta kiinnostuneille löytyy toisen mailmansodan aikainen lentotukialus ankkurista joelta. Kannattaa poiketa katsomaan todella mahtavankokoinen alus ja lentokoneita ihan nykyaikaan asti näytteillä sekä kannella että kannen alla. Eläintarhassa kannattaa myös käydä katsomassa ja kasvitieteellisessä puutarhassa jos aikaa riittää. YK palatsissa voi myös käydä opastetulla kierroksella ja tietenkin ostoksilla kaupungilla. Kaikki valuutat kelpaa myyjän mukaan mutta korjasi kuitenkin että ruplat ei käy. Kannattaa ostaa jos tarvetta on ovat paljon edullisempia kuin kotimaassa. Itse hankin kameraani uuden putken ja sain sen lähes puoleen hintaa täältä.

Vapaudenpatsas

Gabriella    12.02.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Kävin kirtelemässä uuden vuoden jäkeen Nykissä. Kävin katsomassa vapaudenpatsasta. Se oli minusta noin puolen kilometrin päässä. Se oli kyllä yllättävän upea, mutta samalla yllttävän pieni. Luulin sitä isommaksi.

Empire State Building

pingviini73    07.02.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Jos menet Empire State Buildingin näköalatasanteelle, hanki liput etukäteen jo netin kautta (googlettamalla löytyy lippupalvelut) niin pääset vip-jonon kautta nopeammin etenemään hisseille ja ylös. Ja mene aamulla aikaisin niin vältät pahimman ruuhkan, muutoin saat tuhraantumaan tähän retkeen helposti puoli päivää. Mutta näköalat ovat odottamisen arvoiset ja parhaimman mittakaavan kaupungin suuruudesta saat täältä käsin!

vapaudenpatsas

miles    19.01.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Vapaudenpatsaalle kun menee kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Varsinkin turistisesongin aikaan jonot ovat hirvittävät. Ensin jonotat lippua. Sitten jonotat laivaan ja lähtiessä saarelta jonotat taas laivaan. Kannattaa siis varata myös useampi tunti aikaa tähän nähtävyyteen.

kävelyä New Yorkissa

miles    19.01.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

kävelimme todella paljon New Yorkissa. Sitä näkee silloin kaikista parhaiten kun ei käytä esim metroja, vaan pysyttelee maan pinnalla. Kiinalaiskaupungin osa, little italy ja soho ovat varsinkin niin lähekkäin, että ne kannattaa kävelemällä kävellä.

musikaalin New Yorkissa

miles    09.01.2009    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Kun New Yorkiin menee kannattaa ehdottomasti kokea musikaali. Tykkäsimme todella paljon, oli hieno kokemus. Kävimme katsomassa Maija Poppasen ja ei heti uskois että lasten sadusta voi saada niin hyvää aikuisviihdettä.

Vapaudenpatsas

Gabriella    07.08.2008    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Lähden ensi jouluksi USA:n ja meillä on välilasku Nykissä. Se kestää noin 13 tuntia (siis välilasku kestää). Menemme siksi aikaa kiertelemään Nykiä. Jännää...!!! Menemme katsomaan vapaudenpatsastaa jonka olen halunnut nähdä sen siitä asti, kun kuulin siitä ekan kerran eli joskus ala-asteella.

Brooklyn Bridge

matkalainen    13.06.2008    New Yorkin nähtävyydet    New York City

Käynti New Yorkin Brooklyn Bridgella kannattaa takuuvarmasti. Sillalta aukeavat huikeat maisemat Manhattanille ja myös Brooklyniin. Suosittelen lämpimästi!

www.endex.com/gf/buildings/b...ridge.html

Oletko vieraillut New Yorkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.