ankkuri: Viestit

ankkuri

nainen
Liittynyt: 29. heinäkuuta, 2009
Kirjoittamasi julkiset viestit ovat näkyvissä kaikille.
Valitse "Yksityinen viesti", jos et halua viestin näkyvän muille.

ankkuri «» illuusio

ankkuri - 11.02.2010 klo 18:28

Heippa vaan ja kiitos kaunis viestistäsi:) Tämä paperit/ei papereita on ikuinen "koiran hännän veto" jossa ei varmasti ole yhtä ja ainoaa oikeaa mielipidettä. Suomessa kuulemani mukaan on 600.000 koiraa siihen sakkiin mahtuu loistavia ja himmeitäkin koiran kasvattajia kuin myös tietysti koiranomistajia. Pentutehtailu on asia erikseen ja sitä varmasti tapahtuu niin rotukoirien kuin myös sekarotuisten parissa. Taantuma-ajat tosin varmasti vähentää tämän kaltaisen "busineksen" tekoa. Olipa koira paperillinen tai paperiton se on mun mielestä ihan yks ja sama. Kennelliitto on varmasti hyvä asia etenkin kasvattajien edunvalvojana. Mun eka koira- iki-ihana - loistava - kaunis- upea - mahtava- järjettömän viisas kaveri muutti aikanaan Porista meille "kaksi huonetta ja heittiö - pennut paffilaatikossa - pohjalta. Koiralle tuli paperit aikanaan ja kaikki oli muuten ok paitsi olimme alati oman kaupunkini ns. oikeiden kasvattajien silmissä epäkelpoja. Koirasta ei olisi pitänyt olla mihinkään oli milloin sellaista vikaa ja tällöin tollaista vikaa ja "varmaan ei tule kunnon koiraa" niin se vaan eleli terveenä 14,5 vuotta - koulutettuna ja viisaana elämänsä ehtooseen saakka ko. ikään ja rautaiseen terveyteen loppuun saakka ei yltänyt valitettavasti yksikään näistä "oikeiden kasvattajien" koirista... Että silleesti:)

illuusio - 11.02.2010 klo 05:47

Kirjoitit tuonne mopsi-ketjuun kantasi paperittomista koirista http://www.napsu.fi/vastaukset/kysymys/27723 En jaksa kirjoittaa sen pidemmin, mutta toivon, että luet tämän: http://pentutehtailu.kissakala.com/paperiton.htm Tuolta löydät "hienoja" esimerkkejä siitä, miten harhaiset käsitykset ihmisillä on koiran ottamisesta tai pennuttamisesta noin yleisesti ottaenkin: http://www.lemmikkipalstat.net/apula/ En tiedä mistä sä olet saanut tällaisen käsityksen, että kennelnimellisten koirien kuuluu käydä näyttelyissä ja, että niillä kuuluu tehdä pentuja. Toki se paperiton koira on omistajalle yhtä rakas eikä siinä välttämättä ole mitään "vikaa" ja sen myyjälläkin saattaa olla ihan puhtaat jauhot pussissa, mutta siinä on sitten jo sen verran monta hyvää säkää samassa, ettei moista usein tapahdu. Mä olen ollut eläinsuojelutyössä mukana vuosia ja nähnyt paperittomien pentujen teettämisen negatiiviset puolet turhankin läheltä. Siinä, jos missä, money talks. Nimen omaan rekkautumattomat pennut ovat niitä pentutehtailun tuotteita ja siinä häviäjä on aina loppupäässä se koira itse. Mä ostan itselleni lemmikin harrastuskumppaniksi ja parhaaksi ystäväksi ja toivon sen elävän mun kanssani pitkän ja terveen elämän. Mulla on siihen tae, kun mä ostan pennun kasvattajalta, joka on tutkituttanut vanhemmat, selvittänyt sukujuuret, madottanut emän, näyttänyt pennut eläinlääkärille jne. Kasvattamisella ei tienaa. Pennun hinnan on tarkoitus kattaa ne kulut, jotka niihin on siihen mennessä mennyt. Jos sun lähipiirissä tosiaan on tällaisia kaikkia hyviä kasvatustapoja rikkovia kasvattajia, suosittelisin ilmoittamaan heidän toiminnastaan Kennelliittoon. On tosi ikävää, että sulla on noin mustavalkoinen käsitys asiasta, sillä he eivät kuitenkaan edusta kasvattajia yleisesti. Tollanen pitää saada loppumaan nyt eikä huomenna

ankkuri - 24.12.2009 klo 16:40

Kiitos sinulle ja hyvää joulua myös sinne! t-Ankkuri

illuusio - 24.12.2009 klo 03:07

Kiitos vastauksestasi Lettupinon kysymykseen. Mietin pitkään, että olikohan ihan fiksua kirjoittaa kaikki tämä... Oikein hyvää joulua!

Pieni hetki, sivua ladataan.