Irlanti

Matkakohteita Irlannissa

Näytä lisää kohteita
 • ..jos olet sinkku mies, käytä sormusta nimettömässä, silloin "ne toiset miehet" jättävät sinut rauhaan

  ..opiskelin englantia kielikoulussa 'nelisen kuukautta', asuin hieman "väärään" aikaan Cork:issa sillä, amerikkalaiset miehet eivät ole tottuneet että jollain saattaa olla erilainen kulttuuri kuin heillä itsellään, eivät kaikki pukeudu T-paitaan jossa lukee -I love NYC- vaikka olisivat siellä käyneet..! Kesällä et tapaa irlantilaisia kuin toimistoissa joten ota se huomioon.. Jos matkustat kuulemaan oikein hyvää kansanmusiikkia niin mene ilman muuta Galway :hin (mutta sielläkin 'jenkkipojat' näkevät vaivaa pukeutumisestasi ja ulkomuodostasi) ..Hieman vanhempinahan he pommittavat ympäri maailmaa B52 koneillaan lue vaikka vietnamin historiaa.. Sligo :ssa en tavannut 'jenkkipoikia' mutta tytöt samasta maasta olivat yhtä ärtyneitä ulkomuodostani.. Kuljin pukeutuneena suoriin housuihin, kauluspaitaan, liiviin ja kravattiin... Suomipojan pitäisi vissiin olla köyhä, mutta sain täyttä palkkaa 8 kuukautta, ja nykyään olen eläkkeellä..

  Kohde: Cork, Irlanti Kategoria: Corkin muita vinkkejä
  Lisätty: 08.08.16 Lähettäjä: Vieras
 • Kaksi päiväretkeä ja yksi puolipäiväretki Dublinista

  Opastettu kierros joko Wicklow Mountaissille tai Clifs of Moherille. Saa varattua valmiiksi netistä, moni hotelli varaa näitä myös. Keskimäärin 30€/hlö maksavat kokopäivän kierrokset ovat ehdottomasti hintansa väärti. Jos olisi pakko valita, ottaisi Clifs of Moherin, monet kierrokset ajattavat samalla Galwayn kautta. Pelkkä matka sinne on maksun arvoinen, saati itse paikka. Jylhät maisemat eivät suotta kerää kehuja. Puolipäiväretki Dublinista kannattaa tehdä DARTilla Howthin kalastajakylään. Upeat maisemat ja DART:in liput taisivat maksaa edestakaisin 6€/hlö joten hintakaan ei ole suuri. Satamassa saa hyvää ruokaa, myös kala-allergikoille. Tosin kannattaa varautua tuulee, aallokko on mahtava, mihin aikaan vuodesta tahansa.

  Kohde: Irlanti Kategoria: Irlannin nähtävyydet
  Lisätty: 28.12.13 Lähettäjä: Vieras
 • Hyvällä paikalla

  Hotelli: Dublin City Inn

  Hinta on halvahko. 45e/kahden hengen parisängyllinen huone. Kun varauksen tekee sähköpostitse, kannattaa kysäistä aamiasta. Itse sain Irlantilaisen aamiaisen joka aamulle huonevarauksen hintaan (erikseen 8,5e/naama). Saatavilla kysyttäessä savullisia huoneita (ihme!). Käytössä on myöskin patio tupakoiville. Respa on asiantuntevaa ja ystävällistä. Suosittelee kysyttäessä mielellään kohteita ja auttaa tarvittaessa. Huone ei itsessään mitenkään ihmeellinen ole, mutta kyllä näissä nukkuu. Oma suihku ja WC, sänky ja vähän säilytystilaa. Kahdelle hengelle ihan sopivasti. Huoneessa on vedenkeitin ja teetä+pikakahvia sekä kupit kahdelle! Sijainti on ideaali Dublinissa kävijälle. Muumama satametriä O'Connell streetille ja Spire näkyy hotellin ulko-ovelta. Hyvät kulkuyhtedet joka suuntaan Dublinissa. Kävelymatkan päässä kaikista keskustan kohteista (Trinity College, Kellys Book, Guinness brewery, Temple bar, so on.)

  Kohde: Dublin, Irlanti Kategoria: Dublinin hotellit
  Lisätty: 08.01.13 Lähettäjä: Vieras
 • Kokemuksia hostelleista

  Olimme parhaan kaverini kanssa reilaamassa Irlannissa. Reitti taisi olla suunnilleen tämä: Dublin-Tullamore-Galway-Killarney-Dublin. Dublinissa yövyttiin sellaisessa hostellissa kuin Brown's hostel. En suosittele. Hostelli oli todella keskeneräisen näköinen ja hieman sekava sokkelikko. Myöskään lämmintä vettä ei tullut suihkussa ja hostelliasukkaiden käytössä olleeseen keittiöön en uskaltanut edes mennä sisälle. Matkatavaroita sai pitää jalkopäässä pyöränlukolla lukittuna tai komerossa johon kuka tahansa hostellin asukkaista sai hakea avaimen tiskiltä. Mitään ei kuitenkaan onneksi hävinnyt ja muut ihmiset olivat ihan mukavia. Yövyimme siellä 2 yötä 20 hengen sekahuoneessa ja se maksoi 8e/yö eli hinta ei ollut paha. :) Tullamoressa kävimme vain läpikulkumatkalla, sen enempää siellä ei mielenkiinto riittänyt. Galwayssa olimme 3 yötä ja se oli ehdottomasti paras paikka reissullamme. Yövyimme Barnacles-hostellilla 4 hengen huoneessa kahden muun tytön kanssa ja se maksoi n.20e/yö. Hoste...  Lisää...

