Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Whitsunday Islands on yksi Australian upeimmista luontokohteista.
Whitsunday Islands on yksi Australian upeimmista luontokohteista.
· Skye Borg

Ihana Whitsunday Islands kutsuu Australian upean luonnon pariin

Ui merikilpikonnien kanssa samalla kun sateenkaaren väriset kalat koristavat kirkasta vettä ympärilläsi ja upota varpaasi valkoiseen hiekkaan - tämähän kuulostaa paratiisilta.

Paratiisi se onkin. 74 trooppisen saaren muodostama Whitsundays sijaitsee Great Barrier Reefin vieressä Australian Queenslandin edustalla. Saaret muodostavat ihastuttavan kokonaisuuden, josta tullaan nauttimaan ympäri maailmaa.

Whitsunday Islands on 74 saaren muodostama saariryhmä Australian itärannikolla.
Whitsunday Islands on 74 saaren muodostama saariryhmä Australian itärannikolla.

Whitehaven Beachin valkoinen hiekkaranta sekä kuvankaunis Heart Reef tarjoavat matkailijoille ainutlaatuisen ympäristön, jossa sielu lepää ja luonto on lähellä. Alueella on paljon korkeatasoisia hotelleja, ja palveluita riittää matkailijoille, jotka haluavat kokea enemmän.

Alue on myös erityisen soveltuva vesiurheilulle sillä Suuri valliriutta suojelee saaristoa suurilta aalloilta. Näin rannat ovat täydellisiä uimiselle, purjehtimiselle, snorklaamiselle sekä rentouttavasta rantaelämästä nauttimiselle.

Whitehaven Beach
Whitehaven Beach

Whitsundays Islands on helpoimmin tavoitettavissa lentäen. Alueen suurimmalla asutetulla saarella, Hamilton Islandilla, on oma lentokenttä (Great Barrier Reef Airport). Tänne pääsee suoraan lentämälllä mm. Brisbanesta, Cairnsista, Sydneystä ja Melbournesta. Lauttakyydistä haaveileva voi matkustaa mantereella sijaitsevaan Airlie Beachin kaupunkiin ja jatkaa matkaa sieltä.

Hamilton Islandin satama-alue.
Hamilton Islandin satama-alue.

Hamilton Island tarjoaa paljon palveluita, kuten lentokentän, ravintoloita sekä lukuisia majoitusvaihtoehtoja.

Whitehaven Beach
Whitehaven Beach

Vietä päivä täydelliseksi kuvatulla Whitehaven Beachilla, jonne pääsee ainoastaan veneellä tai lentäen. Snorklaa alueen kirkkaissa vesissä nauttien ympärillä uivista merieläimistä tai vuokraa vene ja purjehdi ympäri kaunista saaristoa oman tahtisi mukaan.

Lähde: Australian Tourism

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.