Sveitsin Verbierin alue levittäytyy myös kolmelle vierekkäiselle laaksolle, joten rinneverkosto kattaa 400 kilometriä reittejä.
Sveitsin Verbierin alue levittäytyy myös kolmelle vierekkäiselle laaksolle, joten rinneverkosto kattaa 400 kilometriä reittejä.

Mistä löytyy suksien alle varmasti lunta talvella?

On aika ottaa sukset varastosta, pistää pipo tiukasti päähän ja suunnata kohti lumisia rinteitä. Talvea leimaa myös alituinen arvuutteluleikki: missä on lunta?

Varmimmin lunta löytyy mitä korkeammalla matkakohde on, riippumatta sesongista. Muita hyviä merkkejä lumisista rinteistä ovat yleensä korkealle vuoristoon vievät hissit, pohjoiseen avautuvat rinteet ja tietenkin kalliit lunta tekevät laitteet.

Tässä viisi kohdetta, joissa suksien alle löytyy varmasti myös tulevana talvena lunta:

Val d’Isère - Tignes, Ranska

Val d’Isère - Tignes, Ranska
Val d’Isère - Tignes, Ranska

Nämä kaksi jättimäistä laskettelualuetta jakavat yhteensä noin 300 kilometriä laskettelureittejä. Val d’Isére on tunnettu hienoista hotelleistaan, shoppailukadustaan ja kauniista pienestä kaupungistaan. Tignes on pelkistetympi, lasketteluun enemmän keskittynyt alue joka tarjoaa asuntoja ja muutaman hotellin eri korkeusasteilla.

Val d’Isére on tunnettu myös siitä, että siellä on Euroopan suurin keinolunta valmistava tehdas. Lumiset rinteet ovat taattuja.

Val Thorens, Ranska

Val Thorens, Ranska
Val Thorens, Ranska

Euroopan korkein laskettelukeskus sijaitsee 2 300 metrin korkeudessa. Hissi kuljettaa laskettelijat peräti 3 230 metrin korkeuteen, korkeimpaan kohtaan Trois Walléesin alueella. Lunta on luvassa näillä rinteillä yleensä marraskuusta toukokuun alkuun. Alkujaan hyvin askeettinen kokoelma laskettelukeskuksia on ajan myötä kasvanut yhdistelmäksi laadukkaita rinteitä ja laadukasta tarjontaa hotellien ja ravintoloiden osalta.

Verbier, Sveitsi

Verbier, Sveitsi
Verbier, Sveitsi

Puuterin perässä matkaavat laskettelijat, ja varsinkin vapaalaskijat, suuntaavat usein tänne Alppien helmeen. Ylähissi kuljettaa vierailijat 3 330 metrin korkeuteen, joten lumiset huiput ovat taattuja. Alue leviää myös kolmelle vierekkäiselle laaksolle, joten rinneverkosto kattaa 400 kilometriä reittejä.

Jackson Hole, Yhdysvallat

Jackson Hole, Yhdysvallat
Jackson Hole, Yhdysvallat

Wyoming osavaltiossa sijaitseva Jackson Hole täytti viime vuonna 50 vuotta, ja nautti samalla Pohjois-Amerikan parhaista lumiolosuhteista. Lunta sataa alueelle talven aikana keskimäärin 9,5 metriä - sen kanssa kilpailevat lumivarmuudesta Whistler Kanadassa ja Telluride Coloradossa, Yhdysvalloissa. Kausi on lyhyt - rinteet suljetaan jo huhtikuun alussa.

Korkein hiihtohissi kuljettaa laskijat 3 185 metrin korkeuteen, taaten takuuvarmaa puuteria.

Sölden, Itävalta

Sölden, Itävalta
Sölden, Itävalta

Turhaa hienostelua karttanut Sölden on ollut aina tunnettu siitä, että lunta piisaa. Se tarjoaa ympäristössään kaksi jäätikköä ja useasta hissipaikasta koostuvan laajan, noin 150 rinnekilometriä sisältävän, hiihtoalueen.

Alueen keskus on toiminut kuvauspaikkana myös Spectressä, viimeisimmässä Bond-filmissä, joten tämä tuonee alueelle lisää uteliaita turisteja. Varman lumen perässä kulkevat laskettelijat ovat löytäneet paikan jo paljon aiemmin; vaikka kausi alkaa virallisesti marraskuussa, löytyy lunta jo paljon aiemmin rinteiltä.

Löydä lisää lumivarmoja paikkoja artikkelista.

Lähde: Telegraph  -  Kuvat: Dreamstime

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.