Australian Lake Hillier on väriltään uskomattoman pinkki
Australian Lake Hillier on väriltään uskomattoman pinkki
· Napsun toimitus

Vierailulle vain helikopterin kyydissä: herkullisen pinkki Lake Hillier löytyy Australian lounaisrannikolta

Kauniin pinkki Lake Hillierin järvi löytyy Australian rannikolla sijaitsevasta saaresta. Tutkimustarkoituksiin varattuun saareen pääsee tutustumaan vain yläilmoista helikopterin kyydissä.

Australian lounaisrannikolla, Recherchen saaristossa, sijaitsee pieni saari nimeltään Middle Island. Sen kuuluisin nähtävyys, Lake Hillier, on väriltään herkullisen pinkki. Vaikka lähempää tarkasteltuna pinkki väri saa hieman kuultavamman ja vetisemmän ulkoasun, säilyttää se siitä huolimatta värinsä purukumia muistuttavana.

Pinkit järvet eivät sinänsä ole ainutlaatuisia. Pinkki järvi löytyy muun muassa Afrikan Senegalista, missä Retba-järvi saa värinsä bakteerista, joka reagoi meriveteen värikkäällä tavalla.

Näin ei kuitenkaan ole Lake Hillierin laita ja tiedemiehet ovat vieläkin ymmällään pinkin värin alkuperän suhteen. Australian Lake Hillier pysyy punaisena vuodenajasta ja lämpötilasta riippumatta, kun taas maailman muut pinkit ilmestykset vaihtavat väriään olosuhteiden mukaan. Lake Hillieristä otettu vesi pitää sitkeästi värinsä samanlaisena, vaikka sen laittaisi pulloon.

Uiminen Lake Hillierillä on kuitenkin kielletty, vaikka vesi ei vaarallista ihmiselle olekaan. Middle Island on suljettu turisteilta, ja varattu ainoastaan tutkimustarkoituksiin. Pinkkiä järveä voi kuitenkin ihailla helikopterin kyydistä. Helikopteriretkiä alueella on tarjolla runsaasti, sillä Recherchen saaristo on suosittua lomaseutua.

Video näyttää Lake Hillierin ja järven ympäristön kauniit maisemat:

Lähde: Atlas Obscura Kuva: Wikicommons

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.