Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Tequila on Meksikon kansallisjuoma. Kuva: © Marcelo Krelling | Dreamstime.com
Tequila on Meksikon kansallisjuoma. Kuva: © Marcelo Krelling | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Oletko tequilan ystävä? Meksikossa voi nyt matkustaa junalla, jossa saa juoda niin paljon tequilaa kuin jaksaa – tai pää kestää

Tequilan ystäviä hemmotellaan Meksikossa. Tequilan kylään kulkee nykyisin erityinen tequilajuna, jossa pääsee tutustumaan tequilan synnyinseutuun ja maistelemaan paikallisia herkkuja.

Maailmalla on jo nähty viinijunia ja olutjunia, mutta nyt Meksikossa on aloittanut toimintansa oletettavasti maailman ensimmäinen tequilajuna. Jose Cuervo -tequilabrändi kuljettaa erityisellä Jose Cuervo Express -junalla turisteja tequilan synnyinseuduilla hyvin paljon samaan tapaan kuin vaikkapa Kalifornian Napa Valleyn viinijuna.

Kuva: © Jcfotografo | Dreamstime.com
Kuva: © Jcfotografo | Dreamstime.com

Koko päivän kestävä junaretki alkaa Guadalajarasta ja vie läpi meksikolaisen maaseudun Tequilaan saakka. Historiallisessa Tequilassa on mahdollisuus tutustua maagiseen kylään omassa rauhassa ennen paluuta takaisin Guadalajaraan bussikuljetuksella. Tequila on “pueblo magico” eli virallisesti nimetty taianomainen kylä, jolla on monipuolinen historia ja rikas kulttuuri.

Tequilaretken voi tehdä myös toiseen suuntaan, jolloin junamatka sijoittuu paluumatkalle auringonlaskun aikaan.

Retkellä pääsee myös tutustumaan Jose Cuervon tequilatislaamoon ja tequilan valmistukseen sekä vierailemaan agavepelloilla. Mahdollisuus on myös maistella eri tequilamakuja ammattilaisen ohjaamana.

Junassa tarjoillaan tequilan lisäksi meksikolaisia herkkuja.

Tequilan kylä on nimetty 'pueblo magicoksi' eli maagiseksi kyläksi. Kuva: © Sandra Chavez | Dreamstime.com
Tequilan kylä on nimetty 'pueblo magicoksi' eli maagiseksi kyläksi. Kuva: © Sandra Chavez | Dreamstime.com

Matkan voi varata kolmessa eri luokassa. Edullisimmassa luokassa päiväretken hinnaksi tulee hieman alle 100 euroa (helmikuu 2019).

Guadalajara sijaitsee noin 300 kilometrin päässä turistien suosimasta Puerto Vallartasta, minne Finnairkin lentää nykyisin suorin lennoin.

Lennot Puerto Vallartaan löydät Napsun lentohausta.

Lähde: Mundo Cuervo

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.