Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kroatian Plitvice hehkuu väreissä syksyn ruskan aikaan
Kroatian Plitvice hehkuu väreissä syksyn ruskan aikaan
· Napsun toimitus

Kameran kanssa kohti Plitvicen kansallispuistoa? Katso kuvausvinkit Kroatian luontoparatiisiin

Plitvicen kuvauksellinen kansallispuisto Kroatiassa on Unescon suojelema. Päivämatkan kansallispuistoon voi tehdä vaikkapa Splitistä tai Zagrebista.

Jos suuntana on lomalla Kroatia, ei Plitvicen kansallispuistoa ja sen maagisia järviä kannata jättää väliin. Kansallispuisto on maan suosituin käyntikohde ja Unescon suojelema. Sen vetonaula ovat 16 järveä, jotka yhdistyvät toisiinsa vesiputousten avulla. Ympärillä on 300 neliökilometrin verran reheviä metsiä ja patikkapolkuja, kasvillisuutta sekä villieläimiä.

Plitvicen kansallispuisto sijaitsee puolivälissä Zagrebin ja Zadarin kaupunkeja. Päivän matka Plitviceen riittää niille turisteille, jotka haluavat vain käväistä ihailemassa maisemia. Päivämatkan voi hyvin tehdä esimerkiksi Splitistä tai Zagrebista, mutta silloin aikaa ei jää paljon spontaanille puiston tutkimiselle.

Parasta olisi viettää paikan päällä yksi yö ja jakaa aktiviteetit kahdelle päivälle. Aamuisin puisto on parhaimmillaan, koska silloin ei ole ruuhkia ja aamuinen valo saa valokuvat näyttämään mahtavilta.

Kameran kanssa kohti Plitvicen kansallispuistoa? Katso kuvausvinkit Kroatian luontoparatiisiin

Puistoon on tarjolla erilaisia paketteja, joten sisäänpääsymaksu vaihtelee. Sesonkiaikana yhden päivän lippu on kalleimmillaan aikuiselta noin 34 euroa. Huokeammalla pääsee sesongin ulkopuolella, esimerkiksi elokuussa, tai ottamalla kahden päivän lipun, jolloin ei tule niin kiire ja päiväkohtainen hinta on huokeampi. Opiskelijat pääsevät sisälle edullisemmin, samoin alle 18-vuotiaat. Alle 7-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Mistä parhaat kuvat sitten saa? Järvistä on internetissä nähtävillä lukuisia hienoja kuvia, mutta parhaan kuvakulman saamiseksi kannattaa etsiä Veliki Slap -niminen näköalatasanne. Tällä hetkellä tasanteelle pääsee helpoiten portin numero 2 kautta, jolloin kävijät päätyvät joen alajuoksulle. Sieltä on helppoa ottaa vene joen toiselle puolelle ja seurata polkua ylös suoraan tasanteelle. Ohita suuri vesiputous eli Veliki Slap ja seuraa tietä noin viisi minuuttia, jolloin oikealta löytyy pieni puinen silta, jonka jälkeen kertoman mukaan avautuu puiston hienoin näköala.

Kameran kanssa kohti Plitvicen kansallispuistoa? Katso kuvausvinkit Kroatian luontoparatiisiin

Puistossa liikkuminen on helppoa sen koosta huolimatta. Alueella kulkee juna ja lautta, jotka molemmat noudattavat aikatauluja - mitä ruuhkaisempaa, sitä useammin ne kulkevat. On hyvä suunnitella haluamansa kohteet etukäteen, mutta jonottamista ei tarvitse pelätä - ne liikkuvat nopeasti. Sisäänpääsyn hintaan kuuluvat kaikki puiston sisäiset kuljetukset, eikä erillisiä maksuja ole.

Puistoon saa tuoda mukanaan myös koiransa!

Jos haluat viettää puistossa pari päivää, löytyy sen vierestä kolme hotellia sekä leirintäalue Camp Korana. Koranan alueella on mökkejä sekä tilaa 500:lle teltalle. Toinen leirintäalue, Camp Borje, sijaitsee noin 15 kilometrin päässä portista 2. Siellä sijaitsee myös hotelli Grabovac. Näiden lisäksi alueen läheisissä kylissä on tarjolla runsaasti kotimajoitusta ja B&B -paikkoja.

Kameran kanssa kohti Plitvicen kansallispuistoa? Katso kuvausvinkit Kroatian luontoparatiisiin

Lähde: Miss Tourist

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.