Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Vauvan kanssa matkustettaessa huolellinen suunnittelu kannattaa.
Vauvan kanssa matkustettaessa huolellinen suunnittelu kannattaa.

Lähdössä lennolle vauvan kanssa?

Lapsen kanssa matkustaminen, ja lentäminen, voi laittaa kokeneimmankin matkaajan uusien pulmien ja tilanteiden eteen. Osa totutuista säännöistä pätee edelleen: pakkaa kevyesti, saavu lentokentälle ajoissa - mutta ei liian aikaisin. Lentäminen vauvan kanssa onkin kuitenkin täysin eri tilanne, ja se vaatii uusien tottumusten opettelua.

Aloita lyhyellä lennolla esimerkiksi kotimaassa

Jos vauvan kanssa lentäminen aiheuttaa ahdistusta, voit tehdä eräänlaisen koelennon vaikka Pohjoismaiden alueella. Tunnin lento kertoo sinulle jo paljon siitä, mitä on luvassa. Kotimaassa lentäessä sylivauvat lentävät lisäksi ilmaiseksi jos lapsi ei tarvitse omaa penkkiä. Yli kaksivuotiaat tarvitsevat oman istuimen. Vauvankopalle voi varata etukäteen sopivan istuimen lentokoneesta.

Varmista että paperit ovat kunnossa

Lapsi tarvitsee aina matkustusasiakirjan tai passin matkustaessaan, riippuen maasta johon ollaan matkalla. Joihinkin maihin matkustettaessa voidaan tarvita jopa hyväksymiskirje matkasta, jos vain toinen vanhempi on mukana. Ota ajoissa yhteyttä sekä lentoyhtiöön varmistaaksesi istumapaikka, tarvittavat asiakirjat ja luvat että yllätyksiä ei tule lentokentällä.

Siirrä lähtöäsi hieman totuttua aikaisemmaksi

Jos olet rutinoitunut lentomatkustaja, ja tiedät tarkalleen milloin sinun tulee lähteä kentälle - lähde 15 minuuttia aiemmin. Jo pelkkä turvatarkastuksesta läpi kulkeminen ylimääräisten tavaroiden sekä lapsen kanssa ei ole yhtä nopea toimitus kuin ennen.

Pakkaa kevyesti

Lapsesta huolimatta fiksu ja kevyt käsimatkatavaroiden pakkaus on kaiken a ja o. Ongelma onkin siinä, että siinä missä ennen huolehdit vain itsestäsi nyt mukaan tulee pakata lapsen tarvikkeet. Jos mahdollista, jaa käsimatkatavarat matkakumppanisi kanssa puoliksi. Toinen hoitaa vauvan, ja toinen hoitaa kaiken muun.

Lisätietoa matkustamisesta lasten kanssa löydät mm. Finnairin sivuilta.

Lähde: Travel and Leisure

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.