Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Selimen katedraali Turkin Kappadokiassa. Kuva: © Tetyana Kochneva | Dreamstime.com
Selimen katedraali Turkin Kappadokiassa. Kuva: © Tetyana Kochneva | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Kallion seinämään hakattu katedraali on Turkin hienoimpia nähtävyyksiä

Selimen katedraali Turkin Kappadokiassa on uskomaton nähtävyys. Kallion seinämään hakattu rakennus on yli tuhat vuotta vanha.

Kappadokia on tunnettu näyttävistä nähtävyyksistään, kuten kuun pintaa muistuttavista maisemistaan sekä rakennuksista, joista suuri osa on kiveen louhittuja pieniä ihmeitä. Kappadokiasta löytyy kuitenkin myös yksi Turkin hienoimmista matkakohteista: Selimen kallion seinämään ja kiveen louhittu katedraali.

Kuva: © Tetyana Kochneva | Dreamstime.com
Kuva: © Tetyana Kochneva | Dreamstime.com

Katedraali on peräisin noin 800-luvulta. Sen kappelin suojissa kristityt ovat aikoinaan suorittaneet seremonioitaan salassa, sillä korkealla Ihlaran laakson huipulla sijaitseva katedraali on ollut kätevästi suojassa uteliaiden silmiltä.

Selime on toiminut myös linnoituksena, asuinpaikkana sekä karavaanien pysähdyspaikkana. Korkean sijaintinsa ja kivikkoisen maastonsa vuoksi katedraalille on hieman hankala kulkea. Tämä kannattaa muistaa käyntiä suunnitellessa, mutta näkymät ovat vaivan arvoiset.

Kuva: © Branko Grujic | Dreamstime.com
Kuva: © Branko Grujic | Dreamstime.com

Selimen katedraalilla käynti kannattaa yhdistää vierailuun Ihlaran laaksossa. Laakso on periaatteessa kanjoni, jonka seinämät ovat noin sata metriä korkeat. Siellä on aikoinaan asunut tuhansia ihmisiä ja alueella on ollut noin sata luolakirkkoa, jotka on koristeltu freskoin.

Ihlara on edelleen täynnä kauniita kirkkoja ja nähtävyyksiä, minkä vuoksi laaksossa vieraileekin vuosittain 300 000 kävijää.

Kuva: © Alexkondt | Dreamstime.com
Kuva: © Alexkondt | Dreamstime.com

Lähde: Go Reme

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.