Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Australian keskellä seisova punainen Uluru on koettava kerran elämässään.
Australian keskellä seisova punainen Uluru on koettava kerran elämässään.
· Napsun toimitus

Australian oivaltava matkailukampanja – Crocodile Dundee -feikkielokuvan tähtinä Danny McBride ja Chris Hemsworth

Australia on upea maa aurinkoineen, kenguruineen ja koaloineen – kukapa sinne ei tahtoisi matkustaa. Maan tuore markkinointikampanja käyttää hyväkseen Hollywood-tähtiä ja hurmaa maanläheisellä huumorillaan.

Pitkin kuluvaa vuotta julkisuuteen putkahteli erikoista tietoa uudesta Crocodile Dundee- eli Krokotiilimies-elokuvasta. Nämä tiedot olivat erikoisia sikäli, että tulossa oleva elokuva tuntui tulevan yllätyksenä aivan kaikille, sillä sen tuotannossa olosta ei aiemmin oltu uutisoitu mitään.

Dundee: The Son of A Legend Returns -elokuvan oli määrä olla jatko-osa vuonna 1986 julkaistulle, Paul Hoganin tähdittämälle australialaiselokuvalle Krokotiilimies (Crocodile Dundee). Elokuvassa alkuperäisen Dundeen poikaa oli tarkoitus esittää amerikkalainen, erityisesti komediarooleistaan tunnettu Danny McBride ja hänen vastanäyttelijänään Marvel-seikkailuiden Thorina tunnettu Chris Hemsworth.

Kun myös suuri joukko muita australialaisnäyttelijöitä (mm. Hugh Jackman, Margot Robbie, Russell Crowe ja Liam Hemsworth) ilmoitti olevansa mukana elokuvan teossa, alkoivat hälytyskellot viimeistään soida. Lopulta elokuvan markkinointikampanja paljastui Australian matkailumainokseksi.

Great Ocean Roadin varrella sijaitsevat kuuluisat kivimuodostelmat ovat nimeltään 12 apostolia (The Twelve Apostles).
Great Ocean Roadin varrella sijaitsevat kuuluisat kivimuodostelmat ovat nimeltään 12 apostolia (The Twelve Apostles).

Matkailumainoksena kampanja onnistui komeasti, sillä lopullista mainosta on tätä kirjoitettaessa katsottu YouTubessa yli kuusi miljoonaa kertaa. Australian jylhän kauniita maisemia hivelevät kuvat, kengurut ja valkohiekkaiset rannat sekä kengurumaan maanläheinen huumori synnyttävät helposti matkakuumeen lennähtää Qantasin siivillä maistelemaan paikallisia viinejä.

Voit katsoa kampanjan huipennuksen oheisesta videosta:

"Elokuvan" alkuperäinen traileri on puolestaan tässä:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.