Häämatka ajankohtainen, mutta kohde vielä mietinnässä? Tässä kymmenen vinkkiä ikimuistoisen matkan kohteiksi. Kuva: Martinmark | Dreamstime.com
Häämatka ajankohtainen, mutta kohde vielä mietinnässä? Tässä kymmenen vinkkiä ikimuistoisen matkan kohteiksi. Kuva: Martinmark | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Huojuvia palmuja, kuumia lähteitä tai kilpikonnien suojelua - 10 häämatkakohdetta, joissa kelpaa kuherrella

Menitpä naimisiin sitten talven pakkasten keskellä, tai Suomen suloisessa suvessa, löytyy maailmalta häämatkakohde jokaiselle vuodenajalle.

Toiset kaipaavat omaa rauhaa, hiekkarantoja ja hyvää ruokaa, kun toiset taas viihtyvät suurkaupungin vilinässä tasokkaista ravintoloista nauttien. Onneksi maailma tarjoaa jokaisen kukkarolle sopivan vaihtoehdon, jotta yhteinen taival voi alkaa juuri pariskunnalle sopivalla tavalla.

Napa Valley, Kalifornia

Napa Valley, Kalifornia Kuva: Hasan Can Balcioglu | Dreamstime.com
Napa Valley, Kalifornia Kuva: Hasan Can Balcioglu | Dreamstime.com

Tänne matkataan viinin ja elämysten vuoksi. Pariskunnille jotka rakastavat herkuttelua, viiniä ja juustoja, löytyy tuskin sopivampaa kohdetta kuin Kalifornian Napa Valley.

Yhdistelmä luksusta ja rentoa maalaistunnelmaa, alueen huippuravintolat hemmottelevat häämatkalaisia upeilla aterioilla. Viininhuuruiseen lomaan kuuluu tietenkin rypäleiden murskaus, viinimaistelut, herkulliset ateriat ja monipuoliset urheilumahdollisuudet kuten ratsastus, golfaus, kalastus ja veneily.

Parhaat viinin valmistamiseen liittyvät elämykset ajoittuvat myöhäisestä elokuusta lokakuulle.

 

Martinique, Karibia

Martinique Kuva: Damien | Adobe Stock
Martinique Kuva: Damien | Adobe Stock

Vuoristoista ja vehreitä sademetsiä, mustahiekkaisia rantoja ja rentoa tunnelmaa. Martinique on ihastuttava yhdistelmä ranskalaista ja karibialaista kulttuuria, jonka rannat ovat täydellisiä rentoutumiseen. Pinkin hiekan kehystämä Ilet Loup-garou, kilpikonnien suojelualue, on ehdoton käyntikohde.

Ulkoilusta nauttivat voivat kiivetä Mont Peleelle ja kauneutta arvostavien kannattaa suunnata Balata Gardensiin.

Paras aika vierailla on toukokuusta kesäkuuhun.

 

Bahama

Bahama Kuva: KNOPP VISION | Adobe Stock
Bahama Kuva: KNOPP VISION | Adobe Stock

Bahama voi olla hyvin perinteinen häämatkakohde, mutta siihen on syynsä.

Huojuvia palmuja, valkoista hiekkaa ja rantoja loputtomiin. Kirkkaat vedet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet snorklaamiseen ja vesiurheiluun, ja auringonlaskun ihaileminen rannalla drinkki kädessä kuulunee häämatkalaisten pakolliselle listalle. Hiljaisia rantoja löytyy romanttisille kävelyille ja veneet tarjoavat illallisristeilyitä romantiikkaa hakeville.

Bahamalle kannattaa suunnata talvella, joulukuusta huhtikuuhun saakka.

 

Istanbul, Turkki

Istanbul, Turkki Kuva: Jeremyreds | Dreamstime.com
Istanbul, Turkki Kuva: Jeremyreds | Dreamstime.com

Taianomainen Istanbul tarjoaa eksotiikkaa ja vilkasta katuvilinää pariskunnille, jotka etsivät monipuolista tekemistä tarjoavaa lomaa. Bosporinsalmella liikkuvat illallisristeilyjä tarjoavat alukset, ja kaupungin sokkeloiset kujat kutsuvat eksymään ja tekemään ostoksia.

Suleymaniye Hamamin turkkilaisessa kylpylässä sulaa stressi, kun taas rantaelämää etsivien kannattaa suunnata Solar Beachille. Nauti herkullisista kebabeista Ortaköyn kaupunginosassa ja kukkaloistosta Emirgan Parkissa.

Paras aika matkustaa Istanbuliin on keväällä.

 

Manali, Intia

Manali, Intia Kuva: Pavalache Stelian | Dreamstime.com
Manali, Intia Kuva: Pavalache Stelian | Dreamstime.com

Himalajan vuoristossa sijaitsee ihastuttava häämatkakohde, josta moni ei tiedä. Manali on tunnettu kauneudestaan sekä edullisesta hintatasostaan, ja se lumoaa kävijät huimilla maisemillaan.

