Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Syrakusassa

Ei valitettavasti täyttänyt odotuksiani.

Vieras    18.07.2015    Syrakusan ravintolat ja baarit    Syrakusa

Ruokailu Sisiliasssa kaikin puolin oli minulle karvas pettymys. Ennen matkaani odotin suurta kulinaarista elämystä, mutta todellisuus oli mauton, lattea ja negatiivinen. Ruoka ei maistunut yhdessäkään Ravintolassa hyvältä, maukasta se ei ollut kertaakaan koko viikon kestävällä matkallani. Jotkut rruokalajit olivat kerrassaan kammottava kokemus. Valitettavasti Sisilia tuotti minulle pettymyksen.

Ristorante Archimede trattoria Archimedella

Vieras    18.03.2013    Syrakusan ravintolat ja baarit    Syrakusa

Kävimme Sisiliassa pääsiäisen aikaan vuonna 2004. Vietimme eniten aikaa Syrakusassa.

Saimme suosituksen käydä vanhassa kaupungissa sijaitsevassa ravintolassa.

Ravintola Arkhimedeen henkilökunta saa täydet pisteet. Nälkäisinä hivuttauduimme sinne jo hieman ennen kahdeksaa. Paikka löytyi helposti. Ravintolan nimi on Ristorante Archimede ja se sijaitsee lähellä Piazza Archimedesta.

Vaikka ovi oli puoliksi vielä kiinni (alas vedettävä suojaovi), livistimme sisälle katsomaan paikkaa. Yllättynyt hovimestari uteli Sisilian murteella mitä etsimme. Heikolla kielitaidolla tiedustelin aukioloaikoja ja pöytää kahdelle. Sanoin, että meillä on nälkä.

Pöytä järjestyi heti vaikka ravintola ei ollut vielä auki. Iloisena ja rupatellen vei hovimestari meidät pöytään ja toi ruokalistat. Se oli vain italiaksi. Mutta ei hätää. Jotain tunnistin, jotain en, ja päädyimme rohkeasti kokeilemaan erilaisia annoksia.

Saimme mahtavat annokset maukasta ruokaa. Jo alkupala oli niin suuri, etten voinut kaikkea syödä. Veikkaan, että edessäni oli puolikiloa mustekalaa, mahtavassa punaviinikastikkeessa. Jollet pidä mustekalasta, ei hätää. Voit valita katkarapuja, miekkakalaa, kalaa, vasikkaa, erilaisia kuskus annoksia tai pastaa monenlaisessa muodossa.

Juomatilauksemme onnistui osittain. Valkoviinini oli perushyvää talon viiniä, mutta miehelleni tuotiin perin oudon makuista punaviiniä. Kilttinä suomalaisena hän joi sitä hetken, kunnes pyysi minuakin maistamaan. Sanoin, että tässä ei nyt kaikki ole kunnossa, eikä tätä ei tarvitse juoda - tilataan jotain muuta. Hän sai toisella yrittämällä hyvää punaviiniä. Myöhemmin meille selvisi, että tyypillinen sisilialainen punaviini voi maistua oudolle tottumattomalle. Kenties viinissä ei siis ollutkaan mitään vikaa. Kannattaa udella rohkeasti eri viineistä ja uskon, että niitä saa myös maistaa, jos haluaa. Me emme tällä kertaa vain muistaneet sitä.

Valtavan mustekala-annoksen jälkeen saimme pääruoaksi tilaamamme päivän kalan. Onneksi emme olleet tilanneet pastaa. Grillattu kala oli tuoretta ja hyvää. Mausteina ei tarvittu kuin valkosipuli, sitruuna ja oliiviöljy. MIeheni annoksessa oli kaprista ja tomaattia. Mitkä tuoksut annoksista nousi!

Kahdeksan jälkeen alkoi paikallinen väki saapua paikalle. Paikan omistaja istui omassa pöydässään ottamassa ruokailijat vastaan. Selvää oli, että kaikki tuntevat toisensa. Meitä katsottiin pitkään, uteliaasti ja hymyillen. Kommenteista emme saaneet selvää - mutta jotain hauskaa meissä oli. Ehkä vaalea iho, ehkä suomenkieli. Ehkä tosiasia, että olimme luikahtaneet ravintolaan jo ennen sen avaamista. Mikään asia kun ei varmastikaan pysy salassa pienessä kylässä tai kaupungissa, saati sitten paikallisten suosikkiravintolassa.

Sali on pian täpötäynnä. Kun vielä pääruoaksi tilaamamme kala oli syöty ja ihana espresso juotu, maksoimme laskumme antaen pöydän sitä odottaville vakiovieraille.

Oletko vieraillut Syrakusassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.