Viro oli viime vuonnakin suomalaisten ykköskohde matkailijoiden määrällä mitattuna.
Viro oli viime vuonnakin suomalaisten ykköskohde matkailijoiden määrällä mitattuna.

Suomalaisten matkailijoiden kestosuosikit edelleen Viro, Espanja ja Ruotsi

Suomalaiset tekivät vuonna 2016 yhteensä noin 8,2 miljoonaa vapaa-ajan matkaa ulkomaille, joista 6,1 miljoonaa sisälsi yöpymisen. Suosituimmat matkailumaat olivat Viro, Espanja ja Ruotsi. Euroopan ulkopuolisista alueista Yhdysvallat kasvattivat suosiotaan suomalaisten matkakohteena.

Suomalaisten matkat ulkomaille pysyttelivät samalla tasolla kuin edellisenä vuonna. Viro on edelleen ykköskohde matkailijoiden määrällä mitattuna, vaikka määrä laskikin hieman edellisestä vuodesta. Kakkossijaa pitää edelleen Espanja ja kolmosena on Ruotsi. Viroon matkusti 1,5 miljoonaa, Espanjaan 750 000 ja Ruotsiin 710 000 suomalaista.

Venäjän, Italian, Manner-Espanjan ja Kanariansaarten matkojen määrä on lisääntynyt edelliseen vuoteen verrattuna. Myös Puolaan, Tšekkeihin ja Alankomaihin matkustettiin Suomesta hieman enemmän. Saksaan, Ranskaan ja Kreikkaan puolestaan matkustettiin hieman vähemmän.

Italia ja Manner-Espanja kattoivat noin 60 prosenttia Välimeren matkoista.
Italia ja Manner-Espanja kattoivat noin 60 prosenttia Välimeren matkoista.

Välimeren alueelle matkasi viime vuonna 1,1 miljoonaa suomalaista. Matkan suuntautuivat edelliseen vuoteen verrattuna itäosista läntisille alueille: Italia ja Manner-Espanja kattoivat noin 60 prosenttia Välimeren matkoista.

Turkkiin suuntautuvien matkojen määrä romahti viime vuonna. Vuonna 2015 suomalaiset tekivät Turkkiin 230 000 matkaa, mutta viime vuoden lukema jäi 100 000 matkailijaan. Turkin suosion romahtaminen johtunee maan poliittisista olosuhteista ja terrori-iskuista.

Amerikan mantereen ykköskohde oli vuonna 2016 Yhdysvallat.
Amerikan mantereen ykköskohde oli vuonna 2016 Yhdysvallat.

Euroopan ulkopuolisista kohteista Amerikan mantere kiinnosti aiempaa enemmän ja Aasia hieman vähemmän. Amerikan mantereen suosituin kohde on edelleen Yhdysvallat, mihin suuntautui 70 prosenttia alueen matkoista.

Asiaan suuntautuneet matkat ovat vähentyneet, mutta Thaimaa säilytti asemansa suomalaisten matkailijoiden keskuudessa suunnilleen samalla tasolla kuin edellisenä vuonna. Thaimaahan matkusti viime vuonna noin 130 000 suomalaista matkailijaa, Yhdysvaltoihin suuntasi 200 000 suomalaista.

Lähde: Tilastokeskus

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.