  Olimme parhaan kaverini kanssa reilaamassa Irlannissa. Reitti taisi olla suunnilleen tämä: Dublin-Tullamore-Galway-Killarney-Dublin. Dublinissa yövyttiin sellaisessa hostellissa kuin Brown's hostel. En suosittele. Hostelli oli todella keskeneräisen näköinen ja hieman sekava sokkelikko. Myöskään lämmintä vettä ei tullut suihkussa ja hostelliasukkaiden käytössä olleeseen keittiöön en uskaltanut edes mennä sisälle. Matkatavaroita sai pitää jalkopäässä pyöränlukolla lukittuna tai komerossa johon kuka tahansa hostellin asukkaista sai hakea avaimen tiskiltä. Mitään ei kuitenkaan onneksi hävinnyt ja muut ihmiset olivat ihan mukavia. Yövyimme siellä 2 yötä 20 hengen sekahuoneessa ja se maksoi 8e/yö eli hinta ei ollut paha. :) Tullamoressa kävimme vain läpikulkumatkalla, sen enempää siellä ei mielenkiinto riittänyt. Galwayssa olimme 3 yötä ja se oli ehdottomasti paras paikka reissullamme. Yövyimme Barnacles-hostellilla 4 hengen huoneessa kahden muun tytön kanssa ja se maksoi n.20e/yö. Hostellissa oli iso keittiö, missä sai ilmaisen aamupalan ja kokkailla omia ruokia mielin määrin. Henkilökunta oli todella mukavaa ja hostelli oli turvallisen oloinen. Myöhemmin netistä katsottuani huomasin, että myös Dublinista löytyy Barnacles-hostelli. Lopun reissua olimme Killarneyssa Paddy's Palace hostellissa. Aluksi hostelli vaikutti ihan hyvältä ja virkailija oli mukavan rennon oloinen, mutta huoneemme oli iso sekahuone, minkä lukko ei toiminut. Huone oli myös melko kolkon oloinen. Saimme tosin olla siellä lähes kahdestaan, mikä johtui luultavasti vuodenajasta. Muuten hostelli oli melko pieni julkisilta tiloiltaan ja tuntui, kuin koko ajan olisi pari silmäparia tuijottamassa. :D Jos siis Killarneyssa haluaa käydä, mitä suosittelen kyllä, kannattaa katsoa netistä kunnollinen hostelli sieltä jo etukäteen tai yöpyä joissain niistä hotelleista, mitä siellä tuntui riittävän ja kaikki niistä näyttivät vähintään 4 tähden hotelleilta. :)

  Kohde: Irlanti Kategoria: Irlannin muita vinkkejä
  Lisätty: 19.12.10 Lähettäjä: köpö
 • Loistava bussiretki

  Käydessäsi Dublinissa varaa aikaa muistaakseni kahdeksan tuntia kestävälle retkelle Wicklowtours. Bussi lähtee Dublinin keskustasta ja retki vie Wicklown vuoristoon ja kyliin. Hintaa reissulla oli vuosi sitten n. 25€ ja oli hintansa väärti. Kuljettaja oli avivan virtuoosi. Mies istuessaan ratin takana piti ohjelmaa yllä koko ajan ja mistäkö? En osaa sanoa, mistä aiheesta hän ei olisi osannut jotain sanoa, historia, päivän politiikka, kirjallisuus, teatteri, henkilöhistoria jne. jos ei kertonut faktaa, laski leikkiä ja lauloi.

  Kohde: Wicklow, Irlanti Kategoria: Wicklown nähtävyydet
  Lisätty: 10.09.10 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Irlannissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Irlannissa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Irlantiin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

heikkivayrynen

Kohde: Dublin
Ajankohta: Helmikuu 04, 2018 - Helmikuu 07, 2018

ekku71

Kohde: Dublin
Ajankohta: Kesäkuu 22, 2015 - Kesäkuu 27, 2015

shooter

Kohde: Irlanti
Ajankohta: Joulukuu, 2011

Kerde

Kohde: Dublin
Ajankohta: Marraskuu 12, 2011 - Marraskuu 14, 2011

Hrafndis

Kohde: Dublin
Ajankohta: Tammikuu 16, 2010 - Tammikuu 18, 2010

Oletko vieraillut Irlannissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Irlannista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Irlanti
Virallinen nimi: Irlanti
Englanninkielinen nimi: Ireland
Pääkaupunki: Dublin
Pinta-ala: 70 285 km²
Asukasluku (2005): 4 016 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, anglikaanit, presbyteerit, muslimit
Itsenäistynyt vuonna: 1921
Viralliset kielet: iiri, englanti
Puhutuimmat kielet: englanti, iiri
Englanninkielinen nimi: Ireland
Etäisyys Helsingistä: 2143 km
Lentoaika-arvio:[1] 3h 0min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +1
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +0
Aikaero Suomeen: -2

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: G  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +353
Yleinen hätänumero: 112 tai 999
Ambulanssi: 112 tai 999
Palokunta: 112 tai 999
Poliisi: 112 tai 999

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Irlanti
Suomen suurlähetystö Irlannissa
Irlannin suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Irlanti
Suomenkielinen Wikipedia: Irlanti
Ulkoministeriön matkustustiedote: Irlanti
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Irlanti
Pieni hetki, sivua ladataan.