Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Itävalta nousi maailman turistiystävällisimmäksi maaksi vuonna 2017.
Itävalta nousi maailman turistiystävällisimmäksi maaksi vuonna 2017.
· Skye Borg

Maailman turistiystävällisimmät maat

Maailman turistiystävällisimmät maat ovat taas selvillä. Vuonna 2017 ykkössija meni Itävaltaan.

Turismi on suuri tulonlähde useille matkakohteille, ja näin myös merkittävä osa matkailijan lomaa. Se miten kohde on varautunut ottamaan vieraat vastaan, miten helposti maahan pääsee, sekä millaiset kyvyt hoitaa matkailijoiden asioita maalla on sekä infrastruktuuri vaikuttavat paljon loman onnistumiseen. Jotkut maat hoitavat asiat paremmin kuin toiset, ja asenne vierailijoita kohtaan on yksinkertaisesti vastaanottavaisempi.

World Economic Forumin vuoden 2017 raportti listasi 136 maata 14:ta kriteerillä, joihin kuuluivat niin avoimuus (mm. viisumipakko) kuin infrastruktuurikin (hotellit, autovuokraamot, jopa pankkiautomaatit). Asiaan vaikutti myös valtioiden asenne turismia kohtaan, sen tärkeys maan kehitysstrategioissa ja suunnitelmissa.

1. Itävalta

Zell am See, Itävalta
Zell am See, Itävalta

Ykköseksi nousi kenties hieman yllättäen Itävalta. Se saavutti avoimella ilmapiirillään ja tehokkaalla infrastruktuurillaan raportin kärkisijan. Maasta löytyy kaikki 7 suurinta autovuokraamoa, siellä on sujuvat käytännöt vierailijoille sekä viidenneksi eniten hotellihuoneita per asukas.

2. Espanja

Barcelona, Espanja
Barcelona, Espanja

Toisen tilan nappasi Espanja, jonka houkuttelevat kohteet ja ajan mukanaan tuoma rutiini tekevät maasta täydellisen matkailukohteen.

3. Yhdysvallat

Chicago, Yhdysvallat
Chicago, Yhdysvallat

Listan kolmas, Yhdysvallat, tippunee listalla alaspäin tulevaisuudessa, jos suunnitelmissa olevat viisumikiristykset tulevat voimaan. Maa kuitenkin pärjää hyvin tehokkaalla infrastruktuurillaan, pankkiautomaateillaan sekä palvelutasollaan.

4. Portugali

Algarve, Portugali
Algarve, Portugali

Portugali kilpailee hyvin Espanjan kanssa kärkisijoista, sillä maan toimivat palvelut, autovuokraamoiden tiheys ja hotellien lukumäärä takaavat onnistuneen loman matkaajille. Maa sai pisteitä myös turvallisuudesta sekä kansainvälisen avoimesta ilmapiiristä.

5. Kroatia

Hvar, Kroatia
Hvar, Kroatia

Listan viidenneksi kipusi Kroatia, jonka suosio onkin ollut huimassa nousussa viime vuosina. Maa ei kilpaile infrastruktuurillaan, sillä nämä pisteet sijoittuvat melko alhaisiksi, mutta Kroatia vetoaa matkaajiin luonnollaan sekä ekologisuudellaan.

Lähde: Travel & Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.