Barcelonan tunnetuin ranta Barceloneta on kaunis auringonlaskun aikaan
Barcelonan tunnetuin ranta Barceloneta on kaunis auringonlaskun aikaan
· Napsun toimitus

Koe Barcelona paikallisten tapaan - Katso matkavinkit La Ramblan ulkopuolelle

Barcelona on suomalaisille matkailijoille tuttu ja suosittu kohde. Tunnetuimpien turistikohteiden lisäksi kaupungista löytyy kuitenkin myös paljon kiinnostavaa nähtävää tallatuimpien polkujen ulkopuolelta.

Miten kokea Barcelona, jotta löytäisi ruuhkaisten turistikohteiden takaa myös jotain aitoa? Kannattaa rohkeasti eksyä myös hieman syrjemmälle! Tässä muutama vinkki, joiden avulla voivat tässä hienossa kaupungissa käyneetkin löytää jotain uutta ja kiinnostavaa.

Rauhallisemmat rannat ydinkeskustan ulkopuolella

Useat lomalaiset suuntaavat Barcelonaan myös rantojen vuoksi. Playa de la Barceloneta on suosittu ja niin helposti saavutettavissa, että se on aina tupaten täynnä turisteja. Hieman kauempana alakaupungilla sijaitsevat paikalliset uimarannat, kuten Playa del Coco ja Playa Badalona, ovat rauhallisempia. Sieltä ei löydy yhtä paljon krääsää myyviä kaupustelijoita vaan tarjolla on enemmän rauhaa ja tilaa.

Parhaat tapakset syrjässä La Ramblasta

Keskeisen turistikatu La Ramblan ruuhkaisat ja usein myös kalliit ravintolat eivät välttämättä ole paras paikka nauttia tapaksia. Edullista ja herkullista tapasta voi lähteä metsästämään Avenida Parallelin läheltä, Carrer de Blai -kadulta. Alueen lukuisat tapasbaarit ovat pieniä, valikoima runsas ja vatsa tulee täyteen huomattavasti edullisemmin kuin keskustan kiireisillä kaduilla.

Ilman tapasten maistelua ei Barcelonan matkasta selviä
Ilman tapasten maistelua ei Barcelonan matkasta selviä

Näe Barcelona korkealta

Barcelona on rakennettu mäkiselle alueelle ja sen rakennukset ovat epäsäännöllisen muotoisia. Siksi kerroksittain avautuva näkymä on erinomainen elämys korkealta koettuna. Mäelle rakennettu Montjuïcin linna ympäröivine puistoalueineen tarjoaa huikeat näkymät ja se sijaitsee kätevästi alakaupungilla. Päiväretki piknik-eväiden kanssa on edullinen ja hieno elämys erilaista tekemistä etsiville.

Näkymä Montjuïcin mäeltä alas kaupunkiin on komea
Näkymä Montjuïcin mäeltä alas kaupunkiin on komea

Vieraile Euroopan vanhimmilla kirpputoreilla

Barcelona tarjoaa hienoja putiikkeja sekä ostoskeskuksia shoppailua kaipaaville. Pienemmät marketit täynnä ruokaa ja vaatteita ovat kuitenkin käymisen arvoisia, ja samalla vatsan saa täyteen herkullisella katuruualla. Yksi Euroopan vanhimpia kirpputoreja, Els Encants Vells on käymisen arvoinen, samoin Mercat de Sant Antoni, joka on paikallisten suosima keskeisestä sijainnistaan huolimatta.

Els Encants Vellsin kirpputorilta voi tehdä löytöjä - tai pelkästään tunnelmoida
Els Encants Vellsin kirpputorilta voi tehdä löytöjä - tai pelkästään tunnelmoida

Picnicille puistoon

Useimmat turistit suuntaavat Gaudin perässä ihastelemaan värikkäitä ja outoja rakennuksia, tai kuvaamaan La Sagrada Familiaa. Rennompaa menoa tarjoaa Parc de la Ciutadella, jossa päivän voi viettää piknikin merkeissä. Maisemointi sekä ainutlaatuiset rakennukset puistossa ovat kauniita, ja alueella on myös pieni järvi jossa voi vuokrata veneen. Jos hiekkaranta ei ole sinun juttusi, voi tämä puisto tarjota hyvän vaihtoehdon.

Parc de la Ciutadella
Parc de la Ciutadella

Lähde: placestoseeinyourlifetime.com 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.