Soolomatkailu nostaa suosiota edelleen. Suurin osa yksin matkustavista on naisia.
Soolomatkailu nostaa suosiota edelleen. Suurin osa yksin matkustavista on naisia.
· Napsun toimitus

Soolomatkailun suosio kasvaa edelleen – nyt asialla yli 50-vuotiaat naiset

Yksin tehtävän matkailun suosio on viime vuosina kasvanut kohisten. Trendikäs soolomatkailu ei kuitenkaan ole enää pelkästään nuorten reppureissaajien juttu. Nyt asian ovat ottaneet omakseen yli 50-vuotiaat naiset.

Tutkimuksen mukaan yli 50-vuotiaat naiset johtavat soolomatkailun buumia Britanniassa. Tutkimuksessa todetaan, että keskimääräinen ikä yksin tehdylle lomamatkalle oli vuonna 2017 57 vuotta, kun se kolme vuotta aiemmin tehdyssä tutkimuksessa oli kolme vuotta vähemmän.

Soolomatkailu näyttää myös olevan naisten juttu. Naiset hallitsivat soolomatkailun tilastoa  tuplaten miehiin verrattuna. Tutkimuksessa analysoiduista, Britanniasta vuonna 2017 tehdystä, reilusta 62 000 sinkkulomasta 67 % oli naisten tekemiä matkoja.

Tutkimuksessa todettiin, että yksin tehtävien lomamatkojen määrä nousi 14 % vuoden 2017 aikana ja ennusteiden mukaan trendi jatkaa kasvuaan. Matkanjärjestäjät arvioivat jopa 11 % kasvua vuodelle 2018.

Italia on suosittu matkakohde yksin matkustavien keskuudessa.
Italia on suosittu matkakohde yksin matkustavien keskuudessa.

Suosituin brittiläisten soolomatkailijoiden matkakohde oli vuonna 2017 Italia, jota seurasivat Kreikka ja Espanja. Eniten kasvua oli puolestaan Intiaan kohdistuvassa matkailussa, minkä arvellaan johtuvan osittain suositusta tv-sarjasta The Real Marigold Hotel.

Sinkkumatkoja järjestävän matkanjärjestäjän mukaan stigma yksin tehtävien lomamatkojen ympäriltä alkaa olla katoamassa. Lisäksi yksin elävien määrä on Britanniassa kasvanut tasaisesti viimeisen 15 vuoden aikana. Myös parisuhteessa elävät matkustavat nykyisin enemmän yksin – esimerkiksi harrastamaan suosikkilajiaan kuten hiihtoa, golfia tai joogaa.

Soolomatkailun eniten kasvava ikäryhmä ovat yli 50-vuotiaat naiset. Aiempien sukupolvien aikana tämä ryhmä on voinut olla haluttomampi matkustamaan yksin, mutta sinkut, eronneet ja leskeksi jääneet naiset luottavat nykyisin enemmän itseensä ja ovat lisäksi taloudellisesti itsenäisempiä kuin aiemmin. He ovat myös seikkailunhaluisempia – suosikkikohteinaan mm. Sri Lanka, Intia ja Peru.

Lähde: Lonely Planet

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.