Featherbedin luonnonsuojelualue Etelä-Afrikassa.
Featherbedin luonnonsuojelualue Etelä-Afrikassa.

Viisi matkakohdetta, jotka yllättävät lapsiystävällisyydellään

Poimimme viisi yllättävän lapsiystävällista matkakohdetta, jotka poikkeavat perinteisistä perhelomakohteista.

Lasten kanssa suunnataan yleensä huvipuistoihin ja helppoihin rantakohteisiin. Alla viisi mielenkiintoista matkakohdetta, jotka yllättävät lapsiystävällisyydellään ja tarjoavat tekemistä koko perheelle.

Hongkong

Hongkong
Hongkong

Lasten kanssa miljoonakaupungissa pyöriminen ei ehkä kuulosta houkuttelevalta. Hongkong on kuitenkin poikkeus. Useat luksushotellit tarjoavat viihdettä lapsille kaupungilla käymisen välissä, joten olo hotellissakaan ei tule tylsäksi.

Vaijerihissillä ajaminen Peakille on elämys kaikille ja kansainvälinen tunnelma takaa että ravintoloita löytyy jokaisen makuun.

Rantaa kiertävät rantabulevardit tarjoavat ihmeteltävää ja tekemistä, ja hiljaisempi eteläpuoli on hyvä käyntikohde koska ihmistungos ei ole niin suuri.

Ibiza

Ibiza, Espanja
Ibiza, Espanja

90-luvulla saarella bilettäneet nuoret ovat kasvaneet aikuisiksi ja vievät nyt omat lapsensa Ibizalle. Tämä ihastuttava saari on paljon muutakin kuin bilekeskus.

Lukuisat hiekkarannat tarjoavat tekemistä ja vesiurheilumahdollisuuksia kaiken ikäisille. Ravintolatarjonta on runsasta, ja tunnelma on rennon rauhallinen varsinkin pienemmissä kylissä.

Es Cavallet-rannalla on myös lapsille erillinen valvottu ranta-alue, ja Es Canán sekä Talamancan rannat houkuttelevat rauhallisuudellaan.

Malediivit

Malediivit
Malediivit

Romantiikkaa ja hiekkarantoja. Häämatkalaisten suosittuna kohteena oleva Malediivit sopii myös koko perheelle. Rannat ovat ensiluokkaisia, ja toimintaa löytyy snorklaamisesta delfiinien bongausretkiin.

Päivä voidaan viettää veneellä ja Malediiveilla on myös mahdollisuus tutustua sukeltamiseen rauhallisissa laguuneissa, sillä tämä on sallittua jo 8-vuotiaille.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, Brasilia
Rio de Janeiro, Brasilia

Kaupunki sopii hyvin perheille jotka haluavat rikkoa rutiineja. Rannat kuten Ipanema ja pienempi Praia Vermelha tuovat kaupunkilomaan rennon paussin, sillä näillä rannoilla perheen pienemmätkin uskaltavat temmeltää.

Funikulaari eli rinnehissi vie matkailijat Kristus-patsaan luokse Corcovadovuorelle, ja Sokeritoppa-vuorelle pääsee köysirataa pitkin.

Jalkapalloa fanittavat voivat vierailla Maracanã-stadionilla ja historiallinen Santa Teresa tarjoaa tunnelmallisen kävelyretken värikkäitä taloja ihaillen.

Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka
Etelä-Afrikka

Safareita ei kannata vierastaa lapsien takia. Rahallisesti suurempaa panostusta vaativa safari voi kuitenkin hyvin suunniteltuna olla täydellinen elämys koko perheelle, ja varsinkin Etelä-Afrikassa tarjonta on laadukasta ja ottaa lapsiperheet hyvin huomioon.

All-inclusive hotellit tarjoavat turvallisen ympäristön lapsille, helpot kulkuyhteydet Johannesburgiin, sekä ohjelmia perheen pienemmille. Tarjolla on paljon tekemistä safarin ohessa, sillä kaupunki sopii hyvin pyöräilyyn ja rantaelämästä nauttimiseen sekä ratsastamiseen.

Lähde: Condé Nast Traveler

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.