Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kuva: © Rohappy – Dreamstime.com
Kuva: © Rohappy – Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Matkalla vauvan kanssa: Kuusi vinkkiä selviytymiseen maailmalla

Vauvan kanssa matkustaminen vaatii hieman enemmän suunnittelua kuin aikuisporukalla matkustaminen, mutta mahdotonta se ei ole. Suunnittelu etukäteen auttaa varautumaan yllätyksiin ja apua kannattaa aina pyytää.

Lapsen syntymä ei todellakaan tarkoita sitä, että sen jälkeen pitäisi jäädä kotiseinien sisälle tai edes kotimaahan. Vauvan kanssa voi matkustaa vaikka maailman ympäri, kun vaan osaa asennoitua oikein ja ottaa huomioon muutaman seikan, millä helpottaa omaa taakkaansa.

Tässä kuusi vinkkiä vauvan kanssa matkustamiseen:

Vauvan kanssa tilaa ei ole koskaan liikaa

Vauvan kanssa matkustaessa hotellissa tulee väistämättä vietettyä enemmän aikaa kuin pelkällä aikuisporukalla liikkuessa. Siksi kannattaakin satsata siihen, että majoituspaikka on mukava ja siellä on tilaa liikkua vauvan kanssa – ja jos lapsi jo liikkuu itse, myös konttaavalle kaverille on mahdollisuus tutkia neliöitä. Vaippojen vaihto ja muut päivittäiset toimet vauvan kanssa ovat mukavampia, jos ei tarvitse törmäillä seiniin pikkuruisessa huoneessa.

Kuva: © Golasza - Dreamstime.com
Kuva: © Golasza - Dreamstime.com

Lapsiystävällisyys ei ole kirosana

Lapsettomat matkailijat usein karsastavat lapsiystävällisiä hotelleja ja ravintoloita, mutta lasten kanssa liikkuvien kannattaa karistaa ennakkoluulonsa. Lapsiystävällisissä hotelleissa lapsen kanssa liikkuva todellakin saa miellyttävämpää palvelua ja muutkin asiakkaat osaavat suhtautua nälkäänsä kiukkuavaan lapseen muuten kuin vihaisesti mulkoillen.

Uskalla pyytää apua

Lapsen kanssa vieraassa matkakohteessa ei tarvitse jäädä yksin ongelmien sattuessa. Hotelleissa – erityisesti lapsiystävällisissä hotelleissa – voi aina pyytää apua esimerkiksi conciergelta. Monissa paikoissa henkilökunta auttaa lapsenhoitoon liittyvissä asioissa, jos vaikkapa huoneessa ei olekaan tarpeellisia keinoja tuttipullon pesemiseen.

Kuva: © Svetlana Solovjova - Dreamstime.com
Kuva: © Svetlana Solovjova - Dreamstime.com

Logistiikka kannattaa huomioida myös helpoissa rantakohteissa

Vauvan päiväunirytmi rytmittää aikuisten elämää myös matkatessa, minkä vuoksi se kannattaa ottaa huomioon retkiä suunnitellessaan. Monet lapset voivat nukkua rattaissa tai kantoliinassa myös retkellä, mutta aikataulujen suunnittelu etukäteen helpottaa. Kun lapsella on mukana molemmat vanhemmat, voi tekemisiä myös jakaa aikuisten kesken toisen vanhemman vuorotellen jäädessä lapsen kanssa hotellille. Tämä antaa lapselle mahdollisuuden nukkua päiväunet rauhassa omassa hotellihuoneessa.

Iloitse jokaisesta onnistumisesta

Kuten kaikissa muissakin projekteissa, myös lapsen kanssa matkailussa helpottaa, jos jakaa projektin pienempiin osiin - ja iloitsee jokaisesta onnistumisesta. Tavaraa on aina enemmän, logistiikka hankalampaa ja yllätyksiä sattuu, mutta kun taksimatka lentokentälle on ohi, turvatarkastus ohitettu ja vaippa vaihdettu lentokoneen vessassa, kannattaa taputtaa itseään ja puolisoaan hellästi hartialle.

Kuva: © Alexander Ishchenko - Dreamstime.com
Kuva: © Alexander Ishchenko - Dreamstime.com

Matkalla kyseessä ovat lopulta aikuiset

Vaikka kuinka ajattelisi kasvattavansa lapsestaan maailmankansalaista pienestä pitäen, vauvan kanssa matkailu ei ole matkailua vauvan vuoksi. Siinä on kyse vanhemmista itsestään. Matkalla joutuu irtautumaan omalta mukavuusalueeltaan, mutta samalla saa kokemuksia ja muistoja, joiden avulla kasvaa väkisinkin ihmisenä. Kun oma vauva on juuri se kanssamatkustajien hermoja kiristävä, lentokoneessa itkevä vauva, ei asialle voi mitään muuta kuin korkeintaan pyytää apua tai ainakin sympatiaa kanssamatkustajilta. Ei maailma siihen kaadu.

Lähde: CN Traveller

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.