Cliffs of Moherin kallioilta aukeaa yksi Irlannin komeimmista näkymistä
Cliffs of Moherin kallioilta aukeaa yksi Irlannin komeimmista näkymistä
· Napsun toimitus

Muutakin kuin tuoppi Guinnessia - Näillä vinkeillä otat Irlannin matkan haltuun

Irlanti on maa täynnä musiikkia, elämää täynnä olevia pubeja, karunkauniita kallioita ja vihreitä nummia. Omalaatuisen saarivaltion valloittaminen vaatii kuitenkin enemmän kuin viikonlopun Dublinissa.

Tässä muutama vinkki, miten saat Irlannissa vierailusta enemmän irti!

Älä kiirehdi

Moni saapuu Irlantiin toivoen saavansa mahtumaan yhteen viikkoon kokonaisen saaren kiinnostavine nähtävyyksineen. Et varmasti halua viettää lomaasi autossa istumalla, navigoiden pitkin outoja teitä jotka eivät edes välttämättä johda mihinkään? Tee kunnon suunnitelma, mutta laita siihen hieman joustovaraa. Älä ahnehdi, valitse alue ja anna sille aikaa hurmata sinut täysin. Vietä ilta pubissa tai nummilla samoillen, Irlantia ei yksinkertaisesti voi kokea kiireessä.

Muutakin kuin tuoppi Guinnessia - Näillä vinkeillä otat Irlannin matkan haltuun

Vuokraa auto

Jos haluat lähteä suurten kaupunkien ulkopuolelle, on auton vuokraaminen helpoin tapa liikkua. Julkinen liikenne maaseudulla toimii, mutta on hidasta, yllättävän kallista ja luotettavuus on vähän niin ja näin. Omalla autolla voit pysähtyä kun haluat ja näet huikeita maisemia poikkeamalla reitiltä. Eikä eksymisestä kannata huolehtia: seuraavassa risteyksessä voi aina pysähtyä kysymään ihmisiltä, missä ihmeessä sitä nyt ollaankaan. Muista kuitenkin, että matkaaminen vie aina enemmän aikaa kuin navigaattori ilmoittaa, eli rentoudu ja varaa aikaa tarpeeksi ajamiseen.

Älä stressaa

Irlannissa on, kuten tarinat kertovat, melko rentoa porukkaa. Huumori kukkii ja jäykemmästä suomalaispersoonasta puhe voi tuntua jopa piikittelyltä. Sitä se ei kuitenkaan ole, vaan hyväntahtoista turinaa, johon kannattaa itsekin heittäytyä mukaan, jos englanninkielen taito riittää. Kirosanat lentävät, eikä siitä kannata hämmentyä - se kuuluu maan tapaan. Kohteliaisuus on kuitenkin myös kultaa; jos sinulle tarjotaan tuoppi, on asianmukaista, että sinä tarjoat seuraavan.

Muutakin kuin tuoppi Guinnessia - Näillä vinkeillä otat Irlannin matkan haltuun

Pukeudu sään mukaan

Pakkaa mukaan vaatteita jokaiselle mahdolliselle säälle. Kesällä voi aurinko paistaa, mutta päivä voi tuoda tullessaan myös tuulta ja sadetta. Sää on saarella arvaamaton, ja kokenut matkailija osaa varautua tähän varaamalla mukaan vaatteita jotka toimivat säässä kuin säässä. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa, samoin vedenkestävät takit ja kengät. On tietenkin selvää, että irlantilaiset itse eivät noudata tätä keinoa - harvalla on koskaan mukanaan edes sateenvarjoa.

Lähde: Lonely Planet 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.