Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Ylhäältä linnoitukselta on komea näkymä alas Dinantin kaupunkiin. Kuva: © Sergey Novikov - Dreamstime.com
Ylhäältä linnoitukselta on komea näkymä alas Dinantin kaupunkiin. Kuva: © Sergey Novikov - Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Historiallinen Dinant on Belgian piilotettu helmi

Belgiassa sijaitseva Dinant on kaupunki, joka tarjoaa kiehtovan sekoituksen historiaa, kulttuuria ja olutta. Suloinen kaupunki on Belgian piilossa oleva helmi ja täydellinen viikonloppuloman kohteeksi.

Eteläisessä Belgiassa Wallonian alueella sijaitsee pieni keskiaikainen kaupunki nimeltä Dinant. Maas-joen rannalle strategiseen paikkaan rakennettu Dinant on kokenut kovia historiallisten sotien aikana. Esimerkiksi Ensimmäisen maailmansodan aikana kaupungista lasketaan tuhoutuneeksi 80 %.

Sotien tuhot on kuitenkin korjattu, ja uudelleenrakennettu Dinant on viehättävä, historiallinen vierailukohde. Kaupunki sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Brysselistä ja sinne on helppo päästä pääkaupungista esimerkiksi junalla tai bussilla.

Kuva: © T.w. Van Urk - Dreamstime.com
Kuva: © T.w. Van Urk - Dreamstime.com

Dinantin linnoitus nousee korkealle joen rannalle rakennetun kaupungin yläpuolella ja sieltä on upea näköala alas kaupunkiin. Linnoitukselle on mahdollista kiivetä kaupungista portaita pitkin tai vastaavasti matkata ylös köysiradan kyydissä. Köysirata ei tosin ole toiminnassa talvisin.

Harva varmastikaan tietää, että saksofonin keksijä on kotoisin tästä pienestä belgialaisesta kaupungista. Alfons Sax syntyi Dinantissa vuonna 1814 ja hänelle omistetussa museossa, La Maison de Monsieur Saxissa, voi tutustua tuon uljaan soittimen historiaan.

Kuva: © Sergey Novikov - Dreamstime.com
Kuva: © Sergey Novikov - Dreamstime.com

Belgia on tunnettu laadukkaista olutmerkeistään ja näistä Leffe on kotoisin juuri Dinantista, missä paikallisen luostarin munkit alkoivat panna olutta jo keskiajalla. Abbey of the Notre-Dame Leffen luostariin järjestetään opastettuja kierroksia ja siellä pääsee tutustumaan maailmankuulun oluen historiaan.

Dinantin ravintolat ovat tunnettuja erityisesti simpukoistaan. Kaupungin maistuva erikoisuus ovat myös couque de Dinant -nimiset pikkuleivät, jotka ovat kivikovia ja niiden nauttimiseen vaaditaan aikaa ja kärsivällisyyttä. Jauhoista ja hunajasta leivotusta pikkuleivästä murretaan käsin palanen ja sen annetaan rauhallisesti kostua suussa, minkä jälkeen pääsee nauttimaan herkun hunajaisesta mausta.

Kuva: © Milosk50 - Dreamstime.com
Kuva: © Milosk50 - Dreamstime.com

Lähde: The World is a Circus 

 

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.