Ehdottomia käyntikohteita ovat Hadimba-temppeli, Vashishtin kuumat lähteet sekä vaellus Joginin vesiputouksille. Lähellä on useita mahdollisuuksia urheilusta ja historiasta kiinnostuneille. Kaupunki sopii hyvin omatoimiseen tutkiskeluun, kaikki on kävelymatkan päässä.

Paras aika matkustaa on huhtikuusta kesäkuuhun, sekä syksyllä.

 

Sri Lanka

Sri Lanka Kuva: mariusltu | Adobe Stock
Sri Lanka Kuva: mariusltu | Adobe Stock

Kauni Sri Lanka on täynnä uskomattomia rantoja, jylhiä vuoristoja ja metsiä, joten se tarjoaa tekemistä kaikille. Siksi se on suosittu häämatkakohde, sillä rannalla makoilun voi yhdistää aktiivilomaan vaivattomasti. Lisäksi paikan hintataso on edullisempi kuin useimmissa muissa häämatkakohteissa.

Vaellus Bambarakandan vesiputouksille tuo hien pintaan, mutta oman rakkaan kanssa on hyvä huuhtoa reissun hiet pois uimalla. Ayurvediset hoidot hemmottelevat kireitä hartioita ja rannalla paahtunutta ihoa.

Paras aika suunnata Sri Lankaan on joulukuusta maaliskuulle länsi- ja etelärannikolla. Itärannikolle kannattaa suunnata toukokuusta syyskuulle.

 

Singapore

Singapore Kuva: martinhosmat083 | Adobe Stock
Singapore Kuva: martinhosmat083 | Adobe Stock

Singaporen suurkaupunki sopii elämästä täysillä nauttiville pariskunnille. Monikulttuurinen, alati elävä kaupunki on täynnä ravintoloita, museoita, elämyksiä ja tekemistä. Gardens by the Bay tarjoaa huikean näköalan ja romanttisen kävelyreitin samalla vaivalla, tai voit suunnata iltakävelylle Waterfront Promenadille.

Romanttinen piknik järjestetään HortParkissa ja rantaelämää etsivät suuntaavat Siloso Beachille Sentosaan. Chinatown tarjoaa makuja ja elämyksiä ja The Love Temple -käynti takaa avio-onnen. Se mitä Singaporessa ei ole, sitä ei tarvita.

Singapore on parhaimmillaan kesäisin kesä-heinäkuussa, sekä talvella marras-joulukuun aikaan.

 

Kioto, Japani

Kioto, Japani Kuva: Greg Larson | Adobe Stock
Kioto, Japani Kuva: Greg Larson | Adobe Stock

Kun kaupungissa on peräti 17 Unescon maailmanperintökohdetta, on varmaa että nähtävyydet eivät lopu kesken. Kaupungin viehättävä arkkitehtuuri, japanilainen kohteliaisuus ja herkullinen ruoka tekevät kaupungista vastustamattoman yhdistelmän. Sen romanttinen tunnelma on parhaimmillaan temppeleitä ihaillessa, kirsikkapuiden kukkiessa ja teehuoneissa kierrellessä.

Kioto sopii pariskunnille, jotka välttelevät kliseitä ja haluavat tehdä jotain erilaista.

Paras aika matkustaa Kiotoon on maaliskuusta toukokuulle, sekä syyskuusta lokakuulle.

 

Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Kapkaupunki, Etelä-Afrikka Kuva: Anna | Adobe Stock
Kapkaupunki, Etelä-Afrikka Kuva: Anna | Adobe Stock

Kultaiset rannat ja jylhä vuoristo taustalla, Kapkaupunki tarjoaa uniikin sekoituksen häämatkalaisille. Auringonlaskun aikaan tehty kaapelihissimatka Pöytävuorelle on hieno kokemus pariskunnille. Kaupungista löytyy myös luksusta; yksityinen helikopterikyyti kaupungin yllä tai viinimaistelu Constantia Valleyssa ovat monien mieleen.

Boulders Beachilla voit ihailla pingviinejä ja valaita bongataan The Whale Coastilla. Yhdistelmä luksusta ja monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, Kapkaupunki on häämatkakohteena erikoisimmasta päästä.

Kapkaupunkiin kannattaa suunnata joulukuusta helmikuulle, sekä syyskuusta lokakuuhun.

 

Sydney, Australia

Sydney, Australia Kuva: Marco | Adobe Stock
Sydney, Australia Kuva: Marco | Adobe Stock

Rento ja reipas Australia tarjoaa runsaasti hyviä kohteita tekemistä etsiville. Sydney Royal Botanic Gardens tarjoaa romanttisen ja hiljaisen piknikpaikan, josta on näköala satamaan. Rantaelämästä voi nauttia Bondi Beachilla ja ympäristöstä löytyy runsaasti ulkoilumahdollisuuksia kaikkien lajien ystäville.

Romanttinen iltakävely Anzac Bridgellä ja illallinen satamassa kruunaavat päivän. Iltaelämä on vilkasta, mutta rauhaa arvostaville suuressa kaupungissa on vaihtoehtoja jokaiselle.

Suuntaa Sydneyyn joulukuun ja helmikuun välisenä aikana.

 

Lähde: triphobo.com 

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.