Palmujen reunustama, valkohiekkainen ranta ei enää vastaa kaikkien käsitystä unelmalomasta
Palmujen reunustama, valkohiekkainen ranta ei enää vastaa kaikkien käsitystä unelmalomasta
· Napsun toimitus

Ovatko rantalomat jo mennyttä aikaa? Nyt matkoilta haetaan myös seikkailua

Rennot rantalomat eivät enää houkuttele lomalaisia samaan tapaan kuin ennen. Seikkailulomat ovat nousemassa rantalomien ohi matkavarausten lukumäärässä.

Voi olla, että jätämme taaksemme ajan, jolloin rantaloma oli ainoa oikea tapa viettää rentouttavaa lomaa. Brittiläisen The Guardian -lehden artikkelin mukaan seikkailulomien varaukset ovat nimittäin nousseet jopa sadoilla prosenteilla. Tutkimuksen mukaan yhä useammat matkailijat haluavat rantalomaa mieluummin suunnata esimerkiksi Norjaan ihastelemaan valaita (nousua jopa 700 %) tai osallistua selviytymiskurssille autiolla saarella, jossa opetellaan käyttämään viidakkoveistä ja tekemään tuli.

Association of British Travel Agents -järjestön julkaisema raportti vuodelta 2017 antaa kuitenkin toisenlaista tietoa. Britanniassa 41 % varatuista lomista oli niin sanottuja rantalomia ja ainoastaan 7 % lomista koostui jonkinlaisesta aktiviteetista. Jossakin näiden tutkimusten välimaastossa lienee siis piilossa totuus kuluttajien lomasuunnitelmista.

Moni haluaa lomaltaan myös aktiivista toimintaa
Moni haluaa lomaltaan myös aktiivista toimintaa

Yksi asia on kuitenkin totta: hyvinvointi-trendi ujuttautuu mukaan lomailuun. Milleniaalit ovat tuomassa mukanaan pienen siirtymän puhtaista rantalomista, joissa vain maataan kaksi viikkoa rannalla, kohti aktiivilomia. He haluavat rentoutua vuoden ympäri ja yhdistävät lomaan tekemistä ja seikkailuja. Rantalomat ovat edelleen suosittuja, mutta ohessa halutaan tehdä paljon muutakin kuin vain maata rantahiekalla.

Muutos on siis tulossa: yhä useampi matkailija etsii tietoa seikkailu- ja aktiivilomista ja haluaa elämyksiä paikallaan olemisen sijaan.

Ovatko rantalomat jo mennyttä aikaa? Nyt matkoilta haetaan myös seikkailua

Monet meistä, jotka ovat kokeneet rantalomien ihanuuden (ja sesonkiaikoina joskus myös kauheuden), voivat ilolla liittyä uuteen trendiin. Pelkkä rantaloma voi olla yksitoikkoinen ja jopa tylsä. Lasketteluloma Alpeilla tai melontaretki Alaskassa voikin kuulostaa pian houkuttelevalta - ainakaan hiekkaa ei tunge enää joka uimapuvun raosta menoa hidastamaan.

Lähde: The Guardian

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.