Game of Thrones -teemainen lumikylä houkuttelee turisteja Kittilään
Game of Thrones -teemainen lumikylä houkuttelee turisteja Kittilään
· Helinä Laajalahti

Game of Thrones -fanit huomio! Kittilän lumikylän upea näyttely hittisarjasta on avoinna pääsiäiseen saakka

Kittilä SnowVillage on tänä vuonna rakennettu kokonaan Game of Thrones -teeman mukaisesti. Hämmentävän upea näyttely on vaikuttava kokemus jokaiselle HBO:n hittisarjan ystävälle.

Ylläksen kupeessa Kittilässä on tänä talvena rakennettu kokonaan HBO:n suosittuun tv-sarjaan pohjautuva lumikylä. SnowVillagen kaikki 4000 neliötä kunnioittavat George R.R. Martinin fantasiaromaaneiden pohjalta luotua sarjaa, jonka päätös lähestyy huhtikuussa. Game of Thronesin viimeinen tuotantokausi alkaa HBO Nordicilla 15. huhtikuuta.

Lumikylän 4000 neliötä koostuvat käytävin yhdistetyistä huoneista, ravintoloista ja näyttelytiloista, joista kaikki ovat koristeltuja Game of Thronesin seitsemän tuotantokauden tyyliin tutuilla hahmoilla ja muilla yksityiskohdilla.

Game of Thronesin Rautavaltaistuin on Kittilässä tehty jäästä
Game of Thronesin Rautavaltaistuin on Kittilässä tehty jäästä

Hotellihuoneita yöpymiseen on kaikkiaan 16. Ne ovat näyttelyn julkisessa käytössä päivisin ja yöpyjät pääsevät niihin vasta iltaisin näyttelyn sulkeuduttua. Jäävuoteissa on pehmeät patjat ja yöpyjille tarjotaan lämpimät, pakkasta kestävät makuupussit. Jokaisessa huoneessa on uniikki, sarjan teemaan rakennettu teema – lohikäärmeiden synnystä, hurjasusiin ja lopulta pelottaviin Valkoisiin kulkijoihin.

Taideteosten yksityiskohtaisuus on vaikuttavaa. Jää- ja lumiveistoksia oli viime vuoden puolella rakentamassa veistotaiteilijoita ympäri maailman. Viidessä viikossa 50 rakentajan toimin pystytetty lumikylä on upea ilmestys.

Lumikylän ravintolasta löytyy myös shampanjabaari jota vartioi itse Ned Stark
Lumikylän ravintolasta löytyy myös shampanjabaari jota vartioi itse Ned Stark

Lumikylän kappelissa järjestetään häitä ja jääravintolassa voi nauttia lappilaisista herkuista kristallinkirkkaan jään keskellä. Ravintolan kokit loihtivat kauniisti esille laitettuja herkkuja muun muassa porosta, jonka file on suorastaan suussa sulavan pehmeää.

Drinkkibaarissa puolestaan ei pääse syntymään tiskiä lähes ollenkaan. Ravintolan juomalasit ovat nimittäin nekin kirkasta jäätä.

Lumen, jään ja valon yhteistyö on saumattoman kaunista
Lumen, jään ja valon yhteistyö on saumattoman kaunista

Lumikylä houkuttelee runsaasti kansainvälisiä vierailijoita ja kävijämäärät ovat olleet kasvusuunnassa. Parisen vuotta sitten kävijöitä SnowVillagessa oli noin 40 000, viime vuonna tämä tuplattiin 80 000:een ja tänä talvena, kun koko lumikylä on Game of Thrones -teemainen, kävijöitä on maaliskuun puoliväliin mennessä ollut jo 75 000.

Lumikylän näyttely on avoinna tänä vuonna pääsiäiseen saakka, ellei helleaalto iske sitä aiemmin. Yöpymiset lopetetaan jo viikkoa aiemmin 14. huhtikuuta.

Tämän jälkeen ainutlaatuinen näyttely on mennyttä, sillä kesän tullen kaikki upeat taideteokset sulavat pois. Ensi talvena tulossa on sitten jotain uutta!

Ajankohtaiset lisätiedot löytyvät SnowVillagen omilta sivuilta.

Hotellihuoneen sisäänkäyntiä vartioivat Tahrattomat sotilaat.
Hotellihuoneen sisäänkäyntiä vartioivat Tahrattomat sotilaat.

Teksti ja kuvat: Helinä Laajalahti

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.