Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Syrakusassa

Syrakusa tarjoaa upeita nähtävyyksiä

JHurmerinta    18.12.2013    Syrakusan nähtävyydet    Syrakusa

PIAZZA ARCHIMEDE

Matkustimme Sisiliaan. Hotellimme sijaitsi Syrakusassa, saaren itärannalla. Yhtenä iltana löysimme itsemme Syrakusan vanhasta kaupungista. Aurinko oli jo laskemassa ja kaupungin kaduilla tanssivat viimeiset auringonsäteet alkuillan varjojen kanssa.

Arkhimedeen vanha aukio on valtavan kaunis. Aukio on pieni. Istahdimme vanhan kahvilan ulkoterassille nauttimaan raikkaat virvokkeet. Vieressä nousi korkeuksiin upea, mahtipontinen, satoja vuosia vanha Banco di Sisilia ja takanamme kohosi muun muassa kolmikerroksinen ikivanha talo, jonka sähköpiuhat roikkuivat miten sattui, samoin asukkaiden värikkäät pyykit. Seinien maalipinta oli rapistunut. Talosta huokui menneet vuodet ja italialainen elämäntyyli.

IL PARCO ARCHEOLOGICO DELLA NEAPOLIS

Syrakusan keskustan lähellä sijaitsee suuri arkeologinen puisto, jossa kannattaa käydä. Niin kreikkalaista kuin roomalaista tyyliä on havaittavissa puiston historiallisissa monumenteissa. Pääkohteita ovat kreikkalainen teatteri ja roomalainen amfiteatteri. Molemmista on tietenkin enää vain rauniot jäljellä. Kreikkalainen teatteri rakennettiin noin 500 eKr. Teatteria kunnostettiin juuri, kun kävimme puistossa. Nykyään teatterissa esiintyvät Muinaisen Draaman Instituutin näyttelijät.

Sisäänpääsymaksu alueelle on pieni ja jono etenee nopeasti. Vaikka turisteja ei huhtikuussa ole kovin paljon, tuovat turistibussit turisteja myös tämän nähtävyyden luo tasaisessa tahdissa. Kapusimme ylös aika jyrkkää rinnettä ja hikipisaroita ilmestyi otsalle. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Oli lämmin huhtikuu.

Päästyämme puiston ylätasanteelle, ihailimme korkeuksista alhaalla sijaitsevaa teatteria. Ympärillämme näkyi vehreää maastoa ja puita. Suurimmaksi osaksi puisto on kuitenkin vaaleaa kiveä ja kalliota. Kalliossa on pieniä ja suuria luolia. Otimme valokuvia toisistamme, kun istuimme noin kuusi metriä korkean luolan suulla luonnon muokkaamalla kivipenkillä. Korkealta kukkulalta näkee yllättävän kauas. Kallioilla oli mukava kävellä ja nauttia maisemista.

ORTIGIA

Paras tapa tutustua Ortigiaan, Syrakusan vanhaan kaupunkiin, on käveleminen. Alue ei ole suuri. Korkeintaan kilometrin pitkä ja leveydeltään puolet siitä. Tarjolla on historiallisia, normandialaisia keskiajan rakennuksia, kreikkalaista ja roomalaista arkkitehtuuria ja barokkityyliä. Alueella on myös ihania vaate- ja kenkäkauppoja.

Ravintoloita, trattoriota sekä baareja ja kahviloita löydät joka kadulta. Syrakusan Duomo on kaupungin suosituin ja hienoin nähtävyys. Se oli sodan jumalatar Ateenan kreikkalainen temppeli. Katolla sijaitsee suuri kultainen patsas Ateenasta. Jokainen Duomon nähnyt, on kokenut tunteiden aallon, koska arkkitehtuuri on niin kaunista.

Rauhallisen kävelyn aikana on mukava pysähtyä ihailemaan historiallista Arethusan suihkulähdettä. Tarinan mukaan Arethusa oli arkadialainen nymfi, joka joutui karkaamaan veden alle, Alpheios jumalan sitkeän lähentelyn vuoksi. Jumalatar Artemis muutti nymfin lähteeksi, joka nykyään esiintyy suihkulähteen muodossa Syrakusassa.

KYYNELEHTIVÄN MADONNAN KIRKKO

"Madonna delle Lacrime" niminen kirkko rakennettiin 1950-luvulla ja sijaitsee Syrakusan keskustassa. Kirkon tyyli on futuristinen. Se muistuttaa omalla tavallaan suurta kyyneltä. Pysähdyimme sen eteen ottaaksemme siitä valokuvia. Kirkko on niin korkea, että kuvanotto ruuhkaisella kadulla on hankalaa. Kirkon korkeus on 74 metriä ja se on Syrakusan kaupungin korkein rakennus. Tarinan mukaan Madonna näki hyvin vaikean synnytyksen vuonna 1953 ja itki tästä syystä 5 päivää. Monet pyhiinvaeltajat tulevat kirkkoon toivoen, että käynti lieventää heidän vaivojaan.

Oletko vieraillut Syrakusassